Artikkelforfatteren uttrykker skuffelse over Siri Kristiansens kommentarer om "Team Pølsa" i sin podkast. Kristiansen antydet at barn ville mobbe etter å ha sett programmet, noe forfatteren sterkt imøtegår.
Hun argumenterer for at synlighet av mennesker med spesielle behov, slik som i "Team Pølsa", er viktig for å skape aksept og redusere mobbing.
Forfatteren, som selv deler livet sitt med sin søster med Downs syndrom, mener slike programmer bidrar til økt forståelse og toleranse i samfunnet, og kritiserer Kristiansen for å ha fordommer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen forsvarer Siri Kristiansen etter kritikken hun har fått for å parodiere en blind deltaker fra «Team Pølsa». Den argumenterer for at mennesker med funksjonshemninger bør behandles som alle andre, og at dette inkluderer retten til å bli parodiert. Forfatteren mener at en total fredning av denne gruppen kan være en bjørnetjeneste som hindrer reell inkludering i samfunnet. Kristiansens beklagelse blir sett på som overdreven, og forfatteren mener at en åpen debatt om grensene for humor ville vært mer konstruktivt. Til tross for den massive kritikken, uttrykker forfatteren troen på at alle parter vil komme styrket ut av situasjonen.
1 måned siden
Siri Kristiansen har møtt kritikk etter å ha parodiert barn fra «Team Pølsa» i sin podkast, noe som har ført til krav om kansellering. Omdømmeekspert Trond Blindheim advarer mot kansellering og mener Kristiansens unnskyldning var oppriktig. Kristiansen selv har beklaget hendelsen og understreker at hun har lært av kritikken. I en ny podkastepisode har hun og Kim Dahl beklaget hendelsen ytterligere, og Kristiansen sier hun vil ta lærdom av dette fremover.
1 måned siden
Artikkelen hyller TV-programmet «Team Pølsa» for å fremme verdier som åpenhet og inkludering, og forfatteren uttrykker beundring for deltakerne som forbilder. Samtidig kritiseres en podkast for å latterliggjøre deltakerne, noe som understreker behovet for økt synlighet og forståelse for minoritetsgrupper. Forfatteren oppfordrer til å fokusere på menneskers styrker fremfor mangler, og heier på «Team Pølsa» som forbilder.
3 måneder siden
Artikkelforfatteren kritiserer Hans Petter Sjøli i VG for å være nedlatende og overfladisk. Sjøli stempler artikkelforfatteren som ytre høyre uten å referere til konkrete holdninger. Artikkelforfatteren argumenterer for lavere skatt, kutt i offentlig sektor og mindre ikke-vestlig innvandring. Sjølis fremstilling av Danby Chois kamp mot kanselleringskultur avvises som feilaktig. Videre kritiseres Sjøli for å stemple familien Nerdrum som ytre høyre. Artikkelforfatteren fremhever sin egen bakgrunn og ser Sjølis innlegg som et tegn på håp for deres medieprosjekt.
1 måned siden
Komiker Siri Kristiansen har fått massiv kritikk etter å ha parodiert «Team Pølsa» i sin podkast, noe som har ført til krav om at hun sparkes fra TV 2-programmet «Huskestue». Kristiansen har beklaget parodien og stengt kommentarfeltet sitt på Instagram på grunn av de mange negative kommentarene. Til tross for kritikken, sier TV 2 at hendelsen ikke vil få konsekvenser for hennes rolle i kanalen. Kristiansen selv har uttalt at hun har mottatt mye hat, men er glad for å se at ungdommen engasjerer seg og støtter «Team Pølsa».
3 måneder siden
Artikkelen omhandler betydningen av NRK-programmet A-laget, der komiker Herman Flesvig deltar og fremhever verdien av annerledeshet. Programmet gir en plattform til reportere med ulike funksjonsvariasjoner, og presenterer et ærlig bilde av deres hverdag. A-laget utfordrer fordommer og viser at historiene til mennesker med funksjonsnedsettelser er verdifulle og inspirerende. Artikkelforfatteren, som selv er svaksynt, savner flere rollemodeller som Flesvig og A-lagets reportere, og understreker behovet for å fjerne barrierer som hindrer mangfold i samfunnet.
1 måned siden
Influenser Selene Lie reagerer på Siri Kristiansens parodi av «Team Pølsa» i en podcast, og mener komikeren er morsom på bekostning av andre. Lie understreker at «Team Pølsa» er et fantastisk program som viser respekt for mennesker med funksjonshemninger. Kristiansen kontaktet Lie og beklaget, og Lie oppfordrer nå til å roe ned saken. Videoen der Lie kritiserer Kristiansen har fått stor oppmerksomhet og støtte på TikTok, inkludert fra Trygve fra «Team Pølsa».
4 måneder siden
Artikkelen er en ironisk kommentar til hvordan brannbamsen Bjørnis fremstilles i en NRK-serie. Forfatteren reagerer på det han oppfatter som en latterliggjøring av Bjørnis, som i serien fremstår som klønete og lite kompetent. Han påpeker at Bjørnis egentlig er en viktig trøstebamse for barn i brannsituasjoner, men at serien fremstiller ham som en 'annerledes fjott'. Forfatteren bruker ironi for å belyse dette, og identifiserer seg med Bjørnis, og tar til orde for å stoppe 'mobbingen' av ham. Han understreker at teksten er ironisk og at han liker Bjørnis og konseptet trøstebamse.
1 måned siden
Artikkelen setter fokus på de farene og den diskrimineringen funksjonshemmede kvinner møter i hverdagen. Forfatteren deler en personlig historie om seksuell trakassering som 16-åring, og beskriver hvordan samfunnet ofte ser ned på funksjonshemmede kvinner. Historiske urettferdigheter som tvangssterilisering og manglende rettigheter til å bestemme over egen kropp blir også belyst. Artikkelen understreker hvordan funksjonshemmede kvinner undervurderes i arbeidslivet, møter fordommer i helsevesenet, og marginaliseres når det gjelder kjærlighet og seksualitet. Forfatteren avslutter med en sterk oppfordring til likestilling og respekt for funksjonshemmede kvinner, og understreker deres rett til å bli sett, hørt og respektert.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg mangelen på mangfold i norske TV-produksjoner, der innvandrere ofte får begrenset tid på skjermen. Forfatteren uttrykker bekymring for at dette speiler en manglende vilje til å satse på mangfold, og trekker paralleller til situasjonen i USA. Han etterlyser flere positive og varierte representasjoner av innvandrere, og savner forbilder for innvandrerungdom. Ved å vise til eksempler fra musikkbransjen og kultursektoren, argumenterer han for at det er mulig å skape et mer inkluderende medielandskap. Han oppfordrer norske TV-kanaler til å fortelle historier som viser mangfoldet av innvandreres liv og bidrag til samfunnet.
2 måneder siden
En ung skribent uttrykker skuffelse over at Kjersti Grini brukte N-ordet i TV2-programmet «Torpet Kjendis», til tross for tidligere beklagelse for lignende bruk. Kritikken rettes mot TV2 og produksjonsselskapet, som anklages for å tillate og dermed normalisere rasistisk språkbruk. Skribenten argumenterer for at TV2 har et redaksjonelt ansvar for å forhindre spredning av skadelige holdninger, og mener kanalen prioriterer underholdning over ansvarlighet, noe som er skadelig for samfunnsutviklingen.
1 måned siden
Artikkelen handler om 15 år gamle Pia Hasund Vareberg, som har cerebral parese, og hennes vanskeligheter med å finne seg til rette i idretten. Hun forteller om følelsen av å stå utenfor og om manglende tilpasning til hennes behov. Deltakelsen i NRK-serien «Team Pølsa» har gitt henne en ny opplevelse av inkludering, mestring og fellesskap. Møtet med Birgit Skarstein, som selv har overvunnet funksjonsnedsettelser, har vært en stor inspirasjon. Foreldrene håper Pia kan finne et lag eller en idrett hvor hun føler seg inkludert, og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon etterlyser bedre tilrettelegging i idretten for barn og unge med funksjonsnedsettelser.
1 måned siden
Artikkelen er et svar på et innlegg i VG der St. Sunniva kritiserer klesmerket Villoid for å prioritere influencere fremfor andre kvinner, og foreslår å snakke mindre om «powerwomen». Forfatteren av denne artikkelen er uenig og mener at kvinner bygger business annerledes, med fokus på fellesskap og å løfte hverandre. Priser og nominasjoner gir kvinner en mulighet til å fremme sitt arbeid, noe som bør applauderes. Forfatteren argumenterer for at kvinner skal feire hverandre, også med kommersielle mål, og at det er en falsk motsetning å sette dette opp mot kvinners kamp for rettigheter. Konklusjonen er at vi skal snakke mer om å være «powerwomen».
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer nedbyggingen av spesialiserte behandlingstilbud innen psykisk helse og rus. Den fremhever at mange mennesker i krise møter stengte dører og lange ventelister, selv om behovet for hjelp øker. Forfatteren deler personlige erfaringer med anoreksi og understreker viktigheten av spesialiserte enheter. Artikkelen peker på at pakkeforløp og effektivisering ikke kan erstatte helhetlig omsorg. Det argumenteres for at ressurser må settes inn for å bevare spesialiserte behandlingstilbud, og at mennesker i nød skal møtes med forståelse og kompetanse.