David Mokel, kjent fra TikTok, uttrykker misnøye med tradisjonell studiobasert humor, som han oppfatter som falsk. Han er en del av det nye humorprogrammet 'Humoretaten', som bryter med denne tradisjonen ved å foregå på et utested i Oslo.
Mokel mener at dagens unge foretrekker humor som er kjappere og mer tilgjengelig, slik som på sosiale medier. Han savner imidlertid at innhold blir arkivert og er gratis tilgjengelig, som han mener NRK tilbyr.
'Humoretaten' vil kombinere live-opptredener med forhåndsinnspilte sketsjer, og sendes på NRK TV hver fredag etter premieren 10. januar.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
NRK lanserer et nytt humorprogram, «Humoretaten», der åtte komikere møtes ukentlig for å skape humorinnslag foran et publikum. Komikerne, blant andre Sigrid Bonde Tusvik og Maria Stavang, skal lage sketsjer, parodier og vitser om livet. Programmet spilles inn på onsdager med publikum og sendes på NRK TV hver fredag i ti uker, med premiere 10. januar. Deltakerne ser frem til å jobbe sammen og få umiddelbar tilbakemelding fra publikum.
4 måneder siden
NRK introduserer et nytt humorprogram kalt «Humoretaten» som har premiere 10. januar. Programmet samler åtte komikere, inkludert Sigrid Bonde Tusvik, Christian Mikkelsen og Robert Stoltenberg, som skal lage humorinnslag foran et publikum over ti uker. Prosjektlederne Åse Marie Hole og Øyvind Thoen beskriver programmet som en blanding av smart og dum humor, med lave skuldre og en fantastisk gjeng komikere. Sigrid Bonde Tusvik sier hun gleder seg til å sjokkere og provosere, men også forvalte humor i en «etat».
2 måneder siden
Komiker Morten Ramm søkte om å delta i TV 2-programmet «Bloggerne», men fikk avslag. Ramm mener han kunne bidratt med mangfold og en mer hverdagslig profil til programmet, og viser til sine ulike prosjekter utenfor humorbransjen som potensielt innhold. Han mener «Bloggerne» trenger mer bredde blant deltakerne og savner mer normale profiler. Til tross for avslaget er Ramm aktuell med en ny sesong av «Bordtenniskameratene», hvor han og kolleger forsøker å lage «kjedelig reality».
1 måned siden
Stian «Staysman» Thorbjørnsen har fått blandede tilbakemeldinger som ny programleder for «Stjernekamp», og svarer på kritikken via Facebook. Han kommenterer spøkefullt de negative reaksjonene på sin folkelige stil, inkludert referanser til alkohol og kontakt med publikum. Samtidig har programmet fått seerklager grunnet formatendringer, deriblant at dommerne velger låter og at fokuset på musikalske sjangre er redusert. NRK forsvarer endringene som nødvendige for å modernisere programmet, og prosjektredaktøren forsikrer at kjente sjangre vil komme tilbake senere i sesongen. Etter to sendinger har NRK mottatt 335 klager.
1 måned siden
NRK relanserte «Stjernekamp» etter en pause, og selv om seertallene var gode, har programmet møtt kritikk fra seere. Klagene dreier seg hovedsakelig om endringer i konseptet, der dommerne nå velger låter, samt synspunkter på dommerne selv. Seere har uttrykt misnøye i sosiale medier og via klager til NRK, og noen mener programmet er ødelagt. NRK svarer at de er klar over engasjementet rundt programmet og lover at kommende sendinger vil inkludere varierte temaer og sjangere.
3 måneder siden
Den norske influenseren David Mokel (21) er med i en video publisert av den britiske Youtube-gruppen Sidemen. Videoen, som viser Sidemen i India, har raskt blitt en trend på Youtube med millioner av visninger. Mokel, som er fan av Sidemen, ble invitert til India av artisten Alan Walker. Der ble han overrasket av Sidemen og filmet til videoen. Etter publisering har Mokel fått mange meldinger fra britiske fans. Mokel er også aktuell i NRK-programmet «Humoretaten», og måtte melde seg syk fra jobb for å reise til India.
1 måned siden
Artikkelen omhandler humorprogrammet «Humoretaten» på NRK, som bruker kongefamilien som tema for sine vitser. Programmet, som er fornyet, gjør narr av kong Haralds teknologiske utfordringer og dronning Sonjas mobilbruk, inkludert en melding med seksuelt innhold. Forfatteren diskuterer hvordan programmet forsøker å skape et felles humoristisk grunnlag for seere i forskjellige aldre ved å blande parodier på influensere med vitser om kjente personer og aktuelle hendelser. Selv om kongefamilien er en felles referanse, antydes det at noen av vitsene, spesielt de med seksuelle undertoner, kan være dristige.
4 måneder siden
Forfatter Anne B. Ragde kom med kontroversielle uttalelser om dagens unge i et humorprogram på TV 2, der hun hevdet at de er for sykemeldte og uføretrygdet. Dette skapte sterke reaksjoner hos Guro Bondevik, som selv er uføretrygdet, og som mener Ragdes utsagn bidrar til negative holdninger om uføre. Ragde har presisert at uttalelsene var ment som humor. Reaksjonene har vært delte, med både kritikk og støtte til Ragdes humor på sosiale medier. Programleder Espen Eckbo ser positivt på oppmerksomheten rundt programmet og mener Ragde var en god gjest.
1 måned siden
Etter at «Stjernekamp» mottok klager på endringer, svarer deltaker Kim Wigaard på kritikken via TikTok. Han uttrykker skuffelse over seere som slutter å se på programmet og understreker at årets deltakere jobber hardt til tross for kort tid til forberedelser. Wigaard appellerer til seerne om å gi konseptet en sjanse før de dømmer det, og avslører at flere kjente elementer fra tidligere sesonger vil komme tilbake. En underholdningskommentator har spådd at Wigaard vinner årets sesong.
3 måneder siden
Jonas Kinge Bergland, kjent som både lege og komiker, er aktuell med sitt nye show «Dr. Bergland på død og liv». I forestillingen tar han utgangspunkt i sine erfaringer som sykehjemslege, og leverer vitser med en avslappet og ironisk stil. Bergland kritiserer trender som selvoptimalisering og akupunktur, og bruker callbacks som et humoristisk virkemiddel. Selv om tempoet kan være litt for henslengt, er Bergland en skarp observatør som omsetter irritasjon til latter. Showet anbefales for de som setter pris på teksthåndverk og stoisk ro, og som ønsker ammunisjon mot selvopptatte trender.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer NRK for endringene i «Stjernekamp», som har ført til et betydelig fall i seertall. Skribenten mener programmet har mistet sin sjel og blitt et «dommersirkus» istedenfor et stjerneshow. Kritikken går ut på at NRK forsøker å «TikTok-ifisere» konseptet i jakten på et yngre publikum, noe som går på bekostning av det opprinnelige formatet og de trofaste seerne. Forfatteren oppfordrer NRK til å våkne opp og la «Stjernekamp» være det programmet seerne elsket.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer NRK for endringene i «Stjernekamp», som har ført til et betydelig fall i seertall. Skribenten mener programmet har mistet sin sjel og blitt et «dommersirkus» istedenfor et stjerneshow. Kritikken går ut på at NRK forsøker å «TikTok-ifisere» konseptet i jakten på et yngre publikum, noe som går på bekostning av det opprinnelige formatet og de trofaste seerne. Forfatteren oppfordrer NRK til å våkne opp og la «Stjernekamp» være det programmet seerne elsket.
13 dager siden
NRK har mottatt kritikk for den nye versjonen av «Påskelabyrinten» etter at Viggo Valle gikk av som programleder etter 37 år. Lyttere har uttrykt misnøye på sosiale medier og savner Valle. Den nye programlederen, Torfinn Borkhus, tar kritikken med ro og understreker at han vil sette sitt eget preg på programmet. NRK-ledelsen støtter Borkhus, og fremhever at lyttertallene er bedre enn på lenge, og at programmet når et yngre publikum. Valle har startet en egen podkast med et lignende konsept.
2 måneder siden
En ungdomsstemme argumenterer mot tildelingen av Gullbarbie-prisen til YouTube-kanalen «Gutta». Prisen gis til aktører som får unge til å føle seg verst. Artikkelforfatteren mener at «Gutta» urettferdig stemples som verstinger, da de hovedsakelig fokuserer på humor og underholdning. Kritikken mot «Gutta» bunner i at de ikke passer inn i alles syn på hva som er greit å underholde med. Forfatteren påpeker at «Gutta» har blitt kritisert for enkelte videoer, men at de også har innhold der de selv blir vurdert. Det antydes at plattformer som TikTok, med mer skadelig innhold, burde vært vurdert for prisen i stedet.
2 måneder siden
Den norske komikeren Claude Bonde, kjent som «Yabatan» i Japan, kritiserer norsk humor for å være for enkel og basert på underbuksehumor. Han mener norske komikere ofte tyr til sex, utseende og å snakke nedsettende om andre for å få oppmerksomhet. Bonde sammenligner dette med japansk humor, som han beskriver som mer kreativ, intelligent og selvutleverende. Han mener også at norske komikere lever i en medieboble og mangler perspektiv på hva folk flest synes er morsomt. NRK svarer at de ikke er enige i Bondes kritikk og at humor er subjektivt.