Artikkelen forsvarer Siri Kristiansen etter kritikken hun har fått for å parodiere en blind deltaker fra «Team Pølsa». Den argumenterer for at mennesker med funksjonshemninger bør behandles som alle andre, og at dette inkluderer retten til å bli parodiert.
Forfatteren mener at en total fredning av denne gruppen kan være en bjørnetjeneste som hindrer reell inkludering i samfunnet. Kristiansens beklagelse blir sett på som overdreven, og forfatteren mener at en åpen debatt om grensene for humor ville vært mer konstruktivt.
Til tross for den massive kritikken, uttrykker forfatteren troen på at alle parter vil komme styrket ut av situasjonen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelforfatteren uttrykker skuffelse over Siri Kristiansens kommentarer om "Team Pølsa" i sin podkast. Kristiansen antydet at barn ville mobbe etter å ha sett programmet, noe forfatteren sterkt imøtegår. Hun argumenterer for at synlighet av mennesker med spesielle behov, slik som i "Team Pølsa", er viktig for å skape aksept og redusere mobbing. Forfatteren, som selv deler livet sitt med sin søster med Downs syndrom, mener slike programmer bidrar til økt forståelse og toleranse i samfunnet, og kritiserer Kristiansen for å ha fordommer.
1 måned siden
Komiker Siri Kristiansen har fått massiv kritikk etter å ha parodiert «Team Pølsa» i sin podkast, noe som har ført til krav om at hun sparkes fra TV 2-programmet «Huskestue». Kristiansen har beklaget parodien og stengt kommentarfeltet sitt på Instagram på grunn av de mange negative kommentarene. Til tross for kritikken, sier TV 2 at hendelsen ikke vil få konsekvenser for hennes rolle i kanalen. Kristiansen selv har uttalt at hun har mottatt mye hat, men er glad for å se at ungdommen engasjerer seg og støtter «Team Pølsa».
1 måned siden
Influenser Selene Lie reagerer på Siri Kristiansens parodi av «Team Pølsa» i en podcast, og mener komikeren er morsom på bekostning av andre. Lie understreker at «Team Pølsa» er et fantastisk program som viser respekt for mennesker med funksjonshemninger. Kristiansen kontaktet Lie og beklaget, og Lie oppfordrer nå til å roe ned saken. Videoen der Lie kritiserer Kristiansen har fått stor oppmerksomhet og støtte på TikTok, inkludert fra Trygve fra «Team Pølsa».
1 måned siden
Siri Kristiansen har møtt kritikk etter å ha parodiert barn fra «Team Pølsa» i sin podkast, noe som har ført til krav om kansellering. Omdømmeekspert Trond Blindheim advarer mot kansellering og mener Kristiansens unnskyldning var oppriktig. Kristiansen selv har beklaget hendelsen og understreker at hun har lært av kritikken. I en ny podkastepisode har hun og Kim Dahl beklaget hendelsen ytterligere, og Kristiansen sier hun vil ta lærdom av dette fremover.
1 måned siden
Artikkelen hyller TV-programmet «Team Pølsa» for å fremme verdier som åpenhet og inkludering, og forfatteren uttrykker beundring for deltakerne som forbilder. Samtidig kritiseres en podkast for å latterliggjøre deltakerne, noe som understreker behovet for økt synlighet og forståelse for minoritetsgrupper. Forfatteren oppfordrer til å fokusere på menneskers styrker fremfor mangler, og heier på «Team Pølsa» som forbilder.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den opphetede debatten om mangfoldsuken og regnbueflagging i Drammen, hvor Frp-politiker Jon Helgheim kritiseres for personangrep mot kommunens utdanningsdirektør. Debatten har ført til gjentatte endringer i mangfoldsuken for å dempe konflikter, men motstanderne sprer likevel feilinformasjon. Kommunedirektøren og ordføreren har reagert sterkt på Helgheims uttalelser. Artikkelen understreker viktigheten av at de som støtter mangfoldsuken, aktivt forsvarer den offentlig for å motvirke spredning av feilinformasjon og sikre et tolerant samfunn.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at medier bør være mer åpne om egne feil og kontroversielle saker. VG kritiseres for å unngå debatt om en kommentators habilitet etter en jobbsøknad til Statsministerens kontor. Fredrik Solvang hylles for sin åpenhet og evne til å skape engasjerende debatter i NRK, også om seg selv. Forfatteren mener at mediers evne til selvkritikk og åpenhet er avgjørende for å opprettholde tillit og skape god journalistikk, og at gode ledere er en forutsetning for dette.
4 måneder siden
Artikkelen er en ironisk kommentar til hvordan brannbamsen Bjørnis fremstilles i en NRK-serie. Forfatteren reagerer på det han oppfatter som en latterliggjøring av Bjørnis, som i serien fremstår som klønete og lite kompetent. Han påpeker at Bjørnis egentlig er en viktig trøstebamse for barn i brannsituasjoner, men at serien fremstiller ham som en 'annerledes fjott'. Forfatteren bruker ironi for å belyse dette, og identifiserer seg med Bjørnis, og tar til orde for å stoppe 'mobbingen' av ham. Han understreker at teksten er ironisk og at han liker Bjørnis og konseptet trøstebamse.
4 måneder siden
Forfatter Anne B. Ragde kom med kontroversielle uttalelser om dagens unge i et humorprogram på TV 2, der hun hevdet at de er for sykemeldte og uføretrygdet. Dette skapte sterke reaksjoner hos Guro Bondevik, som selv er uføretrygdet, og som mener Ragdes utsagn bidrar til negative holdninger om uføre. Ragde har presisert at uttalelsene var ment som humor. Reaksjonene har vært delte, med både kritikk og støtte til Ragdes humor på sosiale medier. Programleder Espen Eckbo ser positivt på oppmerksomheten rundt programmet og mener Ragde var en god gjest.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler betydningen av NRK-programmet A-laget, der komiker Herman Flesvig deltar og fremhever verdien av annerledeshet. Programmet gir en plattform til reportere med ulike funksjonsvariasjoner, og presenterer et ærlig bilde av deres hverdag. A-laget utfordrer fordommer og viser at historiene til mennesker med funksjonsnedsettelser er verdifulle og inspirerende. Artikkelforfatteren, som selv er svaksynt, savner flere rollemodeller som Flesvig og A-lagets reportere, og understreker behovet for å fjerne barrierer som hindrer mangfold i samfunnet.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer forslag fra Høyre, Frp og delvis Ap om å innføre en nedre aldersgrense for uføretrygd. Det hevdes at mange unge uføre ønsker å jobbe, men hindres av helseproblemer eller diskriminering. Over 100.000 funksjonshemmede står ufrivillig utenfor arbeidslivet, og uføretrygd er ikke en økonomisk attraktiv løsning. Prosessen for å få uføretrygd er lang og krevende. Artikkelen argumenterer for at det er et politisk ansvar å sikre et verdig liv for alle, uavhengig av arbeidsevne, og at det må gjøres mer for å inkludere funksjonshemmede i arbeidslivet.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg håndballpresident Kåre Geir Lios kritikk av Viaplays håndballeksperter, som han kalte «klovner» og «underholdningsartister» etter Norges svake innsats i VM. Artikkelen argumenterer for at Viaplays team, med blant andre Kristian Kjelling, Daniel Høglund og Ole Erevik, har vist høy kompetanse og evne til å formidle både gode og dårlige stunder for landslaget. De balanserer følelser og fakta, og gir ærlige meninger, også når det er behov for kritikk. Artikkelen konkluderer med at Viaplay fortjener ros for sin dekning av mesterskapet, og at deres eksperter er fagfolk, ikke klovner.
3 måneder siden
Artikkelforfatteren kritiserer Hans Petter Sjøli i VG for å være nedlatende og overfladisk. Sjøli stempler artikkelforfatteren som ytre høyre uten å referere til konkrete holdninger. Artikkelforfatteren argumenterer for lavere skatt, kutt i offentlig sektor og mindre ikke-vestlig innvandring. Sjølis fremstilling av Danby Chois kamp mot kanselleringskultur avvises som feilaktig. Videre kritiseres Sjøli for å stemple familien Nerdrum som ytre høyre. Artikkelforfatteren fremhever sin egen bakgrunn og ser Sjølis innlegg som et tegn på håp for deres medieprosjekt.
2 måneder siden
Fredrik Solvang brukte «Debatten» til å imøtegå kritikk han mottok etter å ha stilt spørsmål til barne- og familieminister Lene Vågslid om hennes evne til å kombinere jobb og små barn. Anette Trettebergstuen og Ida Lindtveit Røse deltok i debatten. Artikkelen kritiserer Solvang for å ha brukt et viktig debattprogram til å diskutere seg selv, og foreslår at han heller burde ha beklaget eller forsvart sitt synspunkt uten å involvere programmet. Forfatteren antyder at NRK-ledelsen burde ha intervenert for å unngå denne bruken av programmet.
10 timer siden
Kristelig Folkeparti har foreslått et forbud mot andre flagg enn norske, samiske og kvenske ved offentlige skoler. Dette har utløst en forventet debatt om bruk av symboler som regnbueflagget i skolen.