Artikkelen er en ironisk kommentar til hvordan brannbamsen Bjørnis fremstilles i en NRK-serie. Forfatteren reagerer på det han oppfatter som en latterliggjøring av Bjørnis, som i serien fremstår som klønete og lite kompetent.
Han påpeker at Bjørnis egentlig er en viktig trøstebamse for barn i brannsituasjoner, men at serien fremstiller ham som en 'annerledes fjott'. Forfatteren bruker ironi for å belyse dette, og identifiserer seg med Bjørnis, og tar til orde for å stoppe 'mobbingen' av ham.
Han understreker at teksten er ironisk og at han liker Bjørnis og konseptet trøstebamse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelforfatteren uttrykker skuffelse over Siri Kristiansens kommentarer om "Team Pølsa" i sin podkast. Kristiansen antydet at barn ville mobbe etter å ha sett programmet, noe forfatteren sterkt imøtegår. Hun argumenterer for at synlighet av mennesker med spesielle behov, slik som i "Team Pølsa", er viktig for å skape aksept og redusere mobbing. Forfatteren, som selv deler livet sitt med sin søster med Downs syndrom, mener slike programmer bidrar til økt forståelse og toleranse i samfunnet, og kritiserer Kristiansen for å ha fordommer.
1 måned siden
Artikkelen forsvarer Siri Kristiansen etter kritikken hun har fått for å parodiere en blind deltaker fra «Team Pølsa». Den argumenterer for at mennesker med funksjonshemninger bør behandles som alle andre, og at dette inkluderer retten til å bli parodiert. Forfatteren mener at en total fredning av denne gruppen kan være en bjørnetjeneste som hindrer reell inkludering i samfunnet. Kristiansens beklagelse blir sett på som overdreven, og forfatteren mener at en åpen debatt om grensene for humor ville vært mer konstruktivt. Til tross for den massive kritikken, uttrykker forfatteren troen på at alle parter vil komme styrket ut av situasjonen.
3 måneder siden
Artikkelforfatteren kritiserer Hans Petter Sjøli i VG for å være nedlatende og overfladisk. Sjøli stempler artikkelforfatteren som ytre høyre uten å referere til konkrete holdninger. Artikkelforfatteren argumenterer for lavere skatt, kutt i offentlig sektor og mindre ikke-vestlig innvandring. Sjølis fremstilling av Danby Chois kamp mot kanselleringskultur avvises som feilaktig. Videre kritiseres Sjøli for å stemple familien Nerdrum som ytre høyre. Artikkelforfatteren fremhever sin egen bakgrunn og ser Sjølis innlegg som et tegn på håp for deres medieprosjekt.
16 dager siden
Artikkelen er en kritisk kommentar til flere TV-reklamer som forfatteren finner å være dumme, fordummende og lite effektive. Spesielt reageres det på reklamer for Toro, Smash og Nidar, hvor budskapet oppfattes som irrelevant eller latterlig. Forfatteren stiller også spørsmål ved bilreklamer som viser lovbrudd og kafferelamer som bruker intime scener for å selge produktet. Kiwireklamen kritiseres også. Konklusjonen er at mange reklamer er så dårlige at de trolig virker mot sin hensikt og heller skader folks kjøpevilje.
2 måneder siden
Artikkelen tar utgangspunkt i medienes latterliggjøring av kong Carl Gustafs ordrot, og argumenterer for at dette er et vanlig problem for dyslektikere. Forfatteren, som selv har dysleksi, forteller om sine erfaringer og vanskeligheter med lesing og skriving. Han påpeker at mange med dysleksi sliter med selvtilliten og kan gi opp skolegangen. Artikkelen understreker behovet for økt bevissthet og kunnskap om dysleksi i skolen og samfunnet, og at lærere trenger bedre opplæring for å støtte elever med lese- og skrivevansker. Forfatteren avslutter med å si at det ikke er morsomt når noen roter med ord, og at journalister bør ha kunnskap om dysleksi.
1 måned siden
Artikkelen hyller TV-programmet «Team Pølsa» for å fremme verdier som åpenhet og inkludering, og forfatteren uttrykker beundring for deltakerne som forbilder. Samtidig kritiseres en podkast for å latterliggjøre deltakerne, noe som understreker behovet for økt synlighet og forståelse for minoritetsgrupper. Forfatteren oppfordrer til å fokusere på menneskers styrker fremfor mangler, og heier på «Team Pølsa» som forbilder.
2 måneder siden
En Ullern-elev svarer på en VG-kommentar som beskriver skolen som preget av press og et strengt sosialt hierarki. Eleven kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen, og mener problemene som påpekes er vanlige på de fleste videregående skoler. Kritikken om Jodel-bruk avvises som ironi. Mangelen på etnisk mangfold erkjennes, men eleven mener fokuset bør være på å finne årsaker og løsninger. Eleven mener artikkelen forsterker fordommer og gir et urettferdig bilde av skolen.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg riksmedienes overdrevne dekning av snøfall i Oslo, sett i lys av de store snømengdene som er vanlig i Nord-Norge. Forfatteren beskriver hvordan nordnorske ordførere spøkte med situasjonen i sør, noe som førte til kritikk fra en statssekretær. Statssekretæren mente ordførerne gjorde narr av folk som slet med snøen i hovedstaden. Forfatteren argumenterer for at det bør være rom for humor, også om vær, og at det trengs mer humor i både politikk og media. Han mener at det er viktig å tåle spøk, også når den rammer en selv, og kritiserer mangelen på selvironi hos enkelte politikere og medieaktører.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg håndballpresident Kåre Geir Lios kritikk av Viaplays håndballeksperter, som han kalte «klovner» og «underholdningsartister» etter Norges svake innsats i VM. Artikkelen argumenterer for at Viaplays team, med blant andre Kristian Kjelling, Daniel Høglund og Ole Erevik, har vist høy kompetanse og evne til å formidle både gode og dårlige stunder for landslaget. De balanserer følelser og fakta, og gir ærlige meninger, også når det er behov for kritikk. Artikkelen konkluderer med at Viaplay fortjener ros for sin dekning av mesterskapet, og at deres eksperter er fagfolk, ikke klovner.
4 dager siden
Artikkelen diskuterer kjøp av billig sportsutstyr og dets kvalitet. Forfatteren deler personlige erfaringer med billige produkter.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer deltakere i «Kompani Lauritzen» fra Generasjon Z for å være svake og klagete. Forfatteren mener at curlingforeldre har skylden for at dagens unge er mer opptatt av utseende enn fysisk fostring og utholdenhet. «Kompani Lauritzen» omtales som virkelighetsfjern underholdning der deltakerne blir dullet med, og Dag Otto Lauritzen fremstår som en pompøs autoritetsfigur.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
4 dager siden
KrF foreslår et nasjonalt forbud mot regnbueflagget på skoler. Forfatteren mener dette bidrar til intoleranse og utrygghet for skeive barn.
2 måneder siden
Artikkelforfatteren kritiserer VGs og kunnskapsministerens fremstilling av skolemiljøet ved Ullern og Bjørnholt videregående skoler, og mener fokuset på enkelthendelser og anonyme kilder gir et skjevt bilde. Kunnskapsministerens forslag om å forby russeklær blir sett på som overfladisk symbolpolitikk. Byrådet i Oslo fremhever egne tiltak for å bedre skolemiljøet, redusere utenforskap og sikre at flere elever fullfører videregående skole. De understreker at negative holdninger dannes utenfor skolen og at voksne må være gode rollemodeller, og inviterer kunnskapsministeren til å se helheten i Osloskolen.
1 måned siden
Artikkelen er et svar på en kommentar som kritiserer leieboere, og argumenterer for at retten til en trygg og rimelig bolig er en grunnleggende menneskerettighet. Den kritiserer mangelen på empati og understreker at leiesektoren er underprioritert, noe som fører til vanskeligheter for leieboere som husleieøkninger og dårlige boforhold. Forfatteren peker på skattesubsidier til boligeiere og oppfordrer til en mer rettferdig boligpolitikk som ivaretar leieboernes interesser. Artikkelen avslutter med en oppfordring til leieboere om å organisere seg for å kreve endring og bedre rettigheter, samt en appell til boligeiere om å vise empati.