Den indiske restauranten New Delhi på Tjuvholmen i Oslo har mottatt Annapurna-sertifikatet fra Indian Council for Cultural Relations (ICCR) for sitt bidrag til å fremme indisk mat og kultur i Norge. Eieren, Baljit Singh Padda, reiste til India for å motta prisen.
Padda forteller at de har jobbet hardt i 42 år og at hans far var den første indiske kokken i Norge i 1982.
Han startet selv i restauranten som oppvaskhjelp som 14-åring og fremhever at prisen er en stor ære for alle ansatte.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Norge har vunnet prisen «Special prize plate theme» i Bocuse d'Or, en prestisjefylt kokkekonkurranse som finner sted i Lyon, Frankrike. Halvard Werkland representerte Norge og mottok prisen for den visuelle presentasjonen av sin fiskerett. Sverige tok bronsemedaljen, mens Danmark sikret seg sølvmedaljen i konkurransen. Denne spesialprisen fokuserer på hvordan maten presenteres på tallerkenen, og anerkjenner Norges kreative tilnærming til matlaging.
3 måneder siden
Jan Henrik «Gladkokken» Syversen (45) er en kokk og matinfluenser som har bygget opp en stor følgerskare de siste ti årene. Han er aktuell i «Farmen kjendis» og har nylig åpnet en restaurant med samme navn som bloggen sin. Syversen er opptatt av å spre matglede og lære bort enkel hjemmelaget mat. Han er stolt av å ha åpnet restaurant, gitt ut kokebok og lansert egen vin i 2024. Han beskriver seg selv som ekstrovert, ærlig og ikke redd for konflikter. Syversen er engasjert i å lage oppskrifter til en ny kokebok for barn med Kaptein Sabeltann. Han er glad i å spandere på andre og mener livet skal nytes. Han angrer sjelden på det han gjør, men er redd for å angre på det han ikke har gjort. Syversen er kritisk til dagens regjering og mener de ødelegger for norsk næringsliv.
1 måned siden
King Falafel i Oslo sentrum feiret fredag nyåpning av sitt lokale i Brugata 1, kun noen meter fra den forrige adressen. For å markere begivenheten, delte restauranten ut 200 gratis falafler mellom klokken 16 og 19, noe som førte til en lang kø. Eier Simon Kefle Ocbab takket de faste kundene for støtten siden oppstarten som foodtruck, og understreket at falafel-utdelingen var en måte å vise sin takknemlighet.
3 måneder siden
Lofotlam har blitt tildelt status som beskyttet geografisk betegnelse (PGI), og er dermed anerkjent på lik linje med kjente matvarer som parmesan og roquefort. Landbruks- og matminister Geir Pollestad fremhever dette som en stor dag for Lofoten og norsk matkultur. Utmerkelsen ble overrakt under en seremoni i Berlin. Det unike med Lofotlam er knyttet til det milde klimaet fra Golfstrømmen, som gir frodige fjellsider og dermed en spesiell smak på kjøttet. PGI-merket er viktig for markedsføring i Europa, og bidrar til å sette norsk mat på kartet. Fra før har Norge fire andre produkter på denne listen: tørrfisk, fenalår, akevitt og vodka.
1 måned siden
Matprofilen Warunee Bolstad, kjent som «Namfonfoods», åpner sin tredje pop-up restaurant «Nam» på Aker Brygge etter tidligere suksess med mango sticky rice. Allerede før åpningen hadde 4000 personer reservert bord. Bolstad ønsker å gi gjestene en bedre opplevelse uten lange køer, og har forberedt seg godt med et drillet team. Hun er inspirert av morens matlaging, og overskuddet fra pop-up restauranten skal brukes til å åpne en restaurant for moren i Thailand. Bolstad lager autentisk thaimat med en vri som passer det norske publikum.
4 måneder siden
Stian Leithe-Erlid fra Narvik har i seks år organisert transport av McDonald's-burgere fra Steinkjer, Tromsø og Oslo grunnet mangel på restaurant i Narvik. Han har brukt sin arbeidsgiver og sin kone for å få tak i favorittburgeren. Hans engasjement har ført til VIP-behandling ved åpningen av McDonald's i Narvik, hvor han har fulgt byggeprosessen tett og deltatt i monteringen av det ikoniske M-symbolet. Stians lidenskap startet i barndommen, og han ser frem til å dele denne opplevelsen med sin sønn. Han har nå avsluttet sin burger-logistikk ettersom McDonald's åpner i Narvik.
3 måneder siden
Håvard Werkland og Team Norway deltar i kokke-VM i Lyon. Werkland, som jobber på Michelin-restauranten Speilsalen i Trondheim, er Norges kandidat etter å ha vunnet årets kokk i 2023. Han og laget skal presentere to retter: en med ørnefisk og hummer, og en med rådyr. Teamet, som også inkluderer coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund, har forberedt seg siden september. Familien er til stede for å heie på dem. Werkland og Team Norway tok bronse i EM i fjor.
1 måned siden
Benjamin Ree er tildelt Peer Gynt-prisen 2025 for dokumentaren «Ibelin», som omhandler Mats Steen og hans liv som «Ibelin» i World of Warcraft. Ree uttrykker stor glede over prisen, som tidligere er tildelt markante personligheter som Jens Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland. Filmen har også samlet inn over 22 millioner kroner til forskning på Duchennes muskeldystrofi. Rune Støstad, stortingsrepresentant og leder av nominasjonskomiteen, fremhever filmens bidrag til samtaler både nasjonalt og internasjonalt, og beskriver Ree som en verdig vinner. Utdelingen finner sted på Vinstra 2. august.
3 måneder siden
Norge ble tildelt prisen for beste tallerkenrett under årets Bocuse d'Or i Lyon, Frankrike. Til tross for denne utmerkelsen, oppnådde ikke det norske laget, ledet av Håvard Werkland, en pallplass i selve hovedkonkurransen. Frankrike vant konkurransen, med Danmark og Sverige på de neste plassene. Konkurransen startet søndag, og den norske seieren i kategorien for beste tallerkenrett ble annonsert mandag kveld.
2 måneder siden
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve ble tildelt Kon-Tiki-prisen under Nordisk Films prisutdeling Isbjørnen for deres bidrag til å fremme norsk film internasjonalt med filmen «Armand». Lilja Ingolfsdottir mottok Nordisk Films Talentpris for «Elskling», som har hatt stor suksess på kino. Den norske filmskolen på Lillehammer ble hedret med Veiviseren-prisen for sin betydningsfulle rolle i utviklingen av norsk film siden 90-tallet.
2 måneder siden
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve er tildelt «Kon-Tiki prisen» under Nordisk Films prisutdeling «Isbjørnen» for deres bidrag til å fremme norsk film internasjonalt. Ullmann Tøndel hedres for sin prisvinnende spillefilmdebut «Armand», som vant Caméra d'Or i Cannes, mens Reinsve anerkjennes for sine roller i både norske og amerikanske produksjoner. Reinsve fremhever at norsk film har etablert seg internasjonalt, med premierevisninger i prestisjetunge festivaler og suksess på strømmetjenester. Juryen består av norske filmfolk, og prisvinnerne deler 75 000 kroner.
3 måneder siden
Håvard Werkland, en 30 år gammel kokk fra Trøndelag, konkurrerer i Bocuse d'Or, også kjent som verdens vanskeligste kokkekonkurranse. Han har trent iherdig i Trondheim, med fokus på unike retter med millimeterpresisjon. Werkland skal presentere en tallerkenrett med ørnefisk og hummer, og en fatrett med rådyr. Han har tidligere vært assistent for Christopher W. Davidsen, og har vunnet bronse i Europamesterskapet. Konkurransen er kjent for sitt høye press og engasjement fra publikum, men Werkland sier han går inn i sin egen boble under konkurransen. Norge har en sterk historie i Bocuse d'Or med 13 pallplasseringer siden 1987.
12 dager siden
Restauranten Maaemo i Oslo, den eneste norske restauranten med tre stjerner i Michelin-guiden, er blitt utsatt for tagging. Ledelsen ved Maaemo bekrefter hendelsen og opplyser at de jobber med å fjerne taggingen før restauranten åpner igjen etter påskeferien.
12 dager siden
Michelin-restauranten Maaemo i Bjørvika i Oslo ble tagget ned med maling på inngangsdøren i løpet av påskehelgen. General manager Niklas Johansson bekrefter hendelsen og opplyser at de arbeider med å fjerne taggingen før restauranten åpner igjen etter påske. Maaemo er en av to norske restauranter som har tre stjerner i Michelin-guiden, og var den første i Norden som oppnådde denne utmerkelsen.
1 måned siden
Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm forstår ikke hvorfor folk står i lange køer for bakverk, men kan stå i kø for gode råvarer som fersk fisk og kvalitetskjøtt. Han er privilegert og kan reservere bord uten å stå i kø takket være sitt kontaktnett i restaurantbransjen. Hellstrøm mener det har vært en fantastisk utvikling i restauranttilbudet i Norge.