
Bent Høie leder utvalg for bærekraftig norsk matproduksjon
7 måneder siden siste oppdatering
1 min lesetid
7 måneder siden siste oppdatering
1 min lesetid
Bent Høie, tidligere helseminister, er utnevnt til å lede et nytt utvalg som skal fokusere på hvordan norsk matproduksjon kan bli mer bærekraftig. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen fremhever betydningen av en matproduksjon tilpasset landets ressurser for å oppnå matsikkerhet, beredskap og distriktsutvikling.
Utvalget består av tolv fageksperter fra forskjellige forsknings- og utdanningsinstitusjoner, og deres oppgave er å identifisere muligheter, utfordringer og dilemmaer, samt å foreslå konkrete tiltak. Høie ser frem til arbeidet og understreker at mat er en sentral faktor som påvirker mange samfunnsområder.
Utvalget skal presentere sin offentlige utredning innen 1. november 2026.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!