Friidrettsutøver Markus Rooth lever en ekstremt strukturert hverdag med fokus på trening, restitusjon og et nøye planlagt kosthold. Han veier maten sin og spiser til faste tider for å optimalisere prestasjonen.
Rooth advarer andre mot å kopiere hans livsstil, da den er skreddersydd hans behov. Ernæringsfysiolog Anu Koivisto-Mørk understreker at kostholdsplanen er individuelt tilpasset og ikke bør kopieres.
Rooth prioriterer god søvn og har faste leggetider for å sikre optimal restitusjon. Han mener den strenge livsstilen gir han et mentalt overtak i konkurranser.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Markus Rooth, den norske tikjemperen, har opplevd stor suksess etter OL-gullet og Idrettsgallaen. Han bor fortsatt hjemme for å optimalisere treningen og verdsetter familiebåndene. Rooth mottar mange frierbrev, men fokuserer på idretten. Han drømmer om å trene egne barn en dag og ser frem mot VM i Tokyo. Rooth er opptatt av personlig utvikling og en lang karriere med en balansert treningsplan, i samarbeid med sin far som også er hans trener.
1 måned siden
Markus Rooth opplever økt oppmerksomhet rundt sitt privatliv etter at han bekreftet forholdet til Jenny Spetalen. Rooth forteller at det er en ny situasjon å være i, hvor folk bryr seg om privatlivet i tillegg til idrettsprestasjonene. Han deler også glimt fra hverdagen på Snapchat, der kjæresten ofte er med. Rooth fremhever at kjæresten støtter hans satsing på friidrett, og at de deler interessen for en sunn livsstil. Selv om livet utenfor friidrettsbanen har endret seg, er Rooths hovedfokus fortsatt idretten, og han ser frem mot VM i Tokyo, der personlig fremgang er viktigere enn medaljer.
4 måneder siden
Markus Rooth, 23, opplever stor suksess etter OL-gullet i Paris og er kåret til årets sportsnavn i Nettavisen. Han forteller om økt oppmerksomhet, nye samarbeidsavtaler og en romsligere økonomi. Rooth understreker at han fortsatt omgås de samme vennene og bor hjemme. Han deler mer av hverdagen på Snapchat etter forslag fra lillesøster, og har fått gul stjerne fra selskapet. Rooth avslører også at han bruker usynlig tannregulering, noe en TikTok-video har spekulert i. Han fokuserer på idrettskarrieren, med VM i Tokyo 2025 som neste store mål, og prioriterer søvn og trening.
4 måneder siden
Markus Rooth, den 22 år gamle OL-vinneren i tikamp, har bestemt seg for å stå over både innendørs-EM i Nederland i mars og innendørs-VM i Kina senere samme måned. Ifølge hans far og trener, Espen Rooth, vil han i stedet fokusere på enkeltøvelser i Norge i vinter, med første mangekamp planlagt til mai eller juni. Rooth ble en sensasjon i friidrettsverdenen etter å ha vunnet OL-gull i Paris, en prestasjon som kom etter at han måtte trekke seg fra EM i Roma tidligere i år. Hans OL-gull ble sikret med hjelp fra landsmannen Sander Skotheim, som nylig mottok en fairplay-pris.
1 måned siden
Langrennsløper Calle Halfvarsson skaper oppsikt med sine uvanlige matvaner, spesielt hans perfeksjonistiske smøring av brødskiver. Lagkamerater har reagert på den lange tidsbruken dette medfører. Halfvarsson forklarer at han alltid må sørge for at smør og pålegg er jevnt fordelt. Psykiater Gunvor Launes kommenterer at slike ritualer kan indikere en tvangslidelse dersom de tar mye tid og oppleves som problematiske. Halfvarsson selv innrømmer at hans oppførsel kan virke sykelig, men han har ikke fått noen diagnose.
1 dag siden
En 24 år gammel mann unngår ultraprosessert mat og praktiserer periodisk faste for helsefordeler. En lege og en kostholdsrådgiver advarer mot visse aspekter ved slike dietter.
4 måneder siden
Harald Østberg Amundsen ønsker å delta i alle distanser i ski-VM, inkludert sprint, noe som møter advarsler fra flere hold. Johannes Høsflot Klæbo påpeker den mentale belastningen, mens eksperter som Petter Skinstad og Hans Christer Holund mener han bør prioritere distanser og frykter for tidlig kraftbruk. Amundsen selv er klar for utfordringen og fokuserer på å optimalisere energibruk, inspirert av Johannes Klæbos tilnærming. Han får hjelp til å prioritere trening og unngå distraksjoner fra media og sponsorer.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler kroppsbygging og fitness, med fokus på viktigheten av oppfølging og et sunt fokus for utøverne. Presidenten i Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund (NBFF), forteller at utøvere må konkurrere for et team for å sikre at de blir fulgt opp. Hun understreker at konkurransene ikke er en skjønnhetskonkurranse, men en vurdering av fysikk. Hun fremhever også at det er viktig å ha en coach for støtte og refleksjon, og at man ikke må være for streng med seg selv utenfor sesong. Hun mener at idretten gir bedre kroppsfunksjon i hverdagen og er motiverende.
2 måneder siden
Jakob Ingebrigtsen presterte å sette to nye verdensrekorder innendørs under et løp i Frankrike, på distansene 1500 meter og én engelsk mil. Ingrid Kristiansen fremhever Ingebrigtsens mentale styrke og evne til å prestere under press til tross for ekstern støy. Hun tror også at mange nordmenn ønsker å se ham mislykkes, noe som motiverer ham ytterligere. Marius Vedvik fremhever Ingebrigtsens konstante forbedring. Kristiansen advarer andre utøvere mot å blindt kopiere Ingebrigtsens trening, da hans suksess bygger på et solid grunnlag og en unik innstilling.
3 måneder siden
Markus Rooth er favoritt til å vinne priser på Idrettsgallaen etter et imponerende år. Han og faren, Espen, ankom gallaen i matchende antrekk designet av søsteren. Rooth uttrykte glede over oppmerksomheten og sa at han har byttet ut skole med idrett. Martin Johnsrud Sundby mener det vil være oppsiktsvekkende om Rooth ikke vinner. Solfrid Koanda, OL-vinner i vektløfting, delte sin inspirerende historie om å vinne gull. Thorir Hergeirsson er nominert til «Årets trener», mens sandvolley-duoen Mol og Sørum tror håndballjentene vinner prisen for «Årets lag».
3 måneder siden
Petter Northug deler sine tanker om det forventningspresset Johannes Høsflot Klæbo vil møte før ski-VM på hjemmebane. Northug, med egen erfaring fra lignende situasjoner, anbefaler Klæbo å skjerme seg fra omverdenen og unngå å overtenke mesterskapet. Klæbo planlegger en 50-dagers isolasjon i forkant av VM. Simen Hegstad Krüger ser seg selv som en utfordrer og mener presset ligger mest på Klæbo. Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug fremhever viktigheten av hvile etter Tour de Ski for å prestere optimalt i VM, og advarer mot mentalt stress i oppkjøringen.
1 måned siden
Johannes Høsflot Klæbo har tatt ekstreme grep under VM i Trondheim, noe som har påvirket både hans eget liv og familien. For å unngå smitte har han underlagt seg et strengt regime med minimal kontakt, noe som har resultert i fem gullmedaljer. Familien har ofret mye tid sammen, og kjæresten har kun sett ham i ti dager siden oktober. Selv hans personlige fysioterapeut holdes på avstand. Klæbo innrømmer at det har vært kjedelig, men føler at det er verdt det nå. Han understreker at han ikke kan leve slik for alltid, og at det ikke blir like mange døgn med faren neste år. Medierådgiver Lasse Gimnes bekrefter at regimet er hysterisk, men nødvendig for å sikre at Klæbo holder seg frisk.
7 dager siden
Karsten Warholm har gjort en betydelig endring i treningen foran 2025-sesongen for å styrke sin posisjon på 400 meter hekk. Sammen med trener Leif Olav Alnes har han introdusert en ny, krevende treningsøkt som kombinerer høy hastighet på mølle med intensive hekkepasseringer under melkesyrebelastning. Målet er å bygge en «overkapasitet» for å forbedre avslutningen på løpene, spesielt de siste to hekkene. Metoden er risikofylt og ekstrem, og treneren erkjenner at den ikke er vanlig i friidrett. Warholm beskriver økten som svært tøff, men viktig for å venne kroppen til belastningen i konkurranse. De balanserer treningen nøye for å unngå skader, som har plaget Warholm de siste sesongene. Han påpeker at økt fart og ambisjonen om å slå verdensrekorden krever en tøffere tilnærming, men medfører også større belastning på kroppen. Warholm åpner sesongen i april med Diamond League-stevner i Kina, med VM i Tokyo som hovedmål i september.
2 måneder siden
Lene Alexandra Øien deltok i bikinifitness i 2016, men ble bekymret over de mentale utfordringene hun observerte hos andre deltakere. Hun advarer nå mot å undervurdere risikoene ved slike konkurranser, og unngår å coache andre innen fitness. Øien understreker viktigheten av et balansert forhold til mat og trening, og oppfordrer til ikke å dømme de som er bevisste på kosthold. Hun fokuserer nå på styrkeløft og spiser næringsrikt for å opprettholde helsen, og understreker at det er viktig å skille mellom helse og prestasjon.
3 måneder siden
Langrennsløperne Erik Valnes og Simen Hegstad Krüger uttrykker skepsis til Erling Braut Haalands metoder som lysterapi og filtrert vann. De mener hans suksess skyldes hard trening, ikke detaljfokus, og ser på mange av metodene som placebo. Valnes sammenligner det med tidligere langrennsløpere som fokuserte på små detaljer som viste seg å være ubetydelige. Johannes Høsflot Klæbo er mer åpen for Haalands tilnærming og ser det som en ny generasjon som er opptatt av detaljer. Landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass advarer mot overdreven detaljfokus, men ser at det kan ha en effekt. Alle er enige om at hard trening er det viktigste, men at detaljer kan være en balansegang.