Artikkelen kritiserer pressens dekning av Donald Trump og hans medarbeidere, spesielt unge IT-konsulenter i DOGE. Den hevder pressen overdriver faren for et Trump-diktatur og statskupp, og bruker udokumenterte påstander og melodramatiske fremstillinger for å skape et negativt bilde.
DOGE-medarbeidere stemples som «leiemordere» og sammenlignes med Hitlers «brunskjorte-ungdom».
Artikkelen argumenterer for at pressen sprer løgner og later som de ikke vet bedre, og at behandlingen av DOGE-medarbeidere er en gjentakelse av tidligere feilaktige uthengninger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
12 dager siden
Artikkelen hevder at Donald Trump, i likhet med Judas i bibelfortellingen, svikter demokratiet innenfra. Den lister opp tolv handlinger som angivelig undergraver demokratiske prinsipper, inkludert angrep på pressefriheten, spredning av løgner om valgresultatet, oppildning til storming av Kongressen, benådning av de dømte, planer om å styrke presidentmakten gjennom Project 2025, trusler mot dommere, politisering av statsapparatet, opprettelse av et organ for å etterforske valgkriminalitet, start av handelskrig, trusler mot allierte, misbruk av presidentmakten og angrep på akademisk frihet. Artikkelen oppfordrer leserne til å engasjere seg aktivt i å forsvare demokratiet.
2 måneder siden
Artikkelen hevder at Donald Trump, med assistanse fra Elon Musk, gjennomfører et statskupp i USA ved å undergrave maktfordelingsprinsippet. Musk bruker dataingeniører til å kontrollere sentrale deler av statsadministrasjonen, inkludert finansdepartementet og budsjettkontoret, og republikanske politikere føler seg presset til å støtte Trumps agenda. Trump overser også rettsavgjørelser, noe som undergraver rettsstaten. Artikkelen sammenligner situasjonen med Hitlers maktovertakelse og spekulerer i en potensiell konflikt mellom Trump og Musk i fremtiden, og reiser spørsmålet om hvem som vil seire.
16 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps angrep på ytringsfriheten, inkludert å sparke en oberst etter kritikk av et visepresidentbesøk og nekte journalister adgang. USA skjerper også praksisen for visumsøknader basert på ytringer i sosiale medier, noe som skaper bekymring for manglende forutsigbarhet og vilkårlig håndheving. Artikkelen trekker paralleller til McCarthyismen og understreker viktigheten av å forsvare frie ytringer og støtte institusjoner som verner om dem.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps anstrengte forhold til pressen og hvordan dette kan påvirke amerikanske medier i hans kommende presidentperiode. Reportere uten grenser uttrykker bekymring for Trumps angrep på pressen, inkludert trusler om å inndra TV-lisenser og fengsle journalister. De frykter også at Trumps tette bånd til Elon Musk kan skade mediebransjen. Samtidig ser organisasjonen muligheter for samarbeid med Trump i saker som omhandler pressefrihet i andre land. Artikkelen belyser også hvordan Trumps retorikk kan føre til vold og hvordan mediene selv har bidratt til tillitskrisen.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Elon Musk urettmessig anklages for å være nazist. Kritikken mot Musk startet etter at han kjøpte Twitter og utfordret etablerte maktstrukturer. Han har blitt anklaget for antisemittisme etter å ha delt et innlegg på X, og en håndgest har blitt tolket som en nazihilsen. Artikkelen avviser disse påstandene og viser til støtte fra Anti-Defamation League (ADL) og Ervin Kohn. Det hevdes at pressen presenterer et feilaktig bilde av situasjonen, og at anklagene er et forsøk på å undergrave Musks innflytelse og ytringsfrihet. Artikkelen konkluderer med at det å stemple Musk som nazist kun hjelper nynazister.
2 måneder siden
Tidligere NRK-sportsanker Line Andersen kritiserer Dagsrevyen for å ukritisk videreformidle Donald Trumps uttalelser om å gjøre Gaza til et ferieparadis. Trumps forslag om at USA bør ta kontroll over Gaza etter krigen og tvangsflytte befolkningen, har møtt sterk internasjonal kritikk og blir avvist av flere land som urealistisk og et brudd på folkeretten. NRKs utenriksredaktør forsvarer dekningen og mener de har gitt nødvendig kontekst gjennom kommentarer fra utenriksministeren og Midtøsten-korrespondenten. Andersen mener NRK videreformidler Trumps løgn.
25 dager siden
Artikkelen sammenligner Donald Trumps lederstil med Adolf Hitlers, og fremhever likheter i måten begge omga seg med rivaliserende rådgivere og hvordan interne maktkamper preget deres styre. Den beskriver hvordan nazistene, til tross for sin ideologiske enhet, var involvert i konstante intriger og maktkamper, noe som kulminerte i utrenskninger og henrettelser, som for eksempel under «De lange knivers natt», der Ernst Röhm og flere SA-ledere ble henrettet etter ordre fra Hitler. Artikkelen avslutter med en psykiaters vurdering av nazistene som psykopater, og antyder at dette bildet i økende grad passer på de som for tiden har makt i USA.
2 måneder siden
Artikkelen undersøker hvorfor Donald Trump bruker en provoserende retorikk. Eksperter mener Trump bevisst bruker kontroversielle utspill for å dominere mediedekningen og holde oppmerksomheten rettet mot seg. Han benytter retoriske triks som skremsel, trusler og ydmykelse. Ketil Solvik-Olsen mener Trump trives i selvskapt kaos, noe som gir ham kontroll. Kjell Terje Ringdal peker på at Trumps retorikk er binær og transaksjonell, der han appellerer til en følelse av urettferdighet. Ekspertene råder norske ledere til å fokusere på Trumps politiske interesser fremfor å snakke om verdier.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Trump-regimet for å tilsidesette en føderal dommers avgjørelse og gjennomføre deportasjoner av angivelige gjengmedlemmer. Regimet begrunner handlingen med en lov fra krigstid, og hevder at gjengproblemer kan defineres som «krig». Dette beskrives som et angrep på rettsstaten og en test av demokratiets bærebjelker. Artikkelen utfordrer også norske politikere, spesielt Høyre, til å ta avstand fra Trumps autoritære tendenser.
1 dag siden
En artikkel vurderer Donald Trumps lederskap og politikk kritisk. Forfatteren mener Trump er et symptom på USAs problemer, ikke årsaken.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trump er en farlig, autoritær og maktsyk leder, og kritiserer de som bagatelliserer hans handlinger. Trump sammenlignes med Putin og Xi Jinping på grunn av hans krav om å overta Grønland, og hans villighet til å bruke militærmakt. Han truer Danmark og svekker NATO ved å angripe allierte og øke kravene til forsvarsutgifter. Trump viser også sympati for Russland og deres krav om at Ukraina ikke skal bli med i NATO. Artikkelen konkluderer med at Norge ikke lenger kan stole på USA under Trumps ledelse og må styrke eget forsvar og samarbeid med EU.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at man må forstå Donald Trumps kommunikasjonsstil og forhandlingstaktikker, spesielt i forbindelse med hans uttalelser om Grønland. Det hevdes at Trump bruker forretningsstrategier der han ikke utelukker alternativer for å oppnå fordeler, og at hans uttalelser om Grønland bør tolkes som et ledd i forhandlinger, ikke som en direkte militær trussel. Artikkelen kritiserer norsk offentlighet for å reagere med sjokk og fordømmelse, og oppfordrer til å lære seg å kommunisere med Trump på hans premisser. Det påpekes også at utenriksminister Espen Barth Eides forsiktige reaksjon kan skape utfordringer i fremtiden. Artikkelen konkluderer med at Norge bør fokusere på å opprettholde et godt forhold til Trump, spesielt med tanke på Norges rolle som energinasjon.
23 dager siden
Artikkelen kritiserer NRK-programmet «Nytt på nytt» for å fremme feilinformasjon om Tromsø kommunes bruk av kunstig intelligens (KI) i en sak om nedleggelse av barnehager og skoler. Det hevdes at programmet feilaktig fremstiller kunnskapsgrunnlaget som KI-fabrikkert og digitaliseringsminister Karianne Tungs ros av kommunen som ukritisk. Artikkelen argumenterer for at kritikken er politisk motivert, da lignende feiltrinn ikke ville blitt kritisert om KI ble brukt til å forsvare politisk korrekte handlinger. Den konkluderer med at man må være forberedt på hersketeknikker når man utfordrer politisk korrekthet.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Donald Trumps nylige uttalelser om utenrikspolitikk, inkludert forslag om anneksjon av Grønland, fordrivelse av palestinere fra Gaza, og en potensiell fredsavtale mellom Russland og USA uten Ukraina. Forfatteren argumenterer for at disse uttalelsene undergraver folkeretten og sender et farlig signal til autoritære ledere globalt, og oppfordrer statsminister Støre til å ta klarere avstand. Utenriksministerens reaksjon beskrives som for svak, og det hevdes at Trumps strategi er å normalisere det uakseptable gjennom ekstreme utspill.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer den harde retorikken i den norske kraftdebatten, der politikere og lobbyister anklager meningsmotstandere for å være «Putin-vennlige», nasjonalister eller å spre «fake news». Det hevdes at tilhengere av dagens kraftsystem bruker slike merkelapper for å diskreditere kritikere, samtidig som de selv oppfordrer til en mer saklig og faktabasert debatt. Eksempler inkluderer anklager om «trumpisme» og sammenligninger med Putins retorikk. Forfatteren mener at denne polariserende retorikken undergraver muligheten for en konstruktiv samtale om Norges energipolitikk.