Tidligere helseminister Bent Høie leder et nytt utvalg som skal fokusere på å gjøre norsk matproduksjon mer bærekraftig. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen understreker viktigheten av en matproduksjon som er tilpasset landets ressurser for å sikre matsikkerhet, beredskap og distriktsutvikling. Utvalget består av tolv fageksperter fra ulike forsknings- og utdanningsinstitusjoner.
Deres oppgave er å kartlegge muligheter, utfordringer og dilemmaer, samt foreslå konkrete tiltak for en mer bærekraftig matproduksjon. Høie ser frem til arbeidet og fremhever at mat er en sentral faktor som påvirker mange samfunnsområder.
Utvalget skal presentere sin offentlige utredning innen 1. november 2026.
2 måneder siden
Bent Høie er leder for et nytt utvalg som skal undersøke hvordan norsk matproduksjon kan bli mer bærekraftig. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen fremhever betydningen av en fremtidsrettet matproduksjon som sikrer matsikkerhet, beredskap, næringsutvikling, helse, klima og miljø. Utvalget består av tolv fageksperter og skal kartlegge muligheter, utfordringer og dilemmaer, for deretter å foreslå konkrete tiltak. Høie ser frem til arbeidet og understreker at matsystemet har innvirkning på de fleste samfunnsområder. Utvalget skal presentere sin utredning innen 1. november 2026.
2 måneder siden
Bent Høie, tidligere helseminister, er utnevnt til å lede et nytt utvalg som skal fokusere på hvordan norsk matproduksjon kan bli mer bærekraftig. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen fremhever betydningen av en matproduksjon tilpasset landets ressurser for å oppnå matsikkerhet, beredskap og distriktsutvikling. Utvalget består av tolv fageksperter fra forskjellige forsknings- og utdanningsinstitusjoner, og deres oppgave er å identifisere muligheter, utfordringer og dilemmaer, samt å foreslå konkrete tiltak. Høie ser frem til arbeidet og understreker at mat er en sentral faktor som påvirker mange samfunnsområder. Utvalget skal presentere sin offentlige utredning innen 1. november 2026.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!