En brødskive med peanøttsmør, grillpølser og sennep har skapt debatt i Facebook-gruppen «Rate My Plate». De fleste brukerne reagerer med avsky, men noen få er nysgjerrige på å smake.
Artikkelen påpeker at peanøttsmør ofte brukes i uvanlige kombinasjoner, som peanøttsmør og syltetøy eller peanøttsmør på burger.
Det er usikkert om denne spesielle brødskiven vil bli en trend.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En australsk småbarnsfar ved navn Josh delte et bilde av en pølse servert på brødskive med tuttifrutti-strø, noe som utløste sterke reaksjoner i sosiale medier. Mange kommenterte at det var ekkelt og grusomt. Det viser seg at retten, kalt «fairy snag», er inspirert av animasjonsserien Bluey, der den er en del av handlingen. Til tross for den innledende kritikken, har «fairy snag» blitt en internasjonal trend, og mange Bluey-fans tester ut retten. Reaksjonene er blandet, med noen som uttrykker avsky, mens andre lar seg inspirere. Retten har fått mye oppmerksomhet på plattformer som TikTok, Instagram og Reddit, og viser hvordan spesielle matkombinasjoner kan engasjere og provosere.
2 måneder siden
En mann ved navn David skapte furore i Facebook-gruppen «Rate My Plate» da han delte sitt spesielle airfryer-triks for å steke pølser. Trikset består i å aldri vaske formen, men la fettrestene bygge seg opp over tid, og til og med tilsette en liten dråpe honning. Responsen har vært blandet, fra de som synes det er uhygienisk og ekkelt, til de som mener det gir en fantastisk smak. Kokkemester Aron Espeland bekrefter at stekefett kan tilføre god smak, men kommenterer ikke Davids metode spesifikt. David selv sverger til trikset og oppfordrer andre til å prøve.
1 måned siden
Pizzarestauranten Bubba Pizza i Melbourne har skapt oppsikt med sin nye pizza som inneholder appelsinbåter, i tillegg til tomatsaus, mozzarella og skinke. Mottakelsen har vært blandet, med sterke reaksjoner på nettet, der den blir kalt «blasfemi». Samtidig er det noen som er nysgjerrige på den nye smaken. Appelsinpizza er ikke et nytt fenomen, og andre land har også sine spesielle pizzatoppinger, som banan i Sverige og lakris på Island. Enkelte mener at italienerne kommer til å starte tredje verdenskrig på grunn av denne pizzaen.
23 dager siden
Hobbykokken Steve Ray delte et bilde av sin hjemmelagde kebab i Facebook-gruppa «Rate My Plate». Bildet utløste umiddelbart sterke reaksjoner, der flere mente retten lignet mer på avføring enn mat. Kritikken haglet, og mange uttrykte avsky. Noen få forsøkte å forsvare smaken, men det generelle inntrykket var negativt. Kokken selv har foreløpig ikke svart på kritikken, men har reagert med le-emojier på flere av kommentarene. Dette er ikke første gang hobbykokken får negative tilbakemeldinger for sine matretter i den populære Facebook-gruppa.
18 dager siden
Et bilde av mislykkede muffins har skapt debatt og latter på sosiale medier. Bildet ble først delt av en kvinne på Facebook, som hevdet at mannen hennes hadde bakt dem. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og mange kommenterte det spesielle utseendet, spesielt fyllet som ble sammenlignet med sperm. Det viste seg senere at bildet var stjålet fra Reddit, der en mann hevdet at hans kone hadde mislyktes med bakingen. Dette førte til frustrasjon og diskusjon om hvem som egentlig sto bak baksten. Til tross for forvirringen rundt opphavet, er de fleste enige om at muffinsene er oppsiktsvekkende og underholdende.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler fastelavnsboller i København, hvor trenden har eksplodert med ekstravagante varianter og høye priser. Spesielt Maison D'Angleterre skiller seg ut med sine luksusboller toppet med kaviar og bladgull. Matformidler Helle Øder Valebrokk mener utviklingen har gått for langt og etterlyser mer fokus på kvaliteten av selve bollen i Norge. Selv Noma har deltatt i trenden, noe som førte til lange køer. Artikkelen belyser kontrasten mellom tradisjonelle og moderne fastelavnsboller.
3 måneder siden
En konflikt mellom et hipt spisested i Oslo og to influensere har skapt stort engasjement i norske medier og sosiale medier. Saken, som handler om bruk av lysutstyr under et restaurantbesøk, har blitt gjenstand for debatt og kommentarer fra kjendiser, samfunnsdebattanter og til og med flyselskaper. Artikkelen hevder at den massive oppmerksomheten er særnorsk, og at nordmenn har en lav terskel for å bli sjokkert over slike hendelser. Janteloven og en uskreven norm om å ikke skille seg ut, nevnes som mulige årsaker. Det påpekes også at mediekjøret rundt saken gjør det enkelt for aktører å profittere på oppmerksomheten.
4 måneder siden
En australier oppdaget en misfarget brikke i frokostblandingen Weetabix 9. desember. Bildet av funnet ble delt på Reddit, hvor det skapte stor oppmerksomhet og mange spekulasjoner. Produsenten Sanitarium Health Food Company forklarer at misfargingen skyldes naturlig opphopning av kli, som kan gi en brent lukt og smak, men understreker at det ikke er farlig å spise. De uttrykte skuffelse over hendelsen og oppfordret kunden til å ta kontakt for erstatning. Produsenten lover å jobbe for å forhindre lignende situasjoner i fremtiden. Lignende tilfeller har også skjedd i Norge, som da en mann fant en tannpirker i brødet sitt.
21 dager siden
Franske Burger King overrasket mange ved å lansere kyllingnuggets med kaviar, til tross for skepsis om en mulig aprilspøk. Kaviaren er av en eksklusiv type, men prisen er relativt overkommelig. Stuntet har generert betydelig oppmerksomhet, og selv om Burger King Norge ikke har umiddelbare planer om å introdusere retten, lar de seg inspirere. Trenden med kaviar på nuggets er ikke ny, med Rihanna som en av de som har bidratt til å popularisere den. McDonald's ser positivt på kundenes eksperimentering med å kombinere kaviar og nuggets på egenhånd, men har ingen planer om å tilby det selv.
1 måned siden
En kvinne ved navn Jul postet et bilde av sin panerte fiskemiddag i Facebook-gruppen «Rate My Plate». Dette førte til en bølge av negative og kreative kommentarer, der mange gjorde narr av fiskens utseende og trakk sammenligninger med lite flatterende ting. Noen få kom Jul til unnsetning og mente maten så god ut. Jul selv har ikke kommentert størmen, men er trolig vant til oppmerksomheten da hun har delt bilder i gruppen tidligere.
3 måneder siden
NHO Mat og Drikke har bedt helsemyndighetene vurdere tilsyn med kostholdspåstander fra kommersielle aktører i sosiale medier. De er bekymret for at mange nordmenn legger om kostholdet og spiser mindre ultraprosessert mat, og mener det er for mange ulike råd og perspektiver i kostholdsdebatten. Ernæringsekspert Maja Skogstad kritiserer forslaget og mener NHO forsøker å begrense forbrukernes mulighet til å ta informerte valg. Hun mener NHO heller burde produsere mer ren mat, enn å kontrollere de som kritiserer ultraprosessert mat. NHO avviser at forslaget er et forsøk på sensur og hevder det handler om å sikre like spilleregler for alle som fremsetter påstander om helse og kosthold. Helseministeren og mataktørene skal fortsette diskusjonen om temaet.
1 måned siden
EU har godkjent bruk av UV-behandlet pulver fra melormer i flere matvarer fra februar 2025. Dette har skapt reaksjoner blant forbrukere, hvor mange er skeptiske til å spise insekter. Pulveret kan brukes i brød, kaker og pasta, og kan utgjøre inntil fire prosent av matvaren. Melormer er rike på proteiner, fett og fiber, og kan bidra til en mer bærekraftig matproduksjon. Mattilsynet understreker at matvarer som inneholder melorm-pulver må merkes tydelig, spesielt med tanke på allergikere. En vegetarentusiast ser positivt på utviklingen, men er usikker på om hun kommer til å ta det i bruk selv.
29 dager siden
En svensk TikTok-video der Annie Byström hyller svensk taco, har utløst en storm av reaksjoner, spesielt fra Mexico og USA. Videoen, som har over 2 millioner visninger, viser frem svensk taco, noe som har fått mange til å reagere negativt på ingredienser som agurk, nøtter og frukt. Byström sier til DinSide at hun er overrasket over responsen, men at hun synes det er morsomt å se de mange reaksjonene. Hun mener kritikerne vil endre mening hvis de får smake svensk taco, fordi den kan tilpasses etter egne ønsker. Svensk taco har likheter med norsk fredagstaco, men utmerker seg ved bruk av agurk og andre uvanlige ingredienser.
2 måneder siden
Artikkelen uttrykker bekymring for den økende interessen for ekstreme spisevaner, spesielt influenser Snorre Klanderuds fasteprosjekt. Forfatteren påpeker at sosiale medier bidrar til et usunt fokus på mat og spising, der trendene blir stadig mer ekstreme, som mukbangs og fasteprosjekter. Helsedirektoratet advarer mot å kopiere slike prosjekter, spesielt for unge mennesker i vekst og utvikling. Forfatteren etterlyser et mer avslappet forhold til mat, hvor man fokuserer på et variert kosthold og andre interesser fremfor å være besatt av spisevaner.
3 måneder siden
Den britiske burgerrestauranten Zahut's Burgers har skapt oppsikt med sin nye burger, «The Bonnie Blue», oppkalt etter pornoskuespilleren Bonnie Blue. Burgeren består av flere kjøttstykker, ulike oster og sauser. Lanseringen har ført til blandede reaksjoner i sosiale medier, der noen ser på den som pervers, mens andre hyller den som et markedsføringsstunt. Bonnie Blue er kjent for sin angivelige rekord med 1057 sexpartnere på 12 timer, noe som har gjort henne til en kontroversiell figur. Restauranten antyder også at burgeren kan sette verdensrekorder.