En fanklubbleder kritiserer de høye prisene i Trondheim under Ski-VM, og mener det grenser til økonomisk utnyttelse av folk. Han påpeker at prisene på overnatting, bobilparkering og transport er langt høyere enn ved andre internasjonale arrangementer.
Dette skremmer bort både norske og utenlandske supportere, og kan føre til at mange ikke får oppleve mesterskapet. Arrangørene frykter at overprising kan føre til at utleiere ikke får leid ut.
Trondheim Parkering begrunner prisøkningen med økte driftskostnader og høy etterspørsel.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Flere boligeiere i Trondheim har lagt ut sine boliger til utleie for svært høye priser under Ski-VM. Stig Flor krever 35.000 kroner natten for sin enebolig, mens andre har satt priser opp mot 60.000 kroner. Enkelte annonser er spøker, mens andre utleiere har opplevd stor pågang og medieinteresse. Et ektepar fjernet sin annonse etter stor medieinteresse, men planlegger å legge den ut igjen. Leder for hospitality under Ski-VM, Truls Torvik, mener markedet vil regulere prisene, men oppfordrer til mer moderate priser for å sikre at flere kan besøke byen under mesterskapet. Han bekrefter at det fortsatt er ledig overnatting, spesielt utenfor sentrum.
4 måneder siden
Billettprisene for det utvidede klubb-VM i USA neste sommer har skapt sterke reaksjoner. Prisene, som kan nå opp til 1700 pund (24 311 kroner), har blitt møtt med kritikk, og betegnes som «sjokkerende» og «ren grådighet». FIFA vil benytte dynamisk prising, som innebærer at billettprisene justeres etter etterspørsel. Mens FIFA hevder at de billigste billettene vil koste 30 dollar, frykter supporterorganisasjoner at dette vil utnytte lojaliteten til fansen. Det nye formatet med 32 lag har også ført til bekymring for kampbelastning og høye kostnader for supportere.
1 dag siden
Å leie lokaler under Arendalsuka kan koste opptil 95.000 kroner for en kort bolk. Prisvariasjonen er stor og kan overraske mange.
2 måneder siden
Ski-VM i Trondheim møter kritikk for pengebruken, der politikere fra Rødt og MDG mener prestisje har overtrumfet økonomisk nøkternhet. MDG kritiserer manglende utnyttelse av posisjonen som eneste søker og uforutsette utgifter. VM-sjefen avviser kritikken, fremhever samarbeidet med kommunen og argumenterer for at kostnadsøkningen følger prisstigningen siden 2021. Han trekker frem fotballhallen som et eksempel på vellykket bruk under mesterskapet.
2 måneder siden
Ski-VM i Trondheim sliter med flere utfordringer, inkludert snømangel, høye hotellpriser og vanskelig transport. Trondheim kommune opplever at arrangementet blir dyrere enn forventet, og arrangørene frykter manglende billettinntekter. Kritikken retter seg mot tidligere ledelse for mangelfull regional forankring og dårlig transportplanlegging. Til tross for problemene, håper man at arrangementet vil lykkes, slik som under OL på Lillehammer i 1994, og at publikum vil få en positiv opplevelse.
2 måneder siden
Hotellprisene i Trondheim har økt betraktelig i forbindelse med ski-VM, med enkelte hoteller som tredobler prisene. Etterspørselen er størst i den siste konkurranseuken, spesielt rundt populære øvelser som sprint og femmil. Hoteller som Scandic og Britannia melder om stor pågang og betydelige prisøkninger. Private utleiere forsøker også å kapitalisere på arrangementet ved å leie ut boliger for store summer. Reiselivseksperter påpeker at dette er vanlig under store arrangementer og understreker ski-VMs store verdi for reiselivet i regionen, større enn cruiseanløp. Det anbefales å lete etter restplasser og avbestillinger for å finne rimeligere alternativer.
29 dager siden
Artikkelen omhandler de høye parkeringsprisene ved norske flyplasser, som genererer store inntekter for både statseide Avinor og private aktører som Onepark. Kritikken fra kunder går på at parkering har blitt en melkeku, der prisen ofte overstiger selve flybilletten. Avinor forsvarer prisnivået med at inntektene bidrar til å finansiere norsk luftfart. Samtidig innrømmer de å lytte til tilbakemeldinger om dynamisk prising og vil vurdere justeringer dersom prisene ikke er tilstrekkelig opplyst.
3 måneder siden
Nevzat Arikan, en utelivstopp i Oslo, er sterkt kritisk til de økte prisene for uteservering på Grünerløkka. Han mener prisene er for høye, forskjellsbehandler næringen og truer med juridisk kamp. Bydelsleder Geir Jensen (MDG) erkjenner at prisene er høye, men forklarer økningen med at de ikke har justert prisene i takt med inflasjonen tidligere. Arikan hevder at de høye prisene tvinger ham til å redusere uteserveringen og bidrar til å «drepe næringen». Oslo Handelsstands Forening støtter kritikken og viser til en serveringsbransje i krise, med nedgang i kortbruk og flere konkurser, og tror på et kommende priskutt.
4 måneder siden
Strømprisene i Sørvest-Norge har igjen nådd ekstremt høye nivåer, med priser over 13 kr/kWh. Dette skyldes prissmitte fra Europa, der lav vindkraftproduksjon bidrar til økte priser. Ordfører i Kristiansand, Mathias Bernander, uttrykker stor bekymring for næringslivet og arbeidsplasser, da strømstøtten ikke gjelder for bedrifter og hytteeiere. Han kritiserer regjeringens tiltak og mener at Sør-Norge betaler en uforholdsmessig høy pris. I tillegg bidrar tidlig stenging av tyske kullkraftverk til ustabilitet i kraftsystemet, noe som forverrer situasjonen ytterligere.
2 måneder siden
Trondheim kommune har brukt over 1,2 milliarder kroner på ski-VM i Granåsen, noe som har ført til reaksjoner. Finansbyråden i Trondheim kommune mener at kostnadene har blitt for høye, spesielt knyttet til provisoriske løsninger. Samtidig påpeker Trondhjems svømme- og livredningsklubb behovet for flere svømmeanlegg i kommunen, og mener disse blir nedprioritert til fordel for VM. Rødt reagerer også på de høye kostnadene og mener kommunen burde trukket seg fra avtalen om de hadde visst hvor dyrt det ville bli. Finansbyråden ønsker nå en debatt om hva det skal koste å arrangere mesterskap.
3 måneder siden
Det er store prisforskjeller på billetter til håndball-VM i Norge og Danmark. I Norge koster de billigste billettene 231 kroner, mens de i Danmark koster 760 kroner. Dette har ført til reaksjoner i Danmark, der en familiemor uttrykker frustrasjon over de høye prisene. Dansk Håndbold erkjenner kritikken, men understreker at det er interesse for å betale for produktet. Norges kamper spilles i Unity Arena på Fornebu, som nærmer seg utsolgt til finalen. Norges Håndballforbund har som mål å ha 70 prosent belegg på de innledende kampene.
29 dager siden
Nettavisen kritiserer Oneparks høye og uforutsigbare parkeringspriser på Gardermoen. Selskapet, som har et tilnærmet monopol gjennom en avtale med Avinor, bruker dynamisk prising, noe som gjør det vanskelig for kundene å vite hva de skal betale. Prisene kan overstige en tur/retur-billett til London. Kritikken omfatter manglende prisskilt og at dynamisk prising utnytter stressede reisende uten reelle alternativer. Artikkelen stiller spørsmål ved lovligheten av praksisen og oppfordrer politikere til å undersøke om et statlig selskap og en privat monopolbedrift utnytter forbrukerne.
4 måneder siden
Høye strømpriser fører til at hytteeier Trond G. Hagen bruker hytta betydelig mindre, spesielt om vinteren. Han kritiserer manglende strømstøtte for fritidsboliger og mener staten tjener for mye på strøm. Energiminister Terje Aasland forsvarer ordningen og påpeker at strømstøtte er prioritert for husholdninger, og at prisene er på vei ned. Ordføreren i Ringebu, en stor hyttekommune, frykter at redusert bruk av hytter vil ramme lokalt næringsliv, selv om kommunen ikke har sett en nedgang i bruken. Hagen ønsker en makspris på 50 øre per kilowattime, og mener myndighetene mangler kontroll.
1 måned siden
Artikkelen omhandler økende priser på norske fotballspillere etter flere store salg til utlandet. Dette fører til at klubber ser etter billigere alternativer i utlandet, og at de budsjetterer med høye inntekter fra spillersalg. Flere advarer mot en potensiell «pengegalopp» som kan føre til økonomiske problemer for klubbene hvis de ikke oppnår forventede salg. Det er en økende bekymring for at klubbene tøyer strikken langt og at det er noen varsellamper som bør blinke.
2 måneder siden
Bompengeselskapet Finter AS er under kraftig kritikk for sine høye gebyrer og mangelfulle skilting, noe som har ført til et stort antall klager fra frustrerte forbrukere. Kunder har opplevd at gebyrene for «lagring og oppslag» overstiger selve bom- eller parkeringsavgiften, noe som har ført til beskyldninger om å bli flådd. Forbrukerrådet anser Finters praksis som urimelig og anbefaler forbrukere å bestride kravene. Daglig leder i Østre Toten Skilag forteller at også de mottar klager på Finters system, men er bundet av investeringer i systemet. Finter selv forsvarer gebyrene og mener de er nødvendige for å sikre en rettferdig byrdefordeling mellom de som betaler og de som ikke betaler.