Artikkelen omhandler «walking tacos», en populær snack fra Mike's Corner i Bjørvika, og Karpe-fotograf Mike sitt samarbeid med Maarud for å lage sin egen tortillachips. Walking tacos er en variant av nachos servert i chipsposen, og har blitt en hit på Mikes restaurant.
Gjennom et samarbeid med Maarud har Mike fått oppfylt sin drøm om å lage sin egen chips med smak av chili og lime, inspirert av både texmex og thaimat.
Den nye chipsen vil være tilgjengelig i butikk fra uke åtte, og har Mikes ansikt på pakken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Israelske myndigheter bekrefter planer om en ny, intensiv offensiv i Gaza med mål om permanent militær tilstedeværelse og mulig tømming av Nord-Gaza for sivile. Samtidig forverres den humanitære krisen, med akutt mangel på nødhjelp siden mars grunnet israelsk blokade, og rapporter om barn som dør av sult. Nye israelske regler for internasjonale hjelpeorganisasjoner på Vestbredden og i Gaza skaper frykt for at viktig arbeid stanses.
India har gjennomført militære angrep i Pakistan og pakistanskkontrollert Kashmir, kalt «Operasjon Sindoor». India hevder målene var terrorinfrastruktur, mens Pakistan rapporterer at indiske missiler traff militære mål, drepte minst ett barn og skadet to personer. Pakistan har varslet et svar på angrepene, som kommer etter et tidligere angrep i indisk Kashmir der 26 sivile ble drept.
EU-kommisjonen har lagt frem en plan for å stanse all import av russisk energi, inkludert gass og brensel til kjernekraftverk, innen utgangen av 2027. Målet er å kutte Russlands finansiering av krigen i Ukraina. Planen innebærer forbud mot nye gasskontrakter fra slutten av 2025. Dette skjer etter at EU har økt importen av flytende naturgass (LNG) fra Russland, til tross for tidligere sanksjoner.
Kine Asper Vistnes er eneste gjenværende kandidat og storfavoritt til å bli ny LO-leder etter at Frode Alfheim trakk seg. Valget skjer på LO-kongressen torsdag. Kongressen vil også preges av store debatter om fremtidens AFP-ordning, der Fagforbundet ønsker radikale endringer, og et krav fra Fellesforbundet-veteraner om nasjonal kontroll over strømpriser.
Stortinget behandler tirsdag kveld Norges fremtidige oljepolitikk, inkludert den 26. konsesjonsrunden og elektrifisering av Melkøya. Uavhengig representant Christian Tybring-Gjeddes stemme er avgjørende. Det ligger an til flertall for å forberede den 26. konsesjonsrunden, da Tybring-Gjedde støtter Senterpartiets forslag. Et kompromissforslag om alternativer til Melkøya-elektrifisering ser derimot ut til å mangle flertall.
2 måneder siden
Artikkelen tester et utvalg av nye matvarer i butikk, inkludert yoghurt, middagsretter og chips. Mango sticky rice og Tulip slow cooked indrefilet får gode anmeldelser for smak og enkel tilberedning. Hjemmekebab-settet overrasker positivt med god smak. Vårrullene får derimot dårlig kritikk for smak og konsistens. Testpanelet er heller ikke imponert over de nye chipstypene fra Maarud og Frostachips. Artikkelen varsler kommende tester av drikke, kjeks, is og godteri.
4 måneder siden
Artikkelen presenterer alternative måter å bruke julematrester på ved å lage taco. Den foreslår å bruke pinnekjøtt og ribbe som fyll i taco, og gir detaljerte oppskrifter for begge varianter. Pinnekjøttacoen kombineres med potettortillas, ertemole (en ertebasert guacamole-erstatning) og syltet eple. Ribbetacoen inneholder potettortillas, syltet rødkål, koriander og valgfri salsa. Artikkelen fremhever også en oppskrift på ertemole som et mer bærekraftig alternativ til avokadobasert guacamole. Målet er å inspirere leserne til å bruke opp julematrester på en kreativ og velsmakende måte.
4 måneder siden
Rune Rake, en kjent matanmelder, har rost en oppgradert versjon av lutefisk servert på en Michelin-restaurant. Retten inneholdt trøfler og en smørrik saus. Jørn Hoel, kjent som "trøffelhelt", påpeker at trøfler er en eksklusiv råvare, men har tidligere brukt det i lutefiskretter. Flere kokker ser potensialet i lutefisk med trøffel, men bemerker den høye prisen. Artikkelen foreslår også alternative måter å bruke lutefisk på, som i suppe eller taco, for å unngå tradisjonelle julematrester.
3 måneder siden
Ibrahim Azams food truck i Holmestrand selger bakte poteter som har blitt en stor hit, med lange køer hver helg. Populariteten skyldes en hjemmelaget dressing, utviklet sammen med hans mor, som han brukte på pizza som barn. Det hele startet beskjedent for ti år siden, men har eksplodert etter å ha blitt populær på TikTok. Nå selger de rundt 2500 poteter i helgen, og har utvidet åpningstidene og menyen. Azam planlegger å utvide til flere byer, men savner moren som ikke fikk oppleve suksessen. Han har selv aldri smakt potetene, da han ikke spiser svin.
2 måneder siden
Kebab og gyros utfordrer taco som helgefavoritt, spesielt med den svenske aktøren Super Mønsj som opplever stor etterspørsel i Norge. Meny rapporterer om utsolgte hyller kort tid etter lansering. Kebab og gyros appellerer bredt fordi man kan sette sammen retten selv, på samme måte som taco. Coop lanserer også en ny serie med kebab- og gyros-produkter, inspirert av den svenske trenden, men med norsk kjøtt. Flere aktører har lansert kebabprodukter og bidrar til å drive trenden.
1 måned siden
Mikkel Munthe, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», forteller om sine opplevelser under ski-VM i Trondheim. Han beskriver den fantastiske følelsen av å krysse målstreken og møte kongefamilien, selv om han fikk tilsnakk for å glemme å ta av lua. Serien har gjort ham og de andre deltakerne til kjendiser, noe som har vært både spennende og overveldende. Mikkel har også fått vist sin evne til å motivere andre. Moren hans er takknemlig for muligheten sønnen har fått, og håper serien kan bidra til mer inkludering for personer med funksjonsnedsettelse.
1 måned siden
En svensk TikTok-video der Annie Byström hyller svensk taco, har utløst en storm av reaksjoner, spesielt fra Mexico og USA. Videoen, som har over 2 millioner visninger, viser frem svensk taco, noe som har fått mange til å reagere negativt på ingredienser som agurk, nøtter og frukt. Byström sier til DinSide at hun er overrasket over responsen, men at hun synes det er morsomt å se de mange reaksjonene. Hun mener kritikerne vil endre mening hvis de får smake svensk taco, fordi den kan tilpasses etter egne ønsker. Svensk taco har likheter med norsk fredagstaco, men utmerker seg ved bruk av agurk og andre uvanlige ingredienser.
26 dager siden
Mikkel Munthe (15), kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», debuterer med låten «Klikke». Han har vært lidenskapelig opptatt av musikk siden barneskolen, og har en drøm om å bli artist. En forhåndsvisning av låten på TikTok har allerede generert over 650.000 visninger. Munthe håper at låten vil bli populær blant russen og spre god stemning på fester. Produsentene bak «Klikke» står også bak den kjente låten «Hvilepuls». Under innspillingen av «Team Pølsa» fikk Munthe møte artisten Tix, noe som inspirerte ham.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler V4-lunsjen på Gävle, hvor det spilles med en dobbeltbanker i V4-3. Mats E Djuse og Claes Sjöström er favoritter i flere av løpene. 3 Sweet Dreamboy, kjørt av Djuse, er både DD-banker og favoritt i V4-3. Artikkelen nevner også Supertirsdag med jackpot i V75, V4 og DD på Bjerke/Kalmar, samt andre store premiepotter i V75, V86 og V65 denne uken. Nettavisens svenske samarbeidspartner Snoken står for tipsene i V4-lunsjen på Gävle.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler V4-lunsjen på Gävle, hvor det spilles med en dobbeltbanker i V4-3. Mats E Djuse og Claes Sjöström er de dominerende kuskene, med Djuse som sitter opp bak favorittene i V4-1 og V4-3, og Sjöström i V4-2 og V4-4. I V4-3 er 3 Sweet Dreamboy og 5 James Bay de klare favorittene, og utgjør dobbeltbankeren. 3 Sweet Dreamboy er også DD-banker. Artikkelen nevner også flere andre travløp med store premiepotter denne uken, inkludert Super Saturday og jackpot-tirsdager.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler V4-lunsjen på Gävle, hvor Nettavisens svenske samarbeidspartner Snoken står for tipsene. Det er en dobbeltbanker i V4-3 med hestene 3 Sweet Dreamboy og 5 James Bay, hvorav 3 Sweet Dreamboy også er DD-banker. Mats E Djuse og Claes Sjöström er kusker for favoritthestene i de ulike løpene. Artikkelen nevner også andre travløp med store premiepotter, men fokuserer hovedsakelig på V4-lunsjen i Gävle.
1 måned siden
Matprofilen Warunee Bolstad, kjent som «Namfonfoods», åpner sin tredje pop-up restaurant «Nam» på Aker Brygge etter tidligere suksess med mango sticky rice. Allerede før åpningen hadde 4000 personer reservert bord. Bolstad ønsker å gi gjestene en bedre opplevelse uten lange køer, og har forberedt seg godt med et drillet team. Hun er inspirert av morens matlaging, og overskuddet fra pop-up restauranten skal brukes til å åpne en restaurant for moren i Thailand. Bolstad lager autentisk thaimat med en vri som passer det norske publikum.
2 måneder siden
Rema og Kiwi har lansert en rekke nye produkter for airfryeren, med mål om å bringe amerikansk gatekjøkkenmat inn i norske hjem. Testen viser at Rema utmerker seg med sine friterte løkringer og chili cheese nuggets, som får svært gode tilbakemeldinger. Kiwi sine mozzarella sticks og fritert kylling vurderes også som gode alternativer, mens "Boneless Chicken" får svært dårlig kritikk. Mange av produktene er rimelige og gir en smak av amerikansk diner, men kvaliteten varierer betydelig. Testen gir et innblikk i hvilke produkter som leverer best resultat i airfryeren.
1 måned siden
Mathea Bjørndalen (24), en matinfluenser kjent fra TikTok, driver en svært populær pop-up-butikk på Paleet i Oslo. Hennes «store, tjukke og myke» boller har skapt lange køer, og baksten selges ut på bare noen minutter. Bjørndalen jobber fra tidlig morgen til sent på natt for å møte etterspørselen, og oppdaterer følgerne sine på Snapchat om nye bakepartier. Populariteten har ført til at vekterne har reagert på de lange køene. Etter at pop-up-en stenger i slutten av mars, planlegger Bjørndalen en velfortjent ferie.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler fastelavnsboller i København, hvor trenden har eksplodert med ekstravagante varianter og høye priser. Spesielt Maison D'Angleterre skiller seg ut med sine luksusboller toppet med kaviar og bladgull. Matformidler Helle Øder Valebrokk mener utviklingen har gått for langt og etterlyser mer fokus på kvaliteten av selve bollen i Norge. Selv Noma har deltatt i trenden, noe som førte til lange køer. Artikkelen belyser kontrasten mellom tradisjonelle og moderne fastelavnsboller.