Ansatte ved Sykehuset Østfold uttrykte stor skuffelse over årets julegave, som bestod av tre poser Eplegull uten noen hilsen fra ledelsen. Dette skjedde etter at de i 2020 fikk en nylonlue som julegave.
Sykehuset hadde et budsjett på 600 000 kroner til julegaver, omtrent 85 kroner per ansatt. Sykehusledelsen innrømmer at de "bommet" med gaven, men understreker at det også ble levert fruktkurver og julegrøt til avdelingene.
De forklarer at de fikk lite respons på forespørsler om julegaver i markedet, og at de må være bevisste på pengebruken som en offentlig etat.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Sykehuset Østfold ga sine 5600 ansatte en julegave bestående av tre poser Eplegull, levert i en anonym eske uten julehilsen. Dette skapte skuffelse og misnøye blant de ansatte, som opplevde gaven som upersonlig og lite gjennomtenkt. Sykehusledelsen beklager at det ikke fulgte med en julehilsen og innrømmer at årets gave ikke var en suksess. Innkjøpsansvarlig forklarer at valget falt på Eplegull etter at de ikke fikk tilbud fra lokale leverandører, og at de vil vurdere alternative gaver til neste år. Ansatte har foreslått å heller gi penger til veldedighet eller støtte lokale aktiviteter.
4 måneder siden
Ansatte i helsesektoren opplever store forskjeller i julegaveordninger. Helse Møre og Romsdal gir et sitteunderlag til sine ansatte, samtidig som de kutter 200 stillinger. St. Olavs hospital har droppet julegaver helt på grunn av økonomiske vanskeligheter. Ved Oslo Universitetssykehus varierer det fra avdeling til avdeling om det gis julegaver, og det er ingen overordnet strategi. Universitetssykehuset Nord-Norge og Akershus Universitetssykehus har heller ingen sentral julegaveordning, og det er opp til de enkelte avdelingene å eventuelt gi noe. Mange ansatte opplever mangel på anerkjennelse for sin innsats.
4 måneder siden
Sykepleiere ved Nordlandssykehuset i Bodø og Vesterålen opplevde lønnstrøbbel før jul da de ikke fikk utbetalt sine kvelds-, overtids- og helgetillegg. En feil i overgangen til en ny tjenesteplan er årsaken til at sykepleiere kan ha fått opptil 10.000 kroner mindre i lønn. Sykehuset beklager situasjonen, men på grunn av manglende kapasitet vil ikke etterbetaling skje før i januar. Tillitsvalgte uttrykker bekymring for at dette kan forverre situasjonen for en allerede presset yrkesgruppe, spesielt med tanke på at mange jobber i julen.
1 måned siden
Helfo snudde først om utbetaling av julebonus til sine ansatte etter kritikk fra Helsedirektoratet, som mente det var feil bruk av offentlige midler. Likevel ble bonusen på 20.000 kroner per ansatt utbetalt, pluss forsinkelsesrenter, da avtalen viste seg å være juridisk bindende. Direktøren beklager situasjonen, men står fast ved at intensjonen var å anerkjenne medarbeidernes innsats. Han understreker at en lignende situasjon ikke vil oppstå igjen under hans ledelse.
4 måneder siden
Helfo-direktøren besluttet å gi alle 450 ansatte en julebonus på 20.000 kroner, totalt 9 millioner, som en belønning for ekstraordinær innsats. Dette ble vedtatt på et møte i desember. Etter kritikk og spørsmål om bruk av offentlige midler, snudde ledelsen i Helfo og kansellerte utbetalingen. Direktøren innrømmer at det var en feilvurdering å foreslå en slik bonus og beklager situasjonen overfor de ansatte. Helfo forvalter årlig 45 milliarder kroner fra statskassen til helsetjenester.
3 måneder siden
Kommunalt ansatte i Namsos arrangerte et privat julebord der de loddet ut betalte fridager som premier. Kommunedirektøren reagerte sterkt på dette, og understreket at det ikke skal gjenta seg, da det er juridisk problematisk og urettferdig. Han informerte virksomhetsledere og tillitsvalgte om saken. Fagforbundet reagerte også og kontaktet kommuneadvokaten. Ordføreren var overrasket over hendelsen og understreket at det sender feil signaler til resten av organisasjonen. Til tross for reaksjonene, får ikke de ansvarlige noen konsekvenser utover en klar beskjed om at dette ikke skal skje igjen. Kommunedirektøren anslår verdien av en fridag til rundt 3000 kroner.
3 måneder siden
Oslo kommune markerte nyttårsaften med et lysshow til to millioner kroner, som et alternativ til tradisjonelt fyrverkeri. Showet, som skulle være en moderne og støyvennlig markering, ble møtt med sterk kritikk fra publikum. Mange beskrev det som skuffende og lite imponerende, og stilte spørsmål ved pengebruken. Byrådsleder Eirik Lae Solberg forsvarer showet og ser potensial for en ny tradisjon, mens Rødt kritiserer pengebruken som en dårlig prioritering i en tid med budsjettkutt i velferdstjenester. Kritikere mener pengene kunne vært brukt bedre.
3 måneder siden
Oslo kommunes lysshow på nyttårsaften, som kostet to millioner kroner, har blitt møtt med kritikk fra flere hold. Mange innbyggere opplevde showet som lite synlig, og noen sammenlignet det med dårlige diskotekshow i Syden. Ulovlig fyrverkeri og snøvær får skylden for at showet ikke kom til sin rett. MDG ønsker å utvide forbudssonen for fyrverkeri, mens Rødt mener pengebruken er en feil prioritering. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) er fornøyd med showet og ser det som en god tradisjon, men erkjenner at det er rom for forbedring.
4 måneder siden
Julemarkedet i Haugesund har møtt massiv kritikk, med beskrivelser som «stusslig» og «deprimerende». Mange innbyggere ønsker markedet tilbake til Rådhusplassen, men arrangørene påpeker at dette var økonomisk uholdbart. Julemarkedet i Steinparken er større enn tidligere, men drives med begrensede midler. Kritikken oppleves som urettferdig av arrangørene, som understreker at de økonomiske utfordringene er reelle og at det tidligere markedet på Rådhusplassen gikk med stort underskudd. De etterlyser mer konstruktiv tilbakemelding og dugnadsinnsats.
4 måneder siden
Vipps opplever forsinkelser i pengeoverføringer midt i julegave-rushet, der mange bruker appen for å sende julegaver. Noen brukere opplever at pengegavene ikke kommer frem umiddelbart. Vipps beklager problemene og jobber med å løse dem slik at gavene kommer frem så raskt som mulig. Det vises en melding i appen om forsinkelsene når man forsøker å sende penger.
3 måneder siden
Bane NOR oppnådde ikke sine punktlighetsmål i 2024, med dårligere resultater enn året før i alle kategorier, inkludert persontog, rushtidstrafikk i Oslo, flytog og godstog. En omfattende togstans første juledag rammet rundt 60.000 reisende. Tog-tillitsvalgte, inkludert Norsk Lokomotivførerforbund, krever en ekstern gransking av hendelsen, og mener en intern evaluering ikke er tilstrekkelig. Flere fagforeninger støtter kravet om en uavhengig granskning, og understreker behovet for tiltak for å unngå lignende hendelser i fremtiden.
1 måned siden
Skien kommune krever tilbake 13 millioner kroner fra over 1000 ansatte etter å ha feilutbetalt 20 millioner i lønn, grunnet en programmeringsfeil i lønnssystemet Visma. Ansatte, som sykepleier Michel Berg, reagerer med frustrasjon. Kommunen begrunner kravet med et stort overforbruk og behov for midler. Norsk Sykepleierforbund kritiserer kommunens håndtering og mener sakene burde vurderes individuelt, da mange ansatte har vanskelig for å forstå lønnsslippene sine. Kommunen følger opp saken med Visma for å diskutere hendelsen.
4 måneder siden
Norli opplever et kaos rundt julehandelen, med mange kunder som ikke har mottatt bestilte varer i tide. Kunder melder om manglende leveranser, forsinkelser og vanskeligheter med å komme i kontakt med kundeservice. Norli beklager situasjonen og forklarer problemene med tekniske utfordringer på et nytt lager og forsinkelser fra England. Mange bestillinger gjort under Black Week er rammet. Norli tilbyr refusjon for de som ikke mottar varene sine, men innrømmer at noen varer ikke vil rekke frem til jul.
1 måned siden
Skien kommune har utbetalt 20 millioner kroner for mye i lønn på grunn av en programmeringsfeil i lønnssystemet. Ordføreren i Skien oppfordrer ansatte til å betale tilbake pengene, men understreker at kommunen ikke har juridisk grunnlag for å kreve tilbakebetaling. Varaordføreren beklager feilen og påpeker at kommunen trenger pengene tilbake på grunn av et betydelig overforbruk innen helse og velferd. Rundt 1000 ansatte har mottatt en melding der de ble oppfordret til å signere en avtale om tilbakebetaling av inntil 30.000 kroner.
3 måneder siden
Oslo kommune valgte å erstatte det tradisjonelle fyrverkeriet med et lasershow på nyttårsaften, noe som møtte kritikk fra flere innbyggere. Showet, som kostet to millioner kroner, var ment å være synlig fra ulike steder i byen, men mange opplevde det som skuffende og vanskelig å se. Kritikere i sosiale medier uttrykte misnøye og følte seg lurt, mens byrådsleder Eirik Lae Solberg mener resultatet ble bra, men innrømmer at det var vanskeligere å se på avstand enn forventet. Ordfører Anne Lindboe henviste til byrådslederen for kommentarer om saken.