Artikkelen omhandler deltakere i «Kompani Lauritzen» som slet med blant annet angst og lav selvtillit. Gjennom militær disiplin og utfordringer opplevde de personlig vekst.
En psykolog understreker at mange begrenses av egne tanker og at det er viktig å utfordre seg selv for å utvikles. Deltakerne lærte at frykt ofte er overdrevet og at man tåler mer enn man tror.
Flere opplevde redusert angst og økt selvtillit etter deltakelsen. «Oberst» Dag Otto Lauritzen er stolt over seriens positive innvirkning på deltakerne, og flere seere har også fortalt at serien har hjulpet dem.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Deltakerne i årets sesong av «Kompani Lauritzen» reagerer på at årets opplevelse er hardere enn forventet. Flere kjendiser ble overrasket over den strenge tonen fra befalet, både foran og bak kamera. Produksjonen bekrefter at årets sesong skiller seg ut med en utvidet og mer krevende rekruttperiode. Målet er å presse deltakerne fysisk og mentalt for å fremme personlig utvikling og mestring. Befalet har fullmakt til å gi ærlige tilbakemeldinger, noe som bidrar til den tøffe atmosfæren.
1 måned siden
I et meningsinnlegg argumenteres det for at TV-programmet Kompani Lauritzen har en positiv innvirkning på unge mennesker. Programmet oppfordrer deltakerne til å presse egne grenser, noe som kan føre til økt selvbevissthet og en bedre forståelse av egne evner. Dette kan igjen gjøre det lettere å bidra positivt til samfunnet. Forfatteren mener at selvutvikling er en forutsetning for å kunne engasjere seg i kollektiv handling, og at en kultur for å utfordre seg selv er avgjørende for samfunnsutviklingen.
3 måneder siden
Influenser Johanne Massey opplevde psykiske utfordringer under innspillingen av «Farmen kjendis» og måtte benytte seg av psykologhjelp. Massey forteller at alle deltakerne hadde samtaler med psykolog før deltakelse, og at de også hadde tilgang til psykolog under innspillingen. Hun roser TV 2 for den profesjonelle hjelpen og oppfølgingen de tilbyr. Massey opplevde stor påkjenning, og slet med angst. TV 2 bekrefter at de tilbyr psykologhjelp til deltakerne i sine reality-programmer, både før, under og etter innspilling.
1 måned siden
Artikkelen gir et innblikk bak kulissene i «Kompani Lauritzen», der deltakere avslører detaljer om hverdagen på Bømoen leir. Rekruttene opplevde tidsklemme, lite hvile og strenge regler, inkludert overvåking ved leggetid og mobilforbud. Korporalen fikk privilegier som eget rom og kjøleskap, mens de andre aspirantene måtte forholde seg til et strengt regime. Skuespiller Ravdeep Singh Bajwa og realitydeltaker Morten Thoresen deler sine erfaringer om det intense oppholdet.
2 måneder siden
I en kommentar diskuteres åpenheten rundt psykisk helse, eksemplifisert ved Kjartan Lauritzen og Jonas Benyoubs deltakelse i TV-programmet «Hver gang vi møtes». Deres åpenhet om angst fremheves som et viktig bidrag for å normalisere samtaler om mental helse blant menn. Forfatteren understreker at mange menn har hatt negative erfaringer med å åpne seg, og viser til en Reddit-tråd der menn beskriver å bli avvist eller misforstått når de deler sine følelser. Det argumenteres for at samfunnet må bli flinkere til å møte menn med forståelse og oppfordrer til å øve på å snakke om både hverdagslige og vanskelige følelser. «Hver gang vi møtes» trekkes frem som et positivt eksempel på hvordan man kan snakke om mental helse på en god måte, og potensielt endre holdninger hos menn som har mistet troen på åpenhet.
2 måneder siden
Artikkelen handler om hva som skjer med deltakerne i TV-programmet «16 ukers helvete» etter at innspillingen er over. Klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm tilbyr alle deltakerne gratis oppfølging for å hjelpe dem med å opprettholde de gode vanene de har tilegnet seg. Noen deltakere, som Bjørg Thorhallsdottir, Vida Lill Berge og Petter «Katastrofe» Kristensen, har takket ja til tilbudet og er fornøyde med veiledningen de får. Andre deltakere, som Jan Tore Kjær og Bernt Hulsker, føler foreløpig ikke behov for oppfølging, men utelukker ikke at de vil benytte seg av tilbudet senere. John Arne Riise planlegger å bruke sine erfaringer til å motivere andre til en sunnere livsstil.
2 måneder siden
Deltakere i «Kompani Lauritzen»- opplevde å bli bedt om å stille i fine klær før de skulle gjennomføre en gjørmeløype, noe som overrasket flere. Caroline Berg Eriksen og Tale Torjussen følte seg lurt da de måtte gjennomføre løypa i sine private klær, som ble tilgriset og ødelagt. TV 2 har erstattet ødelagte eiendeler, men ønsker ikke å kommentere erstatningssummene. Kanalen presiserer at deltakerne var informert om at klær kunne bli ødelagt, og at dette markerte overgangen fra sivil til militær tilstand.
1 måned siden
Henrik Elvestad fikk en advarsel fra sine døtre før innspillingen av «Kompani Lauritzen» om å ikke miste besinnelsen. Elvestad, som tidligere har vært i militæret, opplevde at det var vanskeligere enn forventet. Han ble utnevnt til korporal, men fryktet å bli oppfattet som en besserwisser. Flere deltakere, inkludert Ravdeep Singh Bajwa og Caroline Berg Eriksen, har uttalt seg om at årets sesong er hardere enn tidligere, og at befalet er strengere.
2 måneder siden
Tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen ble følelsesmessig overveldet under innspillingen av NRK-serien «Team Pølsa». Serien følger seks ungdommer med funksjonsnedsettelser som jobber mot å gå et skirenn i VM-løypa. Pettersen beskriver en krevende balanse mellom å motivere deltakerne og respektere deres personlige grenser, særlig i forbindelse med en rafting-scene hvor en deltaker var uttrykte frykt. Responsen på serien har vært enorm, og NRK understreker at programmet bidrar til inkludering og fellesskap. Første episode er sett av 880.000 seere.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg det økende presset unge føler for å bli den beste versjonen av seg selv, ofte forsterket gjennom TV-programmer som «Kompani Lauritzen» og sosiale medier. Forfatteren stiller spørsmål ved om denne konstante selvforbedringen har gått for langt, og om det bidrar til økningen i psykiske plager blant unge. I en tid preget av krig, uro og polarisering, argumenteres det for at fokuset på selvutvikling kan hindre engasjement i samfunnet. Psykolog Peder Kjøs påpeker at deltakelse i frivillighet og politiske organisasjoner kan redusere følelsen av maktesløshet og angst.
1 måned siden
Artikkelen følger rekrutter i Utdanningskompaniet under førstegangstjenesten i Nord-Norge, hvor de øver på både førstehjelp i strid og skarpskyting. Rekruttene drilles i realistiske scenarioer, inkludert å yte førstehjelp til skadde medsoldater under press. Samtidig gjennomføres skyteøvelser på lange avstander, hvor rekruttene oppnår gode resultater. Artikkelen belyser også regjeringens planer om å øke antallet vernepliktige i årene som kommer, samt rekrutters tanker rundt tjenesten og beredskap.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg deltakernes opplevelser og tilbakemeldinger etter TV-programmet «Boksen» på TV2. Emma Ellingsen forteller at responsen har vært variert, med kritikk for å klage, men hun forstår at dette inntrykket skapes av TV-bildene. Hun understreker at mye skjer bak kamera som seerne ikke får med seg. Espen Fiveland har stort sett fått positive tilbakemeldinger, selv om han erkjenner å ha vært i noen uheldige situasjoner. Han avviser at han bevisst har forsøkt å sette andre deltakere i et dårlig lys.
13 dager siden
Hæren har startet et program for å trene norske sanitetssoldater mentalt, slik at de bedre kan håndtere stress og krigens realiteter. Soldatene lærer teknikker for psykologisk selvhjelp og stressmestring, basert på erfaringer fra Ukraina. Programmet, som er utviklet i samarbeid med amerikanske forskningsinstitusjoner, vurderes som en potensiell NATO-standard. Sanitetsbataljonen prioriteres først, før verktøyene inkluderes i førstegangstjenesten. Målet er å styrke soldatenes stridsdyktighet og ivareta deres psykiske helse, slik at de er bedre rustet til å takle tøffe situasjoner.
3 måneder siden
TV-anmeldelsen av «Boksen» gir serien terningkast 4. Programmet beskrives som et konkurransedrevet kjendisreality-konsept der deltakerne fraktes i en gul boks til ulike oppgaver. Disse oppgavene krever detektivarbeid og resonnering, og deltakerne må ofte tenke selv for å finne løsningen. Serien inneholder både individuelle og gruppeoppgaver, og elementer som er kjent fra andre realitykonsepter. Anmelderen påpeker at programmet kan oppleves som seigt til tider, men at det likevel er verdt å se. Deltakerne konfronterer frykt og viser sterke følelser, noe som er typisk for denne typen programmer.
3 måneder siden
John Arne Riise er deltaker i TV-programmet «16 ukers helvete», hvor han følger et strengt trenings- og kostholdsregime. Riise har vært åpen om sin fremgang på sosiale medier, noe som har imponert mange, men også skapt en utfordring for programmets spenning. Martin Johnsrud Sundby, en av veilederne, er stolt over Riises transformasjon, men innrømmer at det hadde vært bedre om han ikke hadde delt så mye. Riise selv har gått ned ti kilo, men vektlegger velvære og gode rutiner. Programmet følger seks kjendiser over ti episoder, og avsluttes med en avsløring av deltakernes fremgang.