Ida Jæger, som driver nettbutikken Smaken av Lykke, reagerer på en plakat som hevder at nettbutikker ikke bidrar lokalt. Hun understreker at mange små nettbutikker, inkludert hennes egen, sponser lokale idrettslag og veldedige formål.
Jæger mener det er urettferdig å skjære alle nettbutikker over en kam, og påpeker forskjellen mellom små bedrifter og store aktører som Temu. Hun startet nettbutikken etter å ha blitt lei av å selge på markeder, og opplever at den gir henne fleksibilitet og en større rekkevidde.
Jæger er opptatt av å handle lokalt selv, og mener hun bidrar til lokalsamfunnet gjennom sin virksomhet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
KrF-nestleder Ida Lindtveit Røse reagerer på at lekebutikker selger sminke. Hun mener det er "ugreit" og oppfordrer foreldre til å beskytte barna sine. Røse mener lekebutikkene bør ta ansvar og slutte å selge sminke rettet mot barn. Maarten Sommerfeldt, direktør i Nordic Toy Team AS, svarer at de tilbyr produkter for kreativ lek, og at det er opp til foreldrene å bestemme hva som passer. Thomas L. Henriksen, eieren av Ringo på Ski Storsenter, mener at produktene er ment for ungdom, ikke barn, og at butikken ønsker å møte konkurransen i markedet. Han understreker at alle produkter er godkjente og sikre.
2 dager siden
Den nettbaserte matbutikken Oda selger 17. mai-flagg for én krone. Dette møter kritikk fra en gjenbruksprofil som kaller det et «skittent triks».
1 måned siden
Artikkelen viser hvordan nettbutikker opererer med ulike priser avhengig av om kunden kommer via Prisjakt eller direkte. E24 har funnet prisforskjeller på kontaktlinser hos Lenson og Lensit. Privatøkonom Endre Jo Reite mener dette favoriserer ressurssterke kunder med digital kompetanse, mens andre taper. Prisjakt er kritisk til praksisen og oppfordrer nettbutikkene til å tilby den laveste prisen til alle. Mister Spex, som eier Lensit, bekrefter bruk av dynamisk prising og kanalspesifikke kampanjer, men avviser at det er et forsøk på å manipulere statistikk.
1 måned siden
Mester Grønn-sjef Erling J. Ølstad er kritisk til Postens avtale med den kinesiske nettgiganten Temu. Han mener avtalen gir Temu konkurransefordeler og truer tradisjonelle butikker, spesielt i distriktene, på grunn av forskjeller i fraktavgifter, husleie og toll. Ølstad frykter at mange butikker må legge ned. Posten forsvarer avtalen med at de er en av flere aktører som håndterer pakker fra Temu, og at nordmenns handlevaner er i endring. De understreker at avtalen er kommersiell og ikke påvirker deres tjenestetilbud. Posten fremhever også at de har fokus på bærekraftig transport.
4 måneder siden
Ida Marie og Pål-Simen Stemmedalen driver juletreproduksjon på Øierud gård i Mysen. De satser på selvhogst av gran og fjelledelgran, og ser på det som en besøksnæring. Gården tilbyr en opplevelse der folk kan finne og hogge sitt eget tre. De har også en gårdsbutikk med antikviteter og julepynt. Juletreproduksjonen er en familiebedrift der flere generasjoner samarbeider. Selv om plastjuletrær er en konkurrent, opplever de en økende interesse for ekte trær. De leverer også trær til større aktører som Operaen i Oslo. De to helgene før jul er de mest travle med salg av trær til privatpersoner.
4 måneder siden
Priskrigen på juleøl mellom dagligvarekjeder som Extra, Rema 1000, Kiwi og Oda har ført til at prisen på en halvliter juleøl er redusert til under 20 kroner flere steder. KrFs nestleder Ida Lindtveit Røse kritiserer dette som uansvarlig og mener det kan bidra til økt alkoholforbruk i julen, noe som kan ramme barn i familier med alkoholproblemer. Dagligvarekjedene forsvarer seg med at prisreduksjonene skyldes hard konkurranse og understreker at de følger regelverket for markedsføring av alkohol. Samtidig fremhever de økte rabatter på alkoholfrie alternativer, som har opplevd en betydelig salgsøkning.
4 dager siden
Rema 1000 får kritikk for sine nye elektroniske prisetiketter. Forbrukerrådet mener skriften er for liten, spesielt på enhetsprisen.
3 måneder siden
Sosiale medier gjør det enklere å oppdage nye nettbutikker, men øker også risikoen for å bli lurt. Forbrukerrådet advarer mot utenlandske nettbutikker som fremstår som norske, og mot såkalt dropshipping. Mange, spesielt unge, lar seg påvirke av reklame og influensere på sosiale medier, og opplever å få varer som ikke samsvarer med forventningene. Det er vanskelig å skille mellom ekte og useriøse nettbutikker. Forbrukerrådet påpeker at nettbutikker som ikke oppgir organisasjonsnummer og adresse bryter loven. Hvis man blir lurt, bør man klage skriftlig til nettbutikken og eventuelt kontakte banken for å kreve pengene tilbake.
1 måned siden
Mester Grønn-sjef Erling Ølstad refser Posten for deres avtale med netthandelsplattformen Temu, og stiller spørsmål ved om et statlig selskap bør bidra til å undergrave norske butikker. Ølstad mener Posten burde vurdert de samfunnsmessige konsekvensene av avtalen, inkludert effekten på norske arbeidsplasser og skatteinntekter. Posten forsvarer avtalen som en kommersiell avtale uten statlige subsidier, og sier de ikke har ansvar for å vurdere Temus forretningspraksis. En undersøkelse viser at mange nordmenn handler på Temu på grunn av lave priser, men er kritiske til kvaliteten og «gamification» av netthandelen.
4 måneder siden
Nettbutikken Temu er svært populær i Norge på grunn av sine lave priser, men dette skaper utfordringer for norske butikker. Politikere kritiserer Temu for å ikke følge samme regler som norske bedrifter, spesielt knyttet til åpenhetsloven og arbeidsforhold. Temu avviser kritikken og hevder at de følger lover og regler. Samtidig har flere forbrukere sluttet å handle fra Temu på grunn av bekymringer rundt kvalitet og potensielt skadelige stoffer. Det er også diskusjon om toll på tekstiler for å jevne ut konkurransevilkårene.
1 måned siden
Artikkelen er et svar på et innlegg i VG der St. Sunniva kritiserer klesmerket Villoid for å prioritere influencere fremfor andre kvinner, og foreslår å snakke mindre om «powerwomen». Forfatteren av denne artikkelen er uenig og mener at kvinner bygger business annerledes, med fokus på fellesskap og å løfte hverandre. Priser og nominasjoner gir kvinner en mulighet til å fremme sitt arbeid, noe som bør applauderes. Forfatteren argumenterer for at kvinner skal feire hverandre, også med kommersielle mål, og at det er en falsk motsetning å sette dette opp mot kvinners kamp for rettigheter. Konklusjonen er at vi skal snakke mer om å være «powerwomen».
1 måned siden
En oppfordring om å boikotte store dagligvarekjeder i Sverige har spredt seg i sosiale medier, på grunn av de høye matprisene. Initiativtaker Annika Morina oppfordrer folk til å boikotte Ica, Coop, Hemköp, Willys, City Gross og Lidl neste uke, og heller bruke mat man har hjemme eller handle i mindre butikker. Morinas video har fått stor oppmerksomhet, og hun håper boikotten vil skape debatt rundt de økende matvareprisene. Den svenske regjeringen har allerede innkalt dagligvarebransjen til et møte angående prisstigningen.
4 måneder siden
Det er en markant økning i antall unge gründere i Norge, med en økning på 14 prosent i aldersgruppen 16-24 år fra 2022 til 2023. Guro Berntzen-Haziri (27) er en av disse, som etter å ha opplevd fødselsdepresjoner, startet nettbutikken Lykkesjel og en fysisk smykkebutikk i Sarpsborg. Hun selger «evighetsarmbånd», en trend hun har hentet fra utlandet. Innovasjon Norge ser positivt på denne utviklingen, da Norge har hatt færre unge gründere enn andre sammenlignbare land. Sosiale medier spiller en viktig rolle i å forenkle prosessen for unge gründere, ved å dele tips og triks.
4 måneder siden
Ikea-sjef Carl Aaby forteller om etableringen av et minivarehus i Karl Johans gate, hvor de nå selger rundt 1000 varer, inkludert softis og kaffe. Han vurderer også å introdusere pølser. Årsrapporten viser et fall i lønnsomhet som følge av et stort priskutt på 2800 varer, men dette er et bevisst grep for å holde prisene lave. Ikea jobber med å utvide varehuset på Furuset, men er avhengig av godkjenning fra kommunen. Aaby uttrykker bekymring for den nye aktøren Temu, og understreker viktigheten av like konkurransevilkår for alle aktører.
19 dager siden
«Airfryer-Trude» reagerer på høye priser og redusert størrelse på grønnsaker i butikkene, og krever kilopris i stedet for stykkpris. Hun mener butikker og grossister tjener på dette, mens forbrukerne betaler mer for mindre. Dagligvarekjedene forklarer at deres prising baserer seg på bransjestandarder, værforhold og valutakurser. Forbrukerrådet støtter kravet om kilopris, da det vil gjøre det enklere for forbrukerne å sammenligne priser og sikre at de betaler for det de får.