Aftur Spildo Nerdrum, datter av kunstneren Odd Nerdrum, åpner opp om sin oppvekst i podkasten «Min barneoppdragelse».
Hun forteller om å ha vært flau over farens utradisjonelle stil og om hvordan hun slet da han ble dømt for skattesvik, noe som førte til en vanskelig periode på skolen.
Nerdrum, som selv er mor, ønsker å belyse viktigheten av morsrollen og fremme en ny forståelse av femininitet, der kvinner omfavner sin kvinnelighet i stedet for å prøve å være som menn.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Aftur Spildo Nerdrum, kjent fra «Familien Nerdrum», deler i podkasten «Er det noe liv?» sine tanker om hvordan morsrollen har endret hennes syn på feminisme. Før hun fikk barn følte hun seg mer som en mann og bagatelliserte kvinners erfaringer. Etter fødselen av sitt første barn, Myte, innså hun kvinners styrke og betydning. Nerdrum ønsker å fremme en ny forståelse av femininitet, der kvinner omfavner sin kvinnelighet istedenfor å strebe etter å være som menn, for å unngå utbrenthet.
3 måneder siden
I NRK-serien «Familien Nerdrum» deler kunstneren Odd Nerdrum åpenhjertig om sin vanskelige barndom. Han beskriver en oppvekst preget av vold fra sin stefar, med hyppige slag og spark. Nerdrum følte seg annerledes som et «uekte» barn og beskriver seg selv som en flyktning. Han fikk først vite som 50-åring hvem hans biologiske far var, noe han mener var for sent. Møtet med faren var vanskelig, og Nerdrum opplevde at faren angret på hans fødsel. Gjennom livet har Nerdrum følt seg utenfor og ikke akseptert.
3 måneder siden
Aftur Nerdrum, kjent fra NRK-serien «Familien Nerdrum», mener at morsrollen ikke får den anerkjennelsen den fortjener i samfunnet. Hun kritiserer dagens feminister for å være for maskuline og for å nedvurdere det å være mor. Nerdrum, som selv er tobarnsmor, ønsker å fremme en ny forståelse av femininitet der kvinner omfavner sin kvinnelighet og verdsetter familielivet. Hun mener at morsrollen er en stor oppgave som burde verdsettes like høyt som en doktorgrad. Interessen for familien Nerdrum har økt betraktelig etter NRK-serien, noe som har ført til stor pågang på Nerdrum-museet.
1 måned siden
Myndin Spildo Nerdrum, kjent fra NRK-serien «Familien Nerdrum», forteller i et intervju om sin vanskelige barndom. Hun beskriver ensomhet og at hun som 16-åring flyttet hjemmefra og havnet i dårlige miljøer med kriminalitet og rus. Etter å ha bodd flere steder i Europa, forsøkte hun å bosette seg på familiens gård, men flyttet til Oslo for å fokusere på kunst. Hennes tvillingsøster Aftur hadde en annen opplevelse av barndommen og følte skam over farens væremåte. Familien har blitt omtalt som en sekt, noe de avviser.
1 måned siden
Myndin Nerdrum, datter av kunstneren Odd Nerdrum, forteller i et intervju med Aftenposten om en vanskelig oppvekst preget av ensomhet og personlige konflikter. Dette har ført til at hun har brutt kontakten med store deler av familien. Hun flyttet hjemmefra som 16-åring og har siden fått diagnosen borderline. Nå ønsker hun å fokusere på sin karriere som billedkunstner og være en støtte for andre med samme diagnose. Moren, Turid Spildo, sier at det å bryte med familien kan være det rette valget for noen, mens Odd Nerdrum ikke ønsker å kommentere saken.
3 måneder siden
Kari Nordnes, en tidligere elev av Odd Nerdrum, forsvarer familien i et intervju med Gudbrandsdølen Dagningen etter oppmerksomheten rundt NRK-serien «Familien Nerdrum». Hun beskriver familien som kunstnerisk og poetisk, og avviser at de er «rare», og mener de bare har en annerledes livsstil. Nordnes fremhever Nerdrums talent som en av de fremste innen klassisk maleri, både nasjonalt og internasjonalt. Hun forteller også om sin tid som elev, inkludert en episode der Nerdrum ga hennes selvportrett en overraskende vri ved å male på en blåveis.
20 dager siden
Myndin Spildo Nerdrum, datter av Odd Nerdrum, har brutt kontakten med foreldre og brødre etter en konflikt som startet i tenårene. Hun beskriver en vanskelig barndom preget av ensomhet og en turbulent ungdomstid med rusproblemer. Broren, Øde Spildo Nerdrum, omtaler henne som en «dramatiker» og bekrefter at de har lite kontakt. Myndin forlot familiens gård og bor nå i Oslo, hvor hun har funnet en mer positiv tilnærming til livet.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrums liv og hans families dynamikk. Serien viser hvordan Nerdrums egosentriske oppførsel påvirker omgivelsene, samtidig som den avmystifiserer kunstneren. Nerdrum har vært en kontroversiell figur i kunstverdenen, men har oppnådd både folkelig og faglig anerkjennelse. Serien fremhever også familiens avhengighet av Nerdrums økonomiske ressurser, som muliggjør deres livsstil. Sønnen Øde fremstår som en positiv kontrast til resten av familien. Serien har blitt en stor suksess og bidrar til å øke interessen for Nerdrums kunst og museet i Stavern.
3 måneder siden
Öde Spildo Nerdrum, kjent fra «Farmen kjendis» og «Familien Nerdrum», forteller i et intervju med P3 at han føler seg ensom til tross for å bo på en sosial gård med familien og flere elever av Odd Nerdrum. Han drømmer om å finne kjærligheten og har vært på date nylig. Nerdrum har også prøvd datingappen Tinder, men for å finne modeller til maleriene sine. Han skal flytte inn i et nytt hus på gården sammen med sin søster og hennes familie.
4 måneder siden
TV-serien «Familien Nerdrum» gir et innblikk i hverdagen til kunstneren Odd Nerdrum og hans familie. Serien viser at familien er eksentrisk, men ikke så «gal» som mange kanskje tror. Odd Nerdrums elever bor på gården, og serien fokuserer også på hans vanskelige barndom og planer om å åpne et museum. Serien viser også at Nerdrum har et forfølgelseskompleks, men fremstår som overraskende mild og grei. Til tross for familiens uvanlige livsstil, er de ikke så ekstreme at det blir en typisk realityserie.
1 måned siden
Gjert Ingebrigtsens datter har vitnet i rettssaken mot faren, anklaget for fysisk og psykisk vold. Hun beskriver et vanskelig forhold til både faren og moren, Tone Ingebrigtsen, og forteller at hun ikke har kontakt med moren i dag. Datteren uttrykker skuffelse over at moren ikke har tatt avstand fra farens oppførsel, og understreker at hun vil ha vanskelig for å ha moren i livet sitt om hun ikke støtter henne i retten. Moren er stevnet som vitne, men har foreløpig valgt å ikke forklare seg. Forsvareren mener datteren har tonet ned noen av opplysningene i tiltalen, og at det er en forskjell på straffbart og ikke straffbart.
4 måneder siden
Helene Olafsen deler åpent om utfordringene som småbarnsmor i en podkast. Hun forteller at hun ikke opplevde umiddelbar forelskelse ved fødslene, og at det tok lengre tid å knytte seg til barn nummer to. Hun beskriver en hektisk hverdag der tiden ikke strekker til, og at både jobb og familie krever mye. Olafsen påpeker også at samboeren har en jobb som gjør at han er mye borte til vanlig, men at "Skal vi danse"-perioden gir mer tid sammen.
14 dager siden
Artikkelforfatteren deler sine erfaringer som mor under russetiden, og beskriver hvordan hun gikk fra å være livredd til å engasjere seg aktivt. Ved å starte en podkast og snakke med ulike aktører fikk hun innsikt i russekulturen og ble tryggere. Hun gir råd til andre foreldre om å være tilgjengelige, lytte og ikke nøle med å kontakte politiet ved behov. Hun understreker viktigheten av å snakke med ungdommene om grenser og respekt, og ønsker russen 2025 velkommen.
3 måneder siden
Tidligere bryter Fritz Aanes åpner opp om sin rolle som far i en podkast. Han innrømmer at han ikke har vært så mye til stede under datterens oppvekst på grunn av jobb som brytetrener. Aanes forteller at han har gått glipp av mange viktige hendelser, som foreldremøter og skoleavslutninger. Han fleiper med at han stort sett kommuniserer med datteren via Vipps, og at han kjøper seg bedre samvittighet ved å vippse penger. Aanes er takknemlig for konas innsats og håper å tilbringe mer tid med datteren i fremtiden.
12 dager siden
Artikkelen omhandler Myndin Nerdrums brudd med sin familie og hennes kritikk av kunstnermiljøer som hyller lidelse og mannsdominans. Forfatteren argumenterer for at kvinner som bryter med forventninger, fortsatt mistenkeliggjøres, og trekker paralleller til historisk bruk av 'hysteri'-diagnosen. Hun kritiserer romantiseringen av 'kunstnerpatriarker' og fremhever viktigheten av å lytte til de stemmene som tradisjonelt har blitt undertrykt. Myndin Nerdrums valg om å prioritere hverdagsglede og medmenneskelighet fremfor kunstnerisk lidelse blir sett på som et oppgjør med skadelige idealer.