Sjømatkonsernet Insula overtar merkevaren SALMA etter at Bremnes Seashore avsluttet produksjonen på Bømlo, noe som resulterte i tap av 100 arbeidsplasser. Produksjonen flyttes til Salmars anlegg på Frøya, uten at dette vil skape nye arbeidsplasser på Bømlo.
Insula ser frem til å videreutvikle merkevaren, og administrerende direktør Sigvald Rist håper at økt produksjon vil føre til lavere priser for forbrukerne.
Avtalen krever godkjenning fra Konkurransetilsynet, og oppstart av produksjonen er planlagt etter sommerferien.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Witzøe-familiens selskap Kverva, gjennom sitt eierskap i Insula, kjøper opp Salma-merkevaren fra Bremnes Seashore. Bremnes Seashore avsluttet produksjonen av Salma-laks før jul på grunn av økonomiske utfordringer. Bremnes-sjefen uttrykker glede over at merkevaren får nytt liv hos Insula, som har erfaring med salg og markedsføring av sjømat. Insula-direktøren beskriver Salma som et fyrtårn i norsk sjømatindustri. Oppkjøpet vil ikke ha noen innvirkning på de arbeidsplassene som allerede er tapt hos Bremnes Seashore.
4 måneder siden
Bremnes Seashore, selskapet bak det kjente Salma-laksemerket, har besluttet å legge ned produksjonen. Dette fører til at over 100 ansatte mister jobben, noe som bekreftes av kommunikasjonsdirektør Simon Nesse Økland. Selskapet oppgir økonomiske tap som hovedårsak, med underskudd de siste årene og prognoser som viser fortsatt tap. De peker også på høye råvarepriser, økte kostnader etter investeringer i ny fabrikk, og lavere salg på grunn av dyrtid. I tillegg retter de kritikk mot regjeringen for manglende støtte til norsk eierskap og foredling, og for økte skatter som påvirker rammevilkårene negativt.
1 måned siden
Witzøe-familiens selskap Insula, via Kverva, overtar Salma-merkevaren fra Bremnes Seashore etter at sistnevnte la ned produksjonen grunnet underskudd. Bremnes Seashore er glad for at Salma får en ny eier med sterk merkevarekompetanse og solid distribusjon. Insula ser på Salma som et fyrtårn i norsk sjømatindustri og anerkjenner Olav Svendsens rolle som gründer.
4 måneder siden
Bremnes Seashore har besluttet å avvikle produksjonen og salget av Salma-laks, noe som fører til at over 100 ansatte mister jobben. Selskapet opplyser at Salma-satsingen har gått med underskudd de siste årene, og at økte kostnader og lavere etterspørsel har gjort videre drift økonomisk uholdbar. Avviklingen er en del av en større kostnadsreduksjonsprosess for å styrke selskapets fremtidige satsing på annen kvalitetslaks. Ordføreren i Bømlo uttrykker sorg over beslutningen, men peker på lav arbeidsledighet i regionen som en positiv faktor. Ansatte og tillitsvalgte beskriver situasjonen som trist, men forståelig.
1 måned siden
Witzøe-familiens selskap Kverva kjøper, gjennom sitt eierskap i Insula, opp Salma-merkevaren etter at Bremnes Seashore avsluttet produksjonen grunnet økonomiske problemer. Bremnes Seashore uttrykker glede over at Insula, med sin erfaring innen salg og markedsføring av sjømat, vil gi merkevaren nytt liv. Insula-direktøren fremhever Salma som et fyrtårn i norsk sjømatindustri. Oppkjøpet vil ikke ha noen innvirkning på de som tidligere mistet jobbene sine da Bremnes Seashore la ned produksjonen.
4 måneder siden
Bremnes Seashore, selskapet bak Salma-laks, kunngjorde tirsdag at de avslutter produksjonen av det kjente produktet. Over 100 ansatte ved hjørnesteinsbedriften på Bømlo mister jobben, noe som har skapt stor bekymring lokalt. Selskapet peker på økte skatter, dyrtid og redusert produksjonstillatelse som hovedårsaker til beslutningen. Høyre og KrF kritiserer regjeringen for uforutsigbar politikk og skatteøkninger, mens regjeringen avviser kritikken og fremhever selskapets økonomiske utfordringer som bakgrunn for avgjørelsen. Arbeiderpartiet understreker at selskapsskatten er lavere enn tidligere og ønsker å satse på en bærekraftig sjømatnæring fremover.
12 dager siden
Bauta Fishfarms forbereder en satsing på lukkede oppdrettsanlegg i nedlagte verft langs kysten, drevet av nye reguleringer for lakseproduksjon. Selskapet ønsker å bruke eksisterende verft til å bygge lukkede stålmerder i stor skala, som et alternativ til åpne merder med store luseproblemer. Lukkede anlegg forhindrer lakselus og samler opp slam for videre bruk, men krever mer strøm, selv om Bautas teknologi hevdes å være mer energieffektiv enn landbasert oppdrett. Selskapet venter på endelige avklaringer rundt Havbruksmeldingen og ser også mot internasjonale markedet der åpen oppdrett begrenses.
2 måneder siden
Etter at Salma avsluttet sin produksjon av sushilaks, opplever markedet nå en mangel på produktet. Frøya, en annen stor leverandør, har også problemer med levering på grunn av mangel på stor fisk. Dette fører til at flere butikkjeder har vanskeligheter med å møte etterspørselen. Meny jobber med å finne alternative leverandører, mens Rema 1000 foreløpig ikke har et direkte alternativ til Salma. Fiskemannen planlegger å levere lakseloin til NorgesGruppens butikker om et par uker. Leverandørene forventer at tilgangen på laks vil gradvis bedre seg i løpet av året.
2 måneder siden
Verdens største oppdrettsselskap, Mowi, har kjøpt familiebedriften Nova Sea for 7,4 milliarder kroner. Aino Olaisen, som tok over selskapet etter sin fars død, har blandede følelser rundt salget, men tror faren ville vært stolt. Nova Sea hadde en omsetning på over 5 milliarder kroner i 2023 og har bidratt til å skape arbeidsplasser på øya Lovund. Mowi eier nå 95 prosent av aksjene og ønsker å kjøpe resten. Olaisen skal sitte i Mowis styre for å påvirke utviklingen. Hun understreker at ingen ansatte skal miste jobben, og at et fond på 100 millioner kroner skal sikre lokal utvikling. Olaisen vil fortsatt investere i oppdrettsnæringen og bidra til videre utvikling.
2 måneder siden
Laksegiganten Mowi avvikler sin virksomhet på Stord etter å ha operert der siden 2017. Avgjørelsen kommer som følge av en nedgang i etterspørselen etter rensefisk, som benyttes for å bekjempe lus i oppdrettsanlegg. Nedleggelsen berører 18 ansatte, men selskapet har intensjoner om å tilby dem alternative stillinger internt. Reduksjonen i bruken av rensefisk både i Mowi og i resten av oppdrettsnæringen har ført til et betydelig redusert behov for produksjonen på Stord.
3 måneder siden
Selskapet OceanFarm planlegger å bygge oppdrettsanlegg langt til havs ved hjelp av teknologi fra oljebransjen. Anleggene skal være robuste og kunne heves og senkes for å gi bedre forhold for fisken og de ansatte. Havforskere og Miljødirektoratet er bekymret for at denne typen oppdrett kan skade villaksbestanden, og mener det er behov for mer kunnskap før man setter i gang. SjømatNorge ser derimot store muligheter for verdiskaping og arbeidsplasser med havbruk til havs, og mener Norge har gode forutsetninger for å lykkes med dette.
3 måneder siden
Mowi, verdens største lakseoppdretter, kjøper 95 prosent av Nova Sea for 7,4 milliarder kroner. Kathrine Fredriksen fra Mowi beskriver oppkjøpet som en langvarig flørt som endelig har lykkes. Oppkjøpet skal styrke Mowis posisjon i laksenæringen. Aino Olaisen, tidligere styreleder i Nova Sea, foreslås inn i Mowis styre. Hun understreker at ingen ansatte skal miste jobben som følge av oppkjøpet. 100 millioner kroner skal settes av til et fond for å støtte industriell utvikling på Helgelandskysten. Olaisen vil fortsette å investere i næringen og ser store muligheter i ny teknologi og kunstig intelligens.
22 dager siden
Hansa Borg & Solera Norge legger ned bryggeriet i Sarpsborg og flytter produksjonen til Bergen. De ansatte ble informert på et allmøte. 45 ansatte i driftsavdelingen mister jobben. Selskapet ønsker å styrke sin posisjon i markedet og øke konkurranseevnen ved å samle produksjonen i Bergen, hvor det er gjort større investeringer. Produksjonen i Sarpsborg vil fortsette ut 2025.
2 måneder siden
Lerøy planlegger å bruke rester fra kyllingproduksjon i fiskefôret for å gjøre oppdrettslaksen mer bærekraftig. Produksjonen starter til våren og skal redusere klimagassutslippene fra fôret betraktelig. Selskapet anslår en potensiell reduksjon på 600.000 tonn CO₂ for hele bransjen innen 2030. Miljøstiftelsen Bellona støtter initiativet, mens Lerøy understreker at råvarene er nøye testet og sikrer god fiskehelse og produktkvalitet. Tidligere har bekymringer for forbrukeraksept hindret bruken av kyllingmel, men nå ser selskapet et stort potensial i sirkulærøkonomi.
2 måneder siden
Oppdrettsselskapet Nova Sea er solgt til Mowi for 7,4 milliarder kroner, noe som gir ordfører i Alstahaug, Peter Talseth, og hans familie en gevinst på 210 millioner kroner. Salget skaper bekymring for konsekvensene for lokalsamfunnene langs Helgelandskysten, der Nova Sea har vært en viktig arbeidsgiver og samfunnsbygger. Mens noen frykter sentralisering og tap av lokal forankring, mener andre at oppkjøpet kan være nødvendig for å henge med i utviklingen. Det er også uenighet om dette vil føre til en oppkjøpsbølge i oppdrettsnæringen, men flere eksperter understreker at fisken fortsatt er i sjøen og at arbeidsplassene i distriktet trolig ikke vil forsvinne.