Russetid: Store prisforskjeller mellom ulike typer russ
Russetiden byr på enorme kostnadsforskjeller avhengig av hvordan man velger å feire. En ny rapport viser at utgiftene kan variere fra noen få tusen til nesten hundre tusen kroner.
Russetiden byr på enorme kostnadsforskjeller avhengig av hvordan man velger å feire. En ny rapport viser at utgiftene kan variere fra noen få tusen til nesten hundre tusen kroner.
En analyse av russetiden viser elleville prisforskjeller mellom ulike feiringsformer. Vandreruss, som Malin Håvåg fra Bergen, bruker minst penger ved å unngå buss/van og fokusere på gjenbruk og egenproduksjon av russeutstyr. Vanruss, representert ved Solveig Cross fra Hokksund, bruker rundt 12.
000 kroner, delvis finansiert gjennom dugnader, men opplever negative holdninger. Konseptruss, som Magnus Holmen fra Drammen, bruker rundt 20. 000 kroner på gruppeting som sanger og klær, men uten buss.
Bussruss, som Mia Halvorsen fra Røyken, har de høyeste utgiftene, ofte opp mot 90. 000 kroner eller mer, som dekker busskostnader, klær, drikke og arrangementer, og finansieres gjerne gjennom flere års jobbing. Artikkelen belyser hvordan valg av russetype har store økonomiske konsekvenser.
Malin Håvåg
Solveig Cross
Isak
Magnus Holmen
Mia Halvorsen
Steinerskolen
TV 2
Norge
Bergen
Hokksund
Drammen
Røyken
Regjeringen forbereder en lovendring som åpner for generell bevæpning av politiet i daglig tjeneste. Politidirektoratet vil få myndighet til å beslutte omfanget. Forslaget begrunnes med en negativ utvikling i trusselbildet og et vedvarende høyt trusselnivå. Det er bred politisk enighet for forslaget, og en meningsmåling viser at 56 prosent av befolkningen er positive til generell bevæpning.
Ti nordeuropeiske statsledere deltok på et toppmøte for Joint Expeditionary Force (JEF) i Oslo for å diskutere europeisk sikkerhet og støtte til Ukraina. Statsminister Jonas Gahr Støre understreket viktigheten av å legge press på Russland. Under møtet kunngjorde Storbritannias statsminister Keir Starmer at landet vil innføre sanksjoner mot opptil 100 oljetankere i Russlands såkalte skyggeflåte, med mål om å svekke Russlands krigsmaskineri.
LO-kongressen har vedtatt et forslag om å endre Avtalefestet pensjon (AFP) for å gjøre den mer rettferdig og forutsigbar, spesielt for unge arbeidstakere. Endringene innebærer at unge skal få opptjening fra de begynner i jobb og få utbetalt midlene ved 62 år uavhengig av hvor de jobber da. Forslaget sikrer også rettigheter for de over 50 år og uføre. LO vil nå prioritere å reforhandle ordningen med NHO.
Aker-konsernet gjennomfører en betydelig restrukturering av sine grønne investeringer. Det grønne investeringsselskapet Aker Horizons, som har opplevd et verdifall på 96 prosent siden børsnoteringen, fusjoneres med morselskapet Aker. Hovedeier Kjell Inge Røkke erkjenner at realitetene har sunket inn og at lønnsom havvind og hydrogen i Norge ligger minst ti år frem i tid, påvirket av økte kostnader og regulatoriske utfordringer.
Norge har, sammen med 36 andre land, formelt gitt sin støtte til opprettelsen av en ny spesialdomstol som skal kunne straffeforfølge russiske ledere for angrepskrigen mot Ukraina. Utenriksminister Espen Barth Eide beskriver dette som en viktig milepæl for å stille Russland til ansvar og gi rettferdighet til ofrene. Domstolen skal etableres gjennom en avtale mellom Ukraina og Europarådet.
Den årlige prisveksten i Norge var 2,5 prosent i april, en nedgang fra mars, delvis grunnet et markant fall i matprisene. Kjerneinflasjonen falt til 3,0 prosent, men ligger fortsatt over Norges Banks mål. Samtidig viser tall fra SSB at norske banker økte sitt samlede overskudd i første kvartal til 20,8 milliarder kroner, en økning på 1,4 milliarder fra samme periode i fjor, hovedsakelig drevet av økte netto renteinntekter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!