Artikkelen hevder at Donald Trumps presidentskap har ført til et fall i USAs omdømme, spesielt blant vestlige allierte. Ledere som åpent kritiserer Trump ser en økning i popularitet hjemme.
Målinger viser at tilliten til USA i Europa har blitt svekket, og mange europeere oppfatter Trump som en fiende og ser autoritære tendenser i hans lederskap.
Artikkelen konkluderer med at skaden på USAs renommé vil være vanskelig å reparere.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
1 dag siden
En artikkel vurderer Donald Trumps lederskap og politikk kritisk. Forfatteren mener Trump er et symptom på USAs problemer, ikke årsaken.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trump er mindre populær enn det ofte fremstilles. Selv om noen målinger viser støtte, er hans generelle oppslutning lavere enn tidligere presidenters på samme tidspunkt. Amerikanere støtter visse aspekter ved Trumps politikk, som kutt i byråkrati og innvandringspolitikk, men er uenige i hans utenrikspolitikk og økonomiske tilnærming. Europeiske høyrepopulister distanserer seg fra Trump på grunn av hans holdning til Ukraina og svekket støtte til allierte, mens amerikanske velgere fokuserer mer på innenlandske spørsmål. Misnøye med Trumps økonomiske politikk kan bli en utfordring.
2 måneder siden
Artikkelforfatteren stiller spørsmål ved om Donald Trump fortsatt kan anses som «kul» i lys av dagens verdenssituasjon. Det hevdes at Trumps politikk har isolert USA internasjonalt, og at Europa nå forbereder seg på å handle uten amerikansk innblanding. Forfatteren kritiserer også Trumps beundring for diktatorer og spredning av konspirasjonsteorier, samt hans angrep på pressen og meningsmotstandere. Det stilles spørsmål ved om norske medier fortsatt bør skrive positivt om Trump, og om man skal ignorere de negative aspektene ved hans lederskap.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps forhold til Europa og internasjonalt samarbeid etter hans innsettelse som president. Trump inntar en brysk og selvhevdende stil, noe som skaper usikkerhet blant europeiske ledere. Han har tidligere truet med å svekke NATO ved å betinge forsvar av medlemsland med betaling, og han ønsker å ta tilbake kontrollen over Panamakanalen. Trump har også signalisert interesse for å kjøpe Grønland. Han kritiserer EU og varsler økte tollmurer. Artikkelen fremhever at Europa må forberede seg på en ny virkelighet der USA under Trump kan være en mindre pålitelig partner, og at økte investeringer i forsvar kan bli nødvendig.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at Norge må innse at USA under Donald Trump ikke lenger er en pålitelig alliert, grunnet Trumps uvilje mot NATO og hans vennskapelige forhold til Vladimir Putin. Trump har også stanset amerikansk bistand til Europa for å motvirke russisk hybridkrig. Norge bør derfor redusere etterretningssamarbeidet med USA, satse på europeisk forsvarssamarbeid, og utvikle egne europeiske løsninger for satellittkommunikasjon og våpenproduksjon. USA har lenge signalisert en dreining mot Asia, men Trump underminerer samtidig forholdet til europeiske allierte.
13 dager siden
Donald Trumps popularitet har falt kraftig siden han ble president, ifølge en meningsmåling fra The Economist. Misnøyen gjelder også blant hans egne velgere, spesielt knyttet til håndteringen av inflasjon og økonomi. Trumps tollplan førte til uro i aksjemarkedet, noe som påvirket mange amerikaneres sparepenger. En fersk CNN-måling viser også økende pessimisme rundt landets økonomiske utvikling under Trumps ledelse.
26 dager siden
Donald Trumps oppslutning har falt markant etter innføringen av toll, ifølge TV 2s snitt av meningsmålinger i USA. Bare 45,6 prosent av amerikanerne mener nå at presidenten gjør en god jobb. Valganalytiker Terje Sørensen påpeker at dette er Trumps dårligste tall siden han tiltrådte. Selv Rasmussen, som tradisjonelt har vist bedre tall for republikanerne, viser nå negativ utvikling for Trump. Visepresident J.D. Vance sliter også med lave popularitetstall, spesielt blant republikanere. Fallende børser kan forverre situasjonen ved at Trumps støttespillere taper penger, noe som potensielt kan påvirke målingene ytterligere.
1 dag siden
Flere meningsmålinger viser misnøye med president Donald Trumps jobb etter bare tre måneder. Trump reagerer sterkt og kaller målingene falske.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trump er en farlig, autoritær og maktsyk leder, og kritiserer de som bagatelliserer hans handlinger. Trump sammenlignes med Putin og Xi Jinping på grunn av hans krav om å overta Grønland, og hans villighet til å bruke militærmakt. Han truer Danmark og svekker NATO ved å angripe allierte og øke kravene til forsvarsutgifter. Trump viser også sympati for Russland og deres krav om at Ukraina ikke skal bli med i NATO. Artikkelen konkluderer med at Norge ikke lenger kan stole på USA under Trumps ledelse og må styrke eget forsvar og samarbeid med EU.
20 dager siden
Donald Trumps popularitet i USA faller etter innføringen av toll, noe som har ført til redusert tillit i økonomiske spørsmål som inflasjon og arbeidsplasser. Eksperter sammenligner situasjonen med Joe Bidens fall etter tilbaketrekningen fra Afghanistan, og mener Trumps renommé som økonomisk leder kan være varig skadet. Samtidig er innvandringspolitikken det eneste området hvor Trump fortsatt har støtte. Analytikere påpeker at mange velgere har interesser i aksjemarkedet, og at uro her kan påvirke Trumps oppslutning.
2 måneder siden
Donald Trumps uttalelse om at Volodymyr Zelenskyj er en diktator har utløst kraftige reaksjoner fra forskere og eksperter, som frykter at dette kan markere begynnelsen på slutten for Nato. Uttalelsen reiser tvil om USAs vilje til å støtte sine allierte, og flere eksperter understreker at Europa ikke lenger kan stole fullt ut på amerikanske sikkerhetsgarantier. Det er bred enighet om at USA prioriterer andre områder, som Kina og Øst-Asia, og at Trump er villig til å tilsidesette internasjonalt samarbeid for å oppnå sine mål. Kritikere beskylder Trump for å gjenta russisk retorikk og forberede grunnen for russiske fordeler i Ukraina, noe som undergraver Natos troverdighet og samhold.
1 måned siden
Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen kritiserer Donald Trumps utenrikspolitikk for å være skadelig for USAs interesser og allianser. Diesen mener Trump har en forenklet forståelse av hvem som er USAs venner og fiender, og at han prioriterer handelsbalanse over demokratiske verdier og historiske allianser. Diesen uttrykker også bekymring for utviklingen i det republikanske partiet, som han mener har blitt preget av servil underdanighet til Trump. Han påpeker at Trumps oppførsel skremmer allierte og undergraver USAs globale lederskap, selv om han har lykkes med å presse Europa til å øke forsvarsbudsjettene.
10 dager siden
Artikkelen undersøker påstander om at Donald Trumps presidentskap fører USA i retning av en politistat eller et autoritært styre. Eksperter peker på Trumps angrep på rettsvesenet, undergraving av sivilsamfunnet og frie medier, samt ignorering av rettsavgjørelser som tegn på en farlig utvikling. Det uttrykkes også bekymring for Kinas økende innflytelse over USAs økonomi. Samtidig understrekes det at USA har sterke demokratiske tradisjoner, og at en motreaksjon mot Trumps politikk er sannsynlig.
2 måneder siden
Artikkelen diskuterer Donald Trumps utenrikspolitikk og dens innvirkning på forholdet mellom USA og Europa. Trump har tatt til orde for synspunkter som støtter Vladimir Putin og sår tvil om USAs forpliktelser overfor NATO, noe som skaper bekymring blant europeiske allierte. Det reises spørsmål om NATO kan overleve fire år med Trump som president, og om artikkel 5 i Atlanterhavspakten fortsatt gjelder. Europa oppfordres til å styrke sitt eget forsvar og politiske samarbeid. Trump har også valgt å videreformidle Putins syn på krigen i Ukraina, og legger skylden på Zelenskyj.