Driften av 20 Joker-butikker på Østlandet er sikret etter at Lentusgruppen AS, som drev 35 butikker, gikk konkurs i april. NorgesGruppens datterselskap NG Joker Drift AS kjøpte halvparten av disse butikkene, mens de resterende ti ble solgt til andre lokale kjøpmenn og butikkdrivere.
Dette har bidratt til å redde mange arbeidsplasser. Bostyrer Erling Opdal opplyser at det har vært boets primære mål å sikre de ansattes jobber, og nå er det opp til de nye eierne å tilby de ansatte videre arbeid.
Blant butikkene som NorgesGruppen overtar, er Joker Bygdøy allé og Joker Torshov, mens butikker som Joker Fagerborg og Joker Jessheim er solgt til andre kjøpmenn.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
7 dager siden
Lentusgruppen AS og datterselskapene åpnet konkurs i april 2024 etter flere års økonomiske problemer. Selskapet drev opprinnelig 35 Joker-butikker på Østlandet, men ved konkursåpning var det 20 Joker-butikker og én Nærbutikken igjen i og rundt Oslo, med til sammen rundt 170 ansatte. Totalt 20 av disse butikkene er nå reddet gjennom salg. Halvparten av butikkene er kjøpt opp av NorgesGruppens datterselskap NG Joker Drift AS, mens de resterende ti er solgt til andre kjøpmenn og butikkdrivere. Dette redder mange arbeidsplasser, og det blir opp til de nye eierne å tilby de ansatte nye jobber. Butikkene som Norgesgruppen kjøper inkluderer blant annet Joker Bygdøy allé og Joker Torshov, mens andre butikker som Joker Fagerborg og Nærbutikken Bjølsen er solgt til andre aktører.
15 dager siden
Etter konkursen i Lentus Butikkdrift AS er fremtiden usikker for flere Joker-butikker. Norgesgruppen har kjøpt ti av de berørte butikkene, mens syv andre er solgt til nye eiere. Bostyrer forsøker å selge de fire gjenværende butikkene: Joker Risteigen, Joker Grünerløkka, Joker Valkyrien og Joker Fall, for å unngå nedleggelse og tap av arbeidsplasser. Norgesgruppen har uttalt at de vil selge sine ti butikker videre til kjøpmenn på sikt.
14 dager siden
Joker Risteigen i Kongsberg er konkurs og har stengt umiddelbart, noe som har ført til at ansatte og daglig leder har mistet jobbene sine uten forvarsel. Eierselskapet Lentus Gruppen solgte tidligere flere butikker til NorgesGruppen i et forsøk på å unngå konkurs, men Joker Risteigen var ikke inkludert i denne avtalen. Bobestyrer har forsøkt å selge butikken, men har ikke lyktes, og har derfor måttet stenge driften. De ansatte uttrykker stor bekymring for fremtiden og føler seg dårlig behandlet i prosessen. Bobestyrer opplyser at de har hatt dialog med ledelsen i Lentus Butikkdrift og at det fortsatt er et håp om å finne en kjøper til butikken.
16 dager siden
11 Joker-butikker opplever en usikker fremtid etter konkursen i Lentus butikkdrift. Norgesgruppen har kjøpt 10 av de berørte butikkene for å sikre arbeidsplasser og videre drift. Det pågår forhandlinger med interessenter for å finne løsninger for de resterende 11 butikkene. Joker Risteigen i Kongsberg er allerede stengt. Bostyrer har ikke ønsket å oppgi en liste over de berørte butikkene, men Joker Grünerløkka er blant dem. Norgesgruppen planlegger å selge de overtatte butikkene videre til kjøpmenn.
4 måneder siden
Elektroselskapet Frøland & Noss Elektro AS i Fyllingsdalen ble slått konkurs med en samlet gjeld på 31,5 millioner kroner, og 44 ansatte mistet jobben. Selskapets eiendeler anslås til 20 millioner kroner. Bostyrer er oppnevnt for å håndtere konkursboet. De ansatte skulle ha fått julelønn, men må nå vente på behandling av sine krav. Eierne tok ut 15 millioner kroner i utbytte i 2023, noe bostyrer vil undersøke nærmere. Selskapet forklarer at utbyttet var basert på et sterkt 2022-regnskap, men at markedet snudde i andre halvår 2023. Mange av de ansatte har allerede fått tilbud om nye jobber.
24 dager siden
Interiørkjeden Home & Cottage meldte oppbud i januar etter flere år med ulønnsom drift. 165 ansatte i 14 butikker ble berørt av konkursen. Selskapet tapte 81 millioner kroner frem til desember i fjor, en betydelig forverring fra året før. Eierne forsøkte å snu utviklingen med rekonstruksjon og tilførte nesten 90 millioner kroner, men uten hell. Bjarøy Gruppen kjøpte eiendelene for 25 millioner kroner og har siden gjennomført nedsalg. Det er meldt inn 577 krav i boet, som beløper seg til 80,5 millioner kroner. Lønnskrav dekkes delvis av Navs lønnsgarantiordning.
3 måneder siden
HTH Bergen, som markedsførte seg som «Norges største kjøkkenstudio», har meldt oppbud etter å ha blitt hardt rammet av to større entreprenørkonkurser i regionen. Eierselskapet Ludvigsen Interiør AS slår seg selv konkurs, og 27 ansatte mister jobben. Advokat Willy Dalheim er oppnevnt som bostyrer og jobber med å selge konkursboet og sikre arbeidsplasser. Søskenparet Tord Erik og Mona Ludvigsen overtok butikken fra sine foreldre og flyttet den til større lokaler i 2022. Regnskapene viser en nedgang i omsetning og et underskudd i 2023. Konkursen skjer i en periode med mange konkurser i Norge, der nesten 4000 aksjeselskaper gikk konkurs i 2024.
3 måneder siden
Brattås barnehage i Færder gikk konkurs etter økonomiske problemer. To uker før konkursen overførte styrelederen 383 170 kroner til seg selv, angivelig som tilbakebetaling av gjeld. Ansatte krever 3,4 millioner kroner i ubetalt lønn og feriepenger, og det er totalt meldt inn krav på rundt 30 millioner kroner. Kommunen kjøpte barnehagen for 47 millioner kroner for å sikre barnehageplasser. Styrelederen har avtalt å betale tilbake pengene han overførte. Bostyrer jobber med å få oversikt over alle krav og fordele midlene, men det er usikkert om alle kreditorer vil få dekket sine krav.
1 måned siden
Bjarøy Gruppen har overtatt konkursboet til helikopterselskapet Helitrans og vil videreføre driften under navnet Helitrans Norge AS. Oppkjøpet skal sikre en stabil og bærekraftig drift, og selskapet vil fortsette med sin kjernekompetanse innen transport og kraftlinjebygging. Helitrans gikk konkurs etter en styrt avvikling som berørte alle de 75 ansatte. Direktør i Helitrans Norge AS, Nina Handegaard, uttrykker stor glede over nystarten.
4 måneder siden
Den populære kafeen, baren og kulturhuset Tre Brør på Voss har meldt oppbud. Selskapet Gamle Vangen Mat og Vin AS, som overtok driften i mai 2023, har en samlet gjeld på over én million kroner, mens selskapets verdier er estimert til 50 000 kroner. Lav margin i lavsesongen både i fjor og i år er oppgitt som årsak til konkursen. Tre Brør hadde også økonomiske problemer i desember i fjor, men klarte å komme seg gjennom vinteren. Konkursen fører til at tolv ansatte mister jobben. Eier og styreleder håper at driften kan starte opp igjen.
1 måned siden
Egersund-virksomheten V&T Entreprenør, som ble kåret til vekstvinner i 2022 og 2023, er konkurs. Selskapet skylder nesten 10 millioner kroner, og 47 ansatte er rammet. Advokat Fredrik Undheim opplyser at selskapet hadde stor omsetningsvekst frem til 2022, men klarte ikke å tilpasse kostnadene da omsetningen falt. Styreleder Håvard Hansen forklarer at flere faktorer bidro til konkursen, blant annet at entreprenører i større grad utfører trafikksikringsjobben selv. Selskapet hadde avdelinger i Egersund, Bergen og Kristiansand.
2 måneder siden
Hurtigruten Group har fullført et oppkjøp og har nå kreditorer som nye eiere, ledet av Arini Capital Management, AlbaCore Capital og Barings. Tidligere storaksjonær TDR Capital, samt Hegnar og Stordalen, har mistet kontrollen som følge av en restrukturering. Rederiet har slitt økonomisk og tapt over ti milliarder kroner siden før pandemien. Den nye eiergruppen tilfører frisk kapital og konverterer gjeld til egenkapital for å redusere selskapets totale gjeld. Hurtigruten vil fortsette som et selvstendig selskap med hovedkontor i Oslo, og operere sine ti skip under norsk flagg.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.
24 dager siden
Konsulentselskapet Ontogeny Consulting AS, nylig omdøpt til Oc Cons AS, har begjært seg konkurs i Oslo tingrett. Managing partner Bjørn Harald Hansen forklarer konkursen med et vanskelig marked i 2024 og manglende betaling fra en stor kunde. Bostyrer Egil Hatling bekrefter oppsigelsen av alle ansatte, som er informert om lønnsgarantiordningen. Eierne arbeider for å videreføre driften, og Hansen antyder at alle ansatte vil fortsette. Selskapet, etablert i 2017 av tidligere konsulenter fra anerkjente firmaer, har opplevd omsetningsvekst frem til 2023, men rapporterte et underskudd på 0,7 millioner kroner samme år.
4 måneder siden
Norsun-fabrikken i Årdal er konkurs, noe som fører til at 70 ansatte mister jobben rett før jul. De ansatte står uten lønn og risikerer å vente i opptil åtte uker på dagpenger. Mange av de ansatte er over 55 år og står i fare for å miste sin AFP-pensjon dersom de ikke finner nytt arbeid innen 26 uker. Konkursen kommer etter en periode med usikkerhet og permitteringer. Lokale myndigheter og Hydro har tilbudt støtte, og NAV er til stede for å hjelpe de ansatte med søknadsprosesser. Samtidig satser Norsun videre i USA, noe som gir liten trøst for de berørte i Årdal.