Henrik Berntsen (56) fikk diagnosen uhelbredelig lymfekreft i 2021, og har siden tatt i bruk biohacking for å forlenge livet. Han kombinerer isbading, et strengt ketogent kosthold, faste og et stort antall kosttilskudd.
Berntsen gjennomgår også avanserte gentester for å kartlegge kreftcellene og tilpasse behandlingen. Disse testene har vist en reduksjon i antall kreftceller, noe som har gitt positive tilbakemeldinger fra hans lege.
Livsstilsendringene har hatt stor innvirkning på hans sosiale liv og har kostet over en halv million kroner. Til tross for dette føler han seg bedre enn på lenge, men er åpen om usikkerheten rundt effekten av biohacking.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Carl Christoffer (57) fra Larvik ble diagnostisert med alvorlig lungekreft med spredning i 2020, og fikk beskjed om at han kanskje bare hadde et halvt år igjen å leve. Etter å ha blitt feildiagnostisert flere ganger, fikk han til slutt riktig diagnose og startet behandling. En ny medisin som passet hans genmutasjon, førte til en rask og betydelig bedring. Han kunne slutte med cellegift og immunterapi, og er nå tilbake i jobb og lever et aktivt liv. Kreftforeningen fremhever viktigheten av forskning, og at overlevelsen av lungekreft har økt betraktelig de siste 20 årene. Carl Christoffer har opplevd at kreftdiagnosen har ført til mer åpen kommunikasjon i familien og større fokus på relasjoner.
2 måneder siden
Etter å ha fått kreft i ryggen og gjennomgått en operasjon som skadet nerver, opplevde sykkelentusiasten Ole Christian Nymoen lammelser i begge bena. Han er nå testpilot for en Tectus-ortose, en avansert støtteskinne som bruker hydraulikk og datastyring for å muliggjøre bevegelse. Ortosen gir ham bremsefunksjon i venstre bein, noe som gjør at han kan gå nesten normalt på jevnt underlag og trene på å gå i trapper. Nymoen deltar på et opphold ved Beitostølen Helsesportsenter for å lære seg å bruke ortosen optimalt og trene seg opp igjen. Han har satt seg ambisiøse mål, inkludert deltakelse i Ridderrennet 2026 og å kunne sykle på en tohjulssykkel igjen.
2 måneder siden
Tom Nordengen, en 59 år gammel mann fra Sør-Odal, ble diagnostisert med lymfekreft og gjennomgikk cellegiftbehandling. Etter behandlingen fikk han store tannproblemer og måtte trekke alle tennene. Til sin overraskelse fikk han en regning på 270.000 kroner for behandlingen, da han ikke lenger ble ansett som syk nok til å få dekket utgiftene. Kreftforeningen kritiserer systemet og mener tannhelse må likestilles med annen helsehjelp for kreftpasienter. Lokalsamfunnet har startet en spleis for å hjelpe Nordengen med den store regningen, noe han er svært takknemlig for.
2 måneder siden
Halvor Bakke forteller åpent om livet med prostatakreft, en diagnose han fikk i 2023. Han beskriver hverdagen som krevende, preget av frykt for hvordan sykdommen utvikler seg. Bakke understreker viktigheten av åpenhet rundt prostatakreft og oppfordrer menn til å sjekke seg tidlig. Han forteller at han forsøker å holde motet oppe ved å jobbe, tilbringe tid med venner og familie, og ved å realisere drømmer, som å bygge et hus i Sør-Afrika.
2 måneder siden
En ny kreftstrategi i Norge har som mål å tilby gentesting til alle kreftpasienter. Gentester kan skreddersy behandlingen basert på pasientens genetiske profil, noe som kan gi bedre resultater og tilgang til nye behandlingsmuligheter. Kreftforeningen understreker viktigheten av å øke volumet av gentester i Norge, og ser for seg at det i fremtiden vil bli like vanlig som røntgen. Private klinikker tilbyr allerede gentester, men til en høy pris.
25 dager siden
Tidligere ishockeyspiller og TV-profil Jan Tore Kjær (56) har gjort store endringer i livsstilen etter deltakelsen i «16 ukers helvete». Han trener nå daglig, spiser sunnere og har mer energi. Kjær understreker at han fortsatt er en livsnyter og koser seg med rødvin. Han opplever stor interesse rundt sin nye livsstil i sosiale medier og motiveres av støtten fra kona. Kjær fremhever viktigheten av en positiv innstilling, som han mener stammer fra tiden i hockeygarderoben.
1 måned siden
En tilfeldig PSA-test reddet Kjetil Nerland fra prostatakreft, og nå starter en pilotstudie på Akershus universitetssykehus for å innføre et nasjonalt screeningprogram. Helseministeren ønsker å redusere dødeligheten av prostatakreft. Programmet skal gi alle menn tilbud om PSA-test, men møter kritikk for potensiell overbehandling. Målet er tidlig oppdagelse og å unngå unødvendig behandling. Kreftforeningen støtter initiativet og håper det vil redde liv.
3 måneder siden
Hopplegenden Roger Ruud (66) overrasket med sitt nærvær på trenertribunen under Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Til tross for en uhelbredelig kreftdiagnose i 2021, virket Ruud å være i god form. Han fortalte til Dagbladet om positive behandlinger og et opphold på Røros som har bidratt til bedre helse. Ruud ble behandlet som en æresgjest, med bakgrunn i sin seier i samme renn i 1982. Han beskrev oppholdet i hoppbakken som god medisin. Ruud planlegger å følge Hoppuka videre til Innsbruck med et følge på åtte personer.
4 måneder siden
NRK-reporter Marianne Rustad Carlsen, som har hatt kreft siden 2021, har fått spredning til hjernen. Hun skal nå gjennomgå strålebehandling og ny cellegift. Til tross for den alvorlige situasjonen, er hun tilbake i 50 prosent jobb hos NRK, som har tilrettelagt for hennes behov. Carlsen fremhever betydningen av å opprettholde kontakt med arbeidslivet og kolleger, og uttrykker takknemlighet for støtten hun mottar. Hun har tidligere uttalt at kreften er uhelbredelig og har spredt seg til skjelett, bekken og lunger.
2 måneder siden
Finn Åge Stenberg (66) fra Holmestrand fikk Parkinson i 2015 og bruker medisiner for å dempe symptomene, men sliter med bivirkninger. Han trener aktivt, inkludert sykling og boksing, for å holde sykdommen i sjakk og deltar i Parkinsonforeningen. I februar skal han vurderes for en DBS-operasjon (dyp hjernestimulering) på Rikshospitalet, som kan gi ham bedre livskvalitet og færre bivirkninger. Stenberg er åpen om sin sykdom og får støtte fra sin kone, barn og venner, og ser frem til å fortsette å leve et aktivt liv.
3 måneder siden
Den svenske håndballegenden Per Carlén (64) fikk i 2023 en kreftdiagnose med spredning til tykktarm, lever og lunger. Han gjennomgikk en tøff behandling som inkluderte operasjoner, og responderte godt på denne. I oktober ble det rapportert at han hadde verdier som en frisk person. Nå har Carlén fått et tilbakefall i lungene og er inne i sin tredje runde med behandling. Han forteller at det er tøft, men at han har bestemt seg for å fortsette behandlingen. Carlén er svært takknemlig for helsepersonellets innsats.
3 måneder siden
Trond Muggerud, en 56 år gammel fengselsbetjent, utviklet lungefibrose etter å ha blitt smittet av korona på jobb i 2020. Han har fått beskjed om at han har tre til fem år igjen å leve. Muggerud kjemper nå mot Statens pensjonskasse for erstatning, da han mener sykdommen er en yrkesskade. Han har fått avslag og går nå rettens vei. Til tross for den alvorlige diagnosen, har Muggerud valgt å fokusere på livskvalitet og har blant annet vært på cruise. Det er motstridende spesialisterklæringer om hvorvidt korona er årsaken til lungefibrosen, men Muggeruds advokat mener det er sannsynlig at sykdommen er forverret av koronasmitte. Saken skal nå behandles i Oslo tingrett.
2 måneder siden
Tidligere VIF-leder og Klanen-grunnlegger Anders Krystad har fått diagnosen lungekreft og befinner seg i Vietnam, hvor han har jobbet med et barnefotballprosjekt siden 2001. Han har ikke rett på folketrygd fordi han har bodd utenfor Norge i over ti år, og er avhengig av å finansiere behandlingen selv. Kostnadene er estimert til to millioner kroner, og Klanen har startet en Spleis for å samle inn penger. Krystad har startet på cellegift og har allerede gjennomgått en vellykket behandling, men flere operasjoner gjenstår. Han er optimistisk og stoler på legene i Vietnam, hvor behandlingen er rimeligere enn i Norge.
4 måneder siden
Synnøve Berget Rusten, en 45 år gammel småbarnsmor fra Åheim, har hatt kreft fire ganger på seks år. Hun lever nå med uhelbredelig kreft som har spredt seg til skjelettet, og hennes håp ligger i videre fremskritt innen kreftforskning. Til tross for utfordringene har hun og familien valgt å fokusere på å leve livet fullt ut, med reiser, familieaktiviteter og feiringer. Synnøve understreker viktigheten av støtte fra pårørende og håper hennes historie kan inspirere andre i lignende situasjoner. Kreftforeningen fremhever samtidig behovet for mer forskning for å utvikle nye behandlingsmetoder.
2 måneder siden
Norge lanserer en ny tiårsstrategi for kreftbekjempelse, med mål om å redusere antall krefttilfeller og forbedre livskvaliteten for de som rammes. Helseministeren fremhever at strategien vil øke innsatsen på flere områder. Kreftforeningen har store forventninger til strategien, spesielt når det gjelder forebygging og tidlig oppdagelse. Strategien skal balansere innovasjon med kostnadseffektivitet, og har som mål å vurdere flere kreftoperasjoner og teknologisk utstyr via systemet Nye metoder. Selv om Norge har mange krefttilfeller, er dødeligheten lav og synkende, noe den nye strategien skal bidra til å forbedre ytterligere.