En restaurantgjest i Maastricht vakte oppsikt på Facebook da han delte et bilde av en biffrett som lignet en bit av en parkeringsplass. Bildet gikk viralt og utløste humoristiske kommentarer.
Retten er kjent som zoervleis, en tradisjonsrik spesialitet fra Limburg-regionen i Nederland og Belgia. Zoervleis er en søt gryterett laget av storfekjøtt marinert i eddik, og inneholder ingredienser som eplemos og pepperkake.
Den serveres ofte med pommes frites.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
18 dager siden
Et bilde av mislykkede muffins har skapt debatt og latter på sosiale medier. Bildet ble først delt av en kvinne på Facebook, som hevdet at mannen hennes hadde bakt dem. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og mange kommenterte det spesielle utseendet, spesielt fyllet som ble sammenlignet med sperm. Det viste seg senere at bildet var stjålet fra Reddit, der en mann hevdet at hans kone hadde mislyktes med bakingen. Dette førte til frustrasjon og diskusjon om hvem som egentlig sto bak baksten. Til tross for forvirringen rundt opphavet, er de fleste enige om at muffinsene er oppsiktsvekkende og underholdende.
1 måned siden
En kvinne ved navn Jul postet et bilde av sin panerte fiskemiddag i Facebook-gruppen «Rate My Plate». Dette førte til en bølge av negative og kreative kommentarer, der mange gjorde narr av fiskens utseende og trakk sammenligninger med lite flatterende ting. Noen få kom Jul til unnsetning og mente maten så god ut. Jul selv har ikke kommentert størmen, men er trolig vant til oppmerksomheten da hun har delt bilder i gruppen tidligere.
3 måneder siden
Flyselskapet Norwegian har laget et humoristisk innlegg på Facebook som spiller på en nylig hendelse der influenserne Vita og Wanda Mashadi havnet i en konflikt på en restaurant angående bruk av blits. Norwegian spøkte med at de har lommelykter i taket på flyene sine, slik at influensere slipper å ta med egne. Pressesjef i Norwegian, Eline Hyggen Skari, forklarer at målet var å skape humor og ikke å henge ut noen. Influenserne selv har kommentert innlegget med humor, og ser ut til å ta spøken med et smil. Innlegget har fått stor oppmerksomhet og mange positive tilbakemeldinger.
3 måneder siden
En australsk småbarnsfar ved navn Josh delte et bilde av en pølse servert på brødskive med tuttifrutti-strø, noe som utløste sterke reaksjoner i sosiale medier. Mange kommenterte at det var ekkelt og grusomt. Det viser seg at retten, kalt «fairy snag», er inspirert av animasjonsserien Bluey, der den er en del av handlingen. Til tross for den innledende kritikken, har «fairy snag» blitt en internasjonal trend, og mange Bluey-fans tester ut retten. Reaksjonene er blandet, med noen som uttrykker avsky, mens andre lar seg inspirere. Retten har fått mye oppmerksomhet på plattformer som TikTok, Instagram og Reddit, og viser hvordan spesielle matkombinasjoner kan engasjere og provosere.
3 måneder siden
En diskusjon om bruk av blits på restauranter har oppstått etter en hendelse på restaurant Grotto i Oslo, der influensere brukte blits for å fotografere maten. En ansatt ba dem slutte, noe som førte til en debatt i sosiale medier. Eksperter mener at blits kan være forstyrrende for andre gjester og at det er god skikk å spørre om lov før bruk. En etiketteekspert ville ikke tatt opp saken med mindre andre gjester viste misnøye. Det påpekes at type blits og antall bilder spiller en rolle, og at gjester som ønsker å ta bilder kan spørre om et mer tilbaketrukket bord.
23 dager siden
Hobbykokken Steve Ray delte et bilde av sin hjemmelagde kebab i Facebook-gruppa «Rate My Plate». Bildet utløste umiddelbart sterke reaksjoner, der flere mente retten lignet mer på avføring enn mat. Kritikken haglet, og mange uttrykte avsky. Noen få forsøkte å forsvare smaken, men det generelle inntrykket var negativt. Kokken selv har foreløpig ikke svart på kritikken, men har reagert med le-emojier på flere av kommentarene. Dette er ikke første gang hobbykokken får negative tilbakemeldinger for sine matretter i den populære Facebook-gruppa.
1 måned siden
En brødskive med peanøttsmør, grillpølser og sennep har skapt debatt i Facebook-gruppen «Rate My Plate». De fleste brukerne reagerer med avsky, men noen få er nysgjerrige på å smake. Artikkelen påpeker at peanøttsmør ofte brukes i uvanlige kombinasjoner, som peanøttsmør og syltetøy eller peanøttsmør på burger. Det er usikkert om denne spesielle brødskiven vil bli en trend.
2 måneder siden
En mann ved navn David skapte furore i Facebook-gruppen «Rate My Plate» da han delte sitt spesielle airfryer-triks for å steke pølser. Trikset består i å aldri vaske formen, men la fettrestene bygge seg opp over tid, og til og med tilsette en liten dråpe honning. Responsen har vært blandet, fra de som synes det er uhygienisk og ekkelt, til de som mener det gir en fantastisk smak. Kokkemester Aron Espeland bekrefter at stekefett kan tilføre god smak, men kommenterer ikke Davids metode spesifikt. David selv sverger til trikset og oppfordrer andre til å prøve.
7 dager siden
En kunde på en pizzarestaurant i Indiana, USA, fikk et uvanlig gebyr på fem dollar kalt «bitching fee» på regningen. Kunden hadde bestilt en pizza og tre Miller Light-øl, men fikk Bud Light i stedet. Servitøren ga Bud Light gratis og hentet en Miller Light til ham, men la likevel til et gebyr for klaging. Kunden hevdet at han bare kommenterte feilen og ikke klaget, men betalte gebyret fordi han syntes det var morsomt. Han delte kvitteringen på Reddit, hvor innlegget har fått stor oppmerksomhet med nesten 110.000 reaksjoner og mange kommentarer. Flere brukere diskuterte gebyret, og noen kritiserte praksisen. Restauranten har ikke kommentert saken, og pizzeriaets navn er ikke oppgitt.
3 måneder siden
En konflikt mellom et hipt spisested i Oslo og to influensere har skapt stort engasjement i norske medier og sosiale medier. Saken, som handler om bruk av lysutstyr under et restaurantbesøk, har blitt gjenstand for debatt og kommentarer fra kjendiser, samfunnsdebattanter og til og med flyselskaper. Artikkelen hevder at den massive oppmerksomheten er særnorsk, og at nordmenn har en lav terskel for å bli sjokkert over slike hendelser. Janteloven og en uskreven norm om å ikke skille seg ut, nevnes som mulige årsaker. Det påpekes også at mediekjøret rundt saken gjør det enkelt for aktører å profittere på oppmerksomheten.
2 måneder siden
En fjellklippe i Yichang, Kina, har blitt en viral sensasjon etter at en designer oppdaget at den ligner et hundehode. Designeren delte et bilde av fjellet på en kinesisk app, og det spredte seg raskt på sosiale medier. Fjellet har fått millioner av visninger og har blitt en populær turistattraksjon. Folk reiser nå til Yichang for å se 'valpefjellet' og ta bilder, og deler bilder av sine egne hunder for å sammenligne likheten.
27 dager siden
En ny matretttrend kalt «hot honey beef bowl» har spredt seg viralt på TikTok, og har ført til en markant økning i salget av nøkkelingredienser som søtpotet og akasiehonning hos dagligvarekjedene Extra, Coop og Rema 1000. Trenden har blitt popularisert av influensere som August & Martin, og beskrives som en enkel, proteinrik og sunn rett som er lett å tilpasse. Salgsdirektører bekrefter at sosiale medier har en umiddelbar innvirkning på handlekurvene.
29 dager siden
En svensk TikTok-video der Annie Byström hyller svensk taco, har utløst en storm av reaksjoner, spesielt fra Mexico og USA. Videoen, som har over 2 millioner visninger, viser frem svensk taco, noe som har fått mange til å reagere negativt på ingredienser som agurk, nøtter og frukt. Byström sier til DinSide at hun er overrasket over responsen, men at hun synes det er morsomt å se de mange reaksjonene. Hun mener kritikerne vil endre mening hvis de får smake svensk taco, fordi den kan tilpasses etter egne ønsker. Svensk taco har likheter med norsk fredagstaco, men utmerker seg ved bruk av agurk og andre uvanlige ingredienser.
4 måneder siden
En australier oppdaget en misfarget brikke i frokostblandingen Weetabix 9. desember. Bildet av funnet ble delt på Reddit, hvor det skapte stor oppmerksomhet og mange spekulasjoner. Produsenten Sanitarium Health Food Company forklarer at misfargingen skyldes naturlig opphopning av kli, som kan gi en brent lukt og smak, men understreker at det ikke er farlig å spise. De uttrykte skuffelse over hendelsen og oppfordret kunden til å ta kontakt for erstatning. Produsenten lover å jobbe for å forhindre lignende situasjoner i fremtiden. Lignende tilfeller har også skjedd i Norge, som da en mann fant en tannpirker i brødet sitt.
3 måneder siden
Et humoristisk innlegg på X om den norske retten «Spaghetti à la Capri» har skapt debatt blant italienere, som mener retten er en fornærmelse mot italiensk matkultur. Italias ambassadør til Norge understreker viktigheten av autentiske ingredienser og riktig tilberedning, og anbefaler ferske råvarer fremfor ferdigmat. Han advarer også mot overdrevent inntak av ultraprosessert mat. Orkla, som står bak «Spaghetti à la Capri», påpeker at retten ikke er ment å være en autentisk italiensk opplevelse, men et enkelt og smakfullt pastamåltid med litt nostalgi.