Bremnes Seashore, selskapet bak det kjente Salma-laksemerket, har besluttet å legge ned produksjonen. Dette fører til at over 100 ansatte mister jobben, noe som bekreftes av kommunikasjonsdirektør Simon Nesse Økland.
Selskapet oppgir økonomiske tap som hovedårsak, med underskudd de siste årene og prognoser som viser fortsatt tap. De peker også på høye råvarepriser, økte kostnader etter investeringer i ny fabrikk, og lavere salg på grunn av dyrtid.
I tillegg retter de kritikk mot regjeringen for manglende støtte til norsk eierskap og foredling, og for økte skatter som påvirker rammevilkårene negativt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Bremnes Seashore, selskapet bak Salma-laks, kunngjorde tirsdag at de avslutter produksjonen av det kjente produktet. Over 100 ansatte ved hjørnesteinsbedriften på Bømlo mister jobben, noe som har skapt stor bekymring lokalt. Selskapet peker på økte skatter, dyrtid og redusert produksjonstillatelse som hovedårsaker til beslutningen. Høyre og KrF kritiserer regjeringen for uforutsigbar politikk og skatteøkninger, mens regjeringen avviser kritikken og fremhever selskapets økonomiske utfordringer som bakgrunn for avgjørelsen. Arbeiderpartiet understreker at selskapsskatten er lavere enn tidligere og ønsker å satse på en bærekraftig sjømatnæring fremover.
4 måneder siden
Bremnes Seashore har besluttet å avvikle produksjonen og salget av Salma-laks, noe som fører til at over 100 ansatte mister jobben. Selskapet opplyser at Salma-satsingen har gått med underskudd de siste årene, og at økte kostnader og lavere etterspørsel har gjort videre drift økonomisk uholdbar. Avviklingen er en del av en større kostnadsreduksjonsprosess for å styrke selskapets fremtidige satsing på annen kvalitetslaks. Ordføreren i Bømlo uttrykker sorg over beslutningen, men peker på lav arbeidsledighet i regionen som en positiv faktor. Ansatte og tillitsvalgte beskriver situasjonen som trist, men forståelig.
1 måned siden
Sjømatkonsernet Insula overtar merkevaren SALMA etter at Bremnes Seashore avsluttet produksjonen på Bømlo, noe som resulterte i tap av 100 arbeidsplasser. Produksjonen flyttes til Salmars anlegg på Frøya, uten at dette vil skape nye arbeidsplasser på Bømlo. Insula ser frem til å videreutvikle merkevaren, og administrerende direktør Sigvald Rist håper at økt produksjon vil føre til lavere priser for forbrukerne. Avtalen krever godkjenning fra Konkurransetilsynet, og oppstart av produksjonen er planlagt etter sommerferien.
1 måned siden
Over 100 Ringnes-sjåfører mister jobben som følge av at dagligvarekjedene Asko, Coop og Rema 1000 overtar varedistribusjonen fra 1. mars neste år. Kun 30 sjåfører får beholde jobben. I tillegg forsvinner rundt 60 stillinger på lagersiden, mens 125 ansatte fortsetter. Distribusjonen vil kun skje fra anlegget på Gjelleråsen, noe som betyr at arbeidsplassene til sjåførene i flere byer forsvinner. Fellesklubben i Ringnes uttaler at hele arbeidsmiljøer vil gå tapt, og klubblederen er kritisk til beslutningen om å kun beholde distribusjon fra Gjelleråsen.
4 måneder siden
Solenergiselskapet Norsun, den eneste gjenværende norske produsenten av komponenter til solcellepaneler, har meldt oppbud. 70 ansatte ved fabrikken i Årdal har mistet jobben. Konkursen er et prestisjetap for regjeringen, som har satset på grønn industri i distriktene. Til tross for lån, tilskudd og støtteordninger, har Norsun ikke klart å konkurrere med lavprisprodukter fra Kina. Selskapet har tidligere varslet permitteringer og mulig utflagging. Statlige Nysnø Klimainvesteringer er største eier i selskapet, som har slitt med dårlig økonomi.
1 måned siden
Båt og Brygge AS i Sandefjord har meldt oppbud etter 27 års drift. Styreleder Morten Glenna forklarer at sviktende båtsalg, særlig i 2024, kombinert med høye kostnader, gjorde det umulig å fortsette driften. Selskapet omsatte for 26 millioner kroner i 2023, men hadde et underskudd på 2,7 millioner før skatt. Service- og opplagsdelen av virksomheten er overført til Vestfold Maritime, som fortsatt vil drive med båtsalg. Glenna understreker at ingen ansatte mister jobben, og at alle betalingsforpliktelser til bankene er ivaretatt.
2 måneder siden
Nel rapporterte et tap på 65 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal, en økning fra fjorårets underskudd. Driftsresultatet bedret seg noe, mens inntektene økte marginalt. Selskapet sliter med ordretørke, noe som har ført til produksjonsstopp på Herøya. Nel mistet også en potensiell storkontrakt og en tysk kunde er i konkursprosess. Selskapet varsler halvering av investeringene i 2025.
2 måneder siden
BMI Group, Europas største leverandør av taktekking, avvikler sin norske virksomhet etter betydelige tap de siste årene. Selskapet, med tradisjonsrike merkenavn som Icopal og Zanda, rammer 159 ansatte i BMI Norge, BMI Produksjon Norge og IcopalTak. Utfordrende markedsforhold i Norge og store økonomiske tap er årsaken. Advokat Ellen Schult Ulriksen er oppnevnt som rekonstruktør for å håndtere salg av eiendeler og avvikling. Oslo tingrett har godkjent rekonstruksjonen, men BMI Group fortsetter driften i Sverige, Danmark og Finland.
2 måneder siden
En tørrfiskprodusent i Sund i Lofoten vurderer å stoppe produksjonen for første gang på 120 år på grunn av høye råvarepriser og reduserte fiskekvoter. Torskekvoten er halvert de siste årene, noe som skaper bekymring for bestanden. Bedriften planlegger å fokusere på frysing av fisk for senere salg. Kvotenedgangen fører til permitteringer i flere sjømatbedrifter i Lofoten. Norges Fiskarlag uttrykker bekymring for at de store endringene kan ramme kystsamfunn og mindre fiskefartøy hardt, og frykter for fremtiden til næringen.
5 dager siden
Telia bekrefter at de jobber med organisatoriske endringer som inkluderer nedbemanning i Norge, men vil ikke oppgi hvor mange stillinger som berøres. Selskapet har 1.426 ansatte i Norge og opplever økonomiske utfordringer med lavere inntekter og driftsresultat sammenlignet med fjoråret. Telia Norge-sjef Morten Sørby uttrykker misnøye med utviklingen. En pågående konflikt med TV 2 har ført til at Telias TV-kunder ikke har hatt tilgang til TV 2-kanalene siden mars, noe som påvirker situasjonen. Telia har tidligere gjennomført flere kuttrunder, blant annet med 245 stillinger berørt høsten 2023 og 25 stillinger tidligere samme år.
4 måneder siden
Høye strømpriser har igjen rammet Norge, og slakteriet Jens Eide AS opplever nå store tap. Strømprisene har nådd nivåer som ikke er sett siden 2022, og for slakteriet betyr det at produksjonen går med tap. Strømkostnaden for medisterkaker har doblet seg på kort tid. Jens Eide har søkt om støtte til en batteriløsning for å lagre billig strøm om natten, men har fått avslag fra Enova. Han etterlyser nå et pristak på strøm for å sikre forutsigbarhet for næringslivet.
3 dager siden
En fiskeribedrift på Senja sliter med strømmangel og høye tilkoblingskostnader. Dette hindrer dem i å drive miljøvennlig og tvinger dem til å bruke et dieselaggregat.
3 måneder siden
Ovnsprodusenten Jøtul er i økonomisk trøbbel og har utsatt betaling av renter på et obligasjonslån, noe som fører til brudd på lånebetingelsene. Selskapet opplever sviktende salg på grunn av lavere strømpriser og mindre oppussing, og har hatt et betydelig underskudd i 2024. Jøtul hadde et tap på 223 millioner kroner før skatt i de første ni månedene av 2024, og inntektene har falt med 38 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet er nå i samtaler med obligasjonseiere og eieren, det amerikanske oppkjøpsfondet Open Gate Capital, for å finne en løsning på den vanskelige økonomiske situasjonen. Jøtul har tidligere permittert ansatte og opplever en nedgang i etterspørselen etter vedovner og peiser.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift i Fredrikstad har meldt oppbud. Selskapet, som hadde et underskudd på 30,1 millioner kroner i 2023, har sett salget stoppe opp på grunn av vanskelige markeder. Ifølge daglig leder var dette en nødvendig avgjørelse. Antall ansatte ble redusert fra 49 til 42 i juni. Selskapet hadde også et underskudd på 11,4 millioner året før. Fredrikstad Blad var først ute med å melde om konkursen.
4 måneder siden
Reppens Bakeri i Flekkefjord har meldt oppbud og er konkurs, med en gjeld på nesten 10 millioner kroner. Daglig leder Tom Flinterud oppgir høye strømpriser og økte kostnader som hovedårsaker. Selskapet, kjent for Lisbets Potetkaker, har slitt med økonomien etter et salg til Munsj AS og senere Ola Lompa AS. Tidligere eier Leif Reppen er skuffet over konkursen og kritiserer den nye ledelsen for dårlig styring, inkludert et kostbart dataprogram. Han håper noen vil kjøpe konkursboet og videreføre bakeriet, og tilbyr sin hjelp. Flinterud bekrefter at situasjonen er vanskelig, men avviser at dataprogrammet var hovedårsaken til konkursen.