Artikkelen omhandler humorprogrammet «Humoretaten» på NRK, som bruker kongefamilien som tema for sine vitser. Programmet, som er fornyet, gjør narr av kong Haralds teknologiske utfordringer og dronning Sonjas mobilbruk, inkludert en melding med seksuelt innhold.
Forfatteren diskuterer hvordan programmet forsøker å skape et felles humoristisk grunnlag for seere i forskjellige aldre ved å blande parodier på influensere med vitser om kjente personer og aktuelle hendelser.
Selv om kongefamilien er en felles referanse, antydes det at noen av vitsene, spesielt de med seksuelle undertoner, kan være dristige.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
I NRK-programmet «Humoretaten» harseleres det med kongefamilien, og spesielt Marius Borg Høiby. En sketsj viser falske meldingslogger fra Dronning Sonjas telefon, der det advares mot å sende penger til Marius. Kongehuseksperter er usikre på om kongefamilien vil sette pris på humoren, selv om Kong Harald er kjent for å ha selvironi. Kringkastingsrådet har ikke mottatt noen klager på innslaget.
4 måneder siden
NRK introduserer et nytt humorprogram kalt «Humoretaten» som har premiere 10. januar. Programmet samler åtte komikere, inkludert Sigrid Bonde Tusvik, Christian Mikkelsen og Robert Stoltenberg, som skal lage humorinnslag foran et publikum over ti uker. Prosjektlederne Åse Marie Hole og Øyvind Thoen beskriver programmet som en blanding av smart og dum humor, med lave skuldre og en fantastisk gjeng komikere. Sigrid Bonde Tusvik sier hun gleder seg til å sjokkere og provosere, men også forvalte humor i en «etat».
4 måneder siden
NRK lanserer et nytt humorprogram, «Humoretaten», der åtte komikere møtes ukentlig for å skape humorinnslag foran et publikum. Komikerne, blant andre Sigrid Bonde Tusvik og Maria Stavang, skal lage sketsjer, parodier og vitser om livet. Programmet spilles inn på onsdager med publikum og sendes på NRK TV hver fredag i ti uker, med premiere 10. januar. Deltakerne ser frem til å jobbe sammen og få umiddelbar tilbakemelding fra publikum.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler NRK-programmet "Året med kongefamilien", der kongefamilien deltok, men med en tydelig følelse av plikt fremfor glede. Programmet unngikk å ta opp sensitive temaer som anklager om seksuelle overgrep og rusproblematikk, noe som skuffet mange seere. Kong Harald anerkjente vanskelige situasjoner i samfunnet, men uten å gå inn i detaljer. Kronprinsparet delte at de har fått profesjonell hjelp, men virket ukomfortable med å delta. Artikkelen stiller spørsmål ved om dette var siste gang programmet ble sendt, da det virker som familien ikke ønsker å delta.
1 måned siden
NRK har besluttet å lage en ny sesong av humorprogrammet «Humoretaten» på grunn av programmets popularitet og gode seertall. Siste episode av den nåværende sesongen sendes i dag, men programmet vil returnere til høsten. Redaksjonssjefen for humor i NRK uttaler at programmet har truffet publikum og at konseptet utvikler seg i samspill med publikum. Premieren av «Humoretaten» ble sett av over en million seere, og de ni første episodene har hatt et gjennomsnittlig seertall på 725 000.
2 måneder siden
En spøk av programleder Edvin Törnblom i Melodifestivalen har skapt reaksjoner og klager til Granskningsnämnden. Vitsen omhandlet en kommentar om å «sprute ned» en deltaker, noe flere seere reagerte på. Klagerne mener vitsen var upassende og seksualiserende, og uegnet for et familieprogram. SVT forsvarer vitsen med at humor i Melodifestivalen ofte skaper reaksjoner, og at det er tradisjon for stor takhøyde. Törnblom selv forklarer at det var en spøk om en hendelse på en etterfest, ment som en vennlig gest. Til tross for kontroversen er Sverige favoritt til å vinne Eurovision Song Contest.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Johannes Høsflot Klæbos sesong, som har vært preget av sportslig suksess og oppmerksomhet rundt sex-relaterte overskrifter og baris-bilder. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener Klæbo tør å slippe seg mer løs, og at media ikke må dempe det. Petter Northug spøker om at Klæbo søker sex og penger, men understreker at han må levere i VM. Emil Iversen sier at Klæbo selv startet sexryktene, og at kjæresten hans ler av det. Klæbo har selv uttalt at ryktene er morsomme, men uten hold.
1 måned siden
NRK har besluttet å lage en ny sesong av humorprogrammet «Humoretaten», som skal sendes til høsten. Redaksjonssjef for humor i NRK, Christina Rezk Resar, sier at programmet har truffet publikum godt og hatt svært gode seertall. I snitt har 725 000 seere fulgt de ni første episodene. Programmet spilles inn på utestedet Carls i Oslo med publikum til stede, noe som skaper god stemning.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg de vanlige utfordringene med nyttårsforsetter, og hvordan mange forsøker å endre for mye på en gang. Forfatteren beskriver humoristisk en rekke områder folk ønsker å forbedre, som trening, kosthold, sosiale relasjoner og medievaner. Det argumenteres for at det er vanskelig å oppnå store endringer, og at det kan være bedre å starte med små, enkle tiltak. Artikkelen diskuterer også et humoristisk dilemma rundt det å ta trappen eller heisen, før den konkluderer med at det er greit å gi opp de store forsettene, men at man kan klare å ta en spiseskje tran hver morgen.
4 måneder siden
En artikkel om nedgangen i bruk av arendalsdialekt blant ungdom. Noen mener humorprogrammet Lille Lørdag kan være en årsak, da dialekten ble latterliggjort. En lektor bekrefter at færre snakker dialekt, og at det ikke lenger er stas å bruke bløte konsonanter. Elever tror også at TV og bokmål påvirker språket. En språkforsker peker på påvirkning fra Østlandet som en annen mulig årsak til dialektens tilbakegang. Harald Eia sier det er smigrende om de har påvirket dialekten, men at det ikke var hensikten.
4 måneder siden
Forfatter Anne B. Ragde kom med kontroversielle uttalelser om dagens unge i et humorprogram på TV 2, der hun hevdet at de er for sykemeldte og uføretrygdet. Dette skapte sterke reaksjoner hos Guro Bondevik, som selv er uføretrygdet, og som mener Ragdes utsagn bidrar til negative holdninger om uføre. Ragde har presisert at uttalelsene var ment som humor. Reaksjonene har vært delte, med både kritikk og støtte til Ragdes humor på sosiale medier. Programleder Espen Eckbo ser positivt på oppmerksomheten rundt programmet og mener Ragde var en god gjest.
4 måneder siden
NRK sender tradisjonen tro «Året med kongefamilien» i romjulen, men verken NRK eller Slottet vil kommentere innholdet. Programmet skal omhandle de mest omtalte sakene for kongefamilien i 2024, som inkluderer kong Haralds sykehusopphold, prinsesse Märtha Louises bryllup og straffesaken mot Marius Borg Høiby. Det er uvisst om kongeparet deltar i et intervju, og NRK vil ikke kommentere journalistiske grep. Slottet henviser til NRK, og prinsesse Märtha Louises manager ønsker heller ikke å kommentere. Det er også usikkert om det faste intervjuet med kongeparet vil finne sted i år.
10 dager siden
Artikkelen diskuterer mangelen på mangfold i norsk humorbransje, spesielt innen standup, og kommenterer et tidligere leserinnlegg som kritiserte mangelen på minoritetsrepresentasjon. Den stiller spørsmål ved hvordan kvinner og minoriteter settes opp mot hverandre i debatten. Selv om flere kvinner tar plass i bransjen, opplever de fortsatt hets og underrepresentasjon. Forfatteren understreker viktigheten av et nyansert språk i inkluderingsarbeidet, og påpeker at bransjen fortsatt er mannsdominert og trenger mer mangfold. Endring er mulig hvis man står sammen og er bevisst på utfordringene.
3 dager siden
Det kongelige hoff har publisert sin årsrapport for 2024. Rapporten oppsummerer offisielle aktiviteter, men utelater private utfordringer.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer utfordringene med datingapper som Tinder, der mange opplever å møte useriøse eller uinteressante profiler. Det hevdes at datingappene har skapt et nytt språk og at mange savner å møtes på «gamlemåten». Artikkelen gir noen humoristiske tips for å sile ut uønskede profiler, basert på bilder, profiltekst og klesstil. Det understrekes at selv om det finnes mange rare profiler, er de fleste bare vanlige mennesker som søker kjærlighet.