Frode Tandstad fikk diagnosen glioblastom, en aggressiv hjernekreftform med kort forventet levetid. Hans venner i Sykkylven startet «Aksjon Håp» for å samle inn penger til hjernekreftforskning.
Inspirert av en TV-reportasje om en ung jente som døde av samme sykdom, mobiliserte lokalsamfunnet og samlet inn over en halv million kroner. Pengene ble overrakt til forskere ved Haukeland universitetssjukehus for å teste et nytt legemiddel.
Kreftforeningen påpeker at private donasjoner er avgjørende for forskning på sjeldne kreftformer, da statlige bevilgninger er utilstrekkelige. Initiativtakerne håper deres aksjon kan inspirere andre til å bidra til forskning.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Etter Syver Blindheims deltakelse i NRK-serien «Team Pølsa» har en spleis til forskning på barnedemens samlet inn over 8,2 millioner kroner. Syver har diagnosen JNCL, en sjelden og alvorlig sykdom som fører til demens og motoriske vansker. Innsamlingen skal støtte forskning ved NTNU og Oslo Universitetssjukehus, ledet av Magnar Bjørås. Bjørås forklarer at midlene vil muliggjøre ansettelse av flere forskere og innkjøp av nødvendig utstyr, noe som vil intensivere arbeidet med å finne en behandling. Han påpeker også at forskningen kan ha positive ringvirkninger for andre genetiske sykdommer. Familien Blindheim uttrykker stor takknemlighet og håp for fremtiden.
28 dager siden
Etter at Syver Blindheim (13), kjent fra «Team Pølsa», mistet synet grunnet barnedemens (JNCL), har nordmenn samlet inn over 18 millioner kroner til forskning. Familien Blindheim fra Ålesund har i flere år jobbet for å samle inn penger, og er overveldet over den enorme responsen og dugnadsviljen. Lokalsamfunnet bidrar med kreative innsamlingsaksjoner. Pengene gir familien et fornyet håp om en fremtid, spesielt for barn som rammes av sjeldne sykdommer. Faren, Øyvind Blindheim, etterlyser økte statlige midler til forskning på sjeldne sykdommer, slik at foreldre ikke må bære hele byrden alene.
1 måned siden
Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har startet en Spleis-aksjon for å samle inn penger til forskning på barnedemens (JNCL), en sykdom han selv har. På under to uker har han samlet inn over to millioner kroner, langt over det opprinnelige målet på én million. Pengene skal gå til forskning ledet av professor Magnar Bjørås ved Oslo universitetssykehus og NTNU, med mål om å finne en kur for sykdommen. Blindheim tror hans kjendisstatus fra TV-serien har bidratt til den store responsen. Hans far, Øyvind Blindheim, håper også at «Team Pølsa» vil øke bevisstheten rundt inkludering og tilrettelegging for alle.
1 måned siden
Syver Blindheim (13), kjent fra TV-serien Team Pølsa, har sammen med familien samlet inn over en million kroner på én uke til forskning på barnedemens (JNCL). Familien er overveldet over engasjementet og pengene som har strømmet inn via en Spleis-aksjon. Syver håper at pengene kan bidra til å finne en kur for sykdommen, som han selv er rammet av. Professor Magnar Bjørås ved NTNU, som forsker på JNCL, er svært takknemlig for bidraget og mener oppmerksomheten rundt sjeldne sykdommer er uvurderlig. Familien Blindheim ønsker at politikere skal prioritere forskning på sjeldne og alvorlige barnesykdommer.
1 måned siden
Syver Blindheim fra Team Pølsa har samlet inn over 11 millioner kroner via Spleis til forskning på barnedemens, en sykdom han selv har. Innsamlingen har satt ny rekord på Spleis. Pengene skal gå til professor Magnar Bjørås og hans team ved NTNU, som jobber med å utvikle en kur. I laboratoriet dyrker de mini-hjerner fra pasientprøver for å teste medisiner og forsøke å sette inn et friskt gen. Bjørås takker Syver for innsatsen og understreker at forskningen også kan hjelpe andre med sjeldne sykdommer. Syver hadde ikke forventet en så stor respons, men er optimistisk med tanke på å nå målet om 15 millioner kroner.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler 13 år gamle Syver Blindheim som har JNCL, en sjelden og uhelbredelig form for barnedemens. Syver og hans familie har valgt å være åpne om sykdommen for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til forskning. Syver deltar i NRK-serien «Team Pølsa» for å leve livet aktivt og inspirere andre. Foreldrene forteller om vanskelige samtaler og hverdagsutfordringer, men understreker viktigheten av å fokusere på livsglede og håp. Forskere i Trondheim jobber med å finne en behandling for sykdommen, og familien håper på støtte fra både forskningsmiljøer og kongefamilien.
24 dager siden
Familien til 13 år gamle Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har samlet inn over 19 millioner kroner til forskning på barnedemens. Innsamlingen, som foregikk via Spleis, Vipps og andre kanaler, involverte over 50 000 givere. Pengene vil gå til organisasjonen Kampen mot barnedemens, hvor professor Magnar Bjørås leder forskningen for å finne en behandling. Syver har diagnosen JNCL, en sjelden sykdom som fører til demens og motoriske vansker. Innsamlingen har fått stor oppmerksomhet og vil gi forskningen et betydelig løft.
1 måned siden
13 år gamle Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har en sjelden form for demens (JNCL) som han fikk som sjuåring. Familien har engasjert seg sterkt i å samle inn penger til forskning på sykdommen, og en Spleis-aksjon har samlet inn over 10 millioner kroner. Syver og familien ønsker å øke bevisstheten rundt barnedemens og understreker viktigheten av åpenhet og statlig støtte til forskning på sjeldne sykdommer. Til tross for sin alvorlige diagnose, er Syver aktiv og deltar i ulike aktiviteter, og han er opptatt av å leve hver dag fullt ut.
22 dager siden
Thomas Lillebror Finne, som er rammet av bukspyttkjertelkreft, ønsker mer fokus på denne kreftformen, som har høy dødelighet. Han etterlyser en konkret handlingsplan fra regjeringen, da han mener eksisterende behandling kun lindrer smerte. Overlege Arne Westgaard påpeker mangelen på forskningsgjennombrudd siden 2013. KrFs leder Dag-Inge Ulstein har bedt helseministeren om en begrunnelse for hvorfor bukspyttkjertelkreft ikke er prioritert i kreftstrategien. Helseministeren svarer at pasienter får best mulig behandling og viser til kreftstrategiens mål om gentesting. Finne er likevel ikke beroliget og håper kreftformen en dag vil være utryddet.
10 dager siden
Camilla Hansen (26) mistet livet til føflekkreft med spredning til hjernen kort tid etter at hun oppdaget nye symptomer. Hun begynte å bruke solarium som 15-åring, noe foreldrene mener kan ha bidratt til sykdommen. Til tross for behandling med immunterapi og stråling utviklet kreften seg raskt, og Camilla døde i mai 2022. Foreldrene ønsker nå å videreføre datterens budskap om farene ved overdreven soling og viktigheten av solbeskyttelse. Norge har høy dødelighet av melanom, og forskning viser at solarium øker risikoen for hudkreft betydelig. Camilla var aktiv og optimistisk til det siste, men sykdommen utviklet seg raskt og uventet. Foreldrene oppfordrer til økt bevissthet rundt soling og bruk av solarium for å forebygge hudkreft.
4 måneder siden
Synnøve Berget Rusten, en 45 år gammel småbarnsmor fra Åheim, har hatt kreft fire ganger på seks år. Hun lever nå med uhelbredelig kreft som har spredt seg til skjelettet, og hennes håp ligger i videre fremskritt innen kreftforskning. Til tross for utfordringene har hun og familien valgt å fokusere på å leve livet fullt ut, med reiser, familieaktiviteter og feiringer. Synnøve understreker viktigheten av støtte fra pårørende og håper hennes historie kan inspirere andre i lignende situasjoner. Kreftforeningen fremhever samtidig behovet for mer forskning for å utvikle nye behandlingsmetoder.
4 måneder siden
Carl Christoffer (57) fra Larvik ble diagnostisert med alvorlig lungekreft med spredning i 2020, og fikk beskjed om at han kanskje bare hadde et halvt år igjen å leve. Etter å ha blitt feildiagnostisert flere ganger, fikk han til slutt riktig diagnose og startet behandling. En ny medisin som passet hans genmutasjon, førte til en rask og betydelig bedring. Han kunne slutte med cellegift og immunterapi, og er nå tilbake i jobb og lever et aktivt liv. Kreftforeningen fremhever viktigheten av forskning, og at overlevelsen av lungekreft har økt betraktelig de siste 20 årene. Carl Christoffer har opplevd at kreftdiagnosen har ført til mer åpen kommunikasjon i familien og større fokus på relasjoner.
1 måned siden
Amalie Lundstad (32) mistet sin far til kreft og bruker nå sin sorg til å hjelpe andre gjennom åpenhet og engasjement i kreftsaken. Hun deler sine erfaringer på YouTube, Instagram, TikTok og i podkasten «Uten deg», hvor hun snakker om sorg og tap. Amalie er opptatt av å bidra til kreftforskning, slik at færre skal oppleve det samme som hennes familie. Hun deltar aktivt i Kreftforeningens innsamlingsaksjon og understreker at forskning redder liv. Kreftforeningen fremhever viktigheten av Amalies åpenhet og engasjement for å skape bevissthet og støtte til kreftrammede.
3 måneder siden
Katrine Rakeng har for andre gang fått avslag på å få dekket kreftbehandling med legemiddelet Trodelvy, som har vist god effekt for henne. Beslutningsforum har kun godkjent medisinen for en annen gruppe brystkreftpasienter, og Oslo universitetssykehus (OUS) mener Rakeng ikke skiller seg nok ut til å få individuell vurdering. Professor i helserett mener sykehuset bryter loven ved å ikke gjøre en individuell vurdering, og viser til at medisinen er tilgjengelig for hennes pasientgruppe i flere andre land. OUS begrunner avslaget med kostnadene. Rakeng har tidligere samlet inn penger til privat behandling, og har nå fått hjelp av en anonym giver. Frp mener saken er en fallitterklæring for helsevesenet.
1 måned siden
En tilfeldig PSA-test reddet Kjetil Nerland fra prostatakreft, og nå starter en pilotstudie på Akershus universitetssykehus for å innføre et nasjonalt screeningprogram. Helseministeren ønsker å redusere dødeligheten av prostatakreft. Programmet skal gi alle menn tilbud om PSA-test, men møter kritikk for potensiell overbehandling. Målet er tidlig oppdagelse og å unngå unødvendig behandling. Kreftforeningen støtter initiativet og håper det vil redde liv.