Finansavisens sjefredaktør, Trygve Hegnar, kritiserer Jon Almaas for å overdrive arbeidsmengden som bonde i TV-serien «Jon blir bonde». Hegnar mener Almaas «bløffer» om hvor mye han jobber og at han undervurderer statlige støtteordninger.
Almaas svarer at han ikke har lest Hegnars kommentar, men bekrefter at han mottar produksjonstilskudd.
Han kritiserer også Hegnars skriveferdigheter og antyder at Hegnar ønsker å ta tidlig helg, og understreker at han har dyr som må fôres.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Trygve Hegnar anklager Jon Almaas for å bløffe om arbeidsmengden som bonde og for å underspille statlige støtteordninger. Hegnar mener Almaas overdriver hvor mye tid han bruker på gården og at han mottar produksjonstilskudd fra staten. Almaas svarer at han søker og mottar tilskudd, men gikk likevel i minus i 2024. Han kritiserer også Hegnars kommentar for å være dårlig skrevet. Diskusjonen kommer i kjølvannet av Almaas' satsing som bonde og TV-programmet «Jon blir bonde».
3 måneder siden
Jon Almaas slår tilbake mot Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum etter at Stavrum kritiserte Almaas for å klage over dårlig lønnsomhet som bonde. Almaas mener Stavrum og Trygve Hegnar er fiender av landbruket og at deres uttalelser bunner i kunnskapsløshet. Han argumenterer for at landbruket er viktig for helse og miljø, og ikke bare kan styres av markedet. Stavrum avfeier kritikken og mener Almaas bommer med sin påstand om at han er en fiende av landbruket. Han kritiserer dagens landbrukspolitikk og mener den gjør bønder til trygdemottakere, samtidig som han understreker at han har mange bønder som venner.
2 måneder siden
Nationen refser Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, for å hevde at bønder tjener mer enn sykepleiere, og argumenterer for at dette er en misvisende fremstilling. Stavrum ser ut til å ignorere at mange bønder er avhengige av dobbeltarbeid for å oppnå en anstendig inntekt. Nationen understreker viktigheten av norsk matproduksjon og kritiserer Stavrums syn på Jon Almaas' rolle som bonde, og påpeker at Stavrums regnestykke er feilaktig og fører til feilaktige konklusjoner om bønders økonomiske situasjon.
2 måneder siden
Jon Almaas' serie «Jon blir bonde» har blitt en seersuksess for TVNorge, med 767.000 seere på under to uker. Serien følger Almaas og kona som forlater bylivet for å bli bønder på en gård i Nes. Programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, uttrykker stor glede over mottakelsen. Serien hadde allerede gode tall ved premieren med 334.000 seere. Almaas har fått støtte i sosiale medier, men også kritikk, blant annet fra Finansavisens redaktør Trygve Hegnar, som Almaas tar med ro.
1 måned siden
Trygve Hegnar, redaktør i Finansavisen, kritiserer Trygve Slagsvold Vedums uttalelser om økte lederlønninger i staten. Hegnar mener Vedums kritikk er «sosialpornografi» og argumenterer for at staten må tilby konkurransedyktige lønninger for å tiltrekke seg de beste lederne, da disse konkurrerer med det private næringsliv. Striden startet da det ble kjent at Nav-ledelsen tjener over 1,5 millioner kroner, noe som fikk Vedum til å reagere. Vedum, som tidligere finansminister, hadde nektet å heve lønnstaket, men Støre-regjeringen justerte det kort tid etter Senterpartiets avgang. Vedum varsler nå forslag om et nytt lønnstak i Stortinget, mens Nav forsvarer lønningene med sitt store ansvar.
19 dager siden
Naturverner Viggo Ree retter sterk kritikk mot zoolog Petter Bøckman for å spre feilaktig informasjon om dyreliv i media. Ree hevder Bøckman, som er en populær kilde for journalister, bommer på fakta og videreformidler myter. Bøckman innrømmer at han ikke alltid sjekker kilder på grunn av tidspress. Ree viser til konkrete eksempler fra NRK-programmer der Bøckman har tatt feil om dyrearter og deres adferd. Kritikken er publisert i tidsskriftet Våre Rovdyr, og Ree hevder flere fagfolk støtter ham, men vegrer seg for å uttale seg offentlig. Bøckman mener kritikken ikke vil endre hans arbeidsmetode.
14 dager siden
Jon Almaas, kjent fra TV-programmet «Jon blir bonde», går med underskudd i sin første tid som bonde. Dagbladet Børsens gjennomgang av hans privatøkonomi viser likevel at han har god råd. Han har hatt høye inntekter som programleder og skuespiller, og tjent godt på boligsalg. Almaas eier blant annet en gård i Nes, en hytte ved sjøen utenfor Kragerø og en hytte på fjellet i Valdres. Gjennom selskapet Alm-Tec AS hadde han i 2023 et overskudd på 4,9 millioner kroner. Han har også mottatt produksjonstilskudd som bonde, men gikk likevel i minus i 2024.
2 måneder siden
NHH-professor Ola Grytten uttrykker bekymring for Norges pengebruk i podkasten «Stavrum & Eikeland». Han mener staten sløser bort formuen og at handlingsregelen på tre prosent av Oljefondet bør revurderes. Grytten støtter budskapet i Martin Bech Holtes bok om overforbruk, til tross for tallfeil. Han kritiserer også landbrukspolitikken og mener kjendisbonde Jon Almås ikke har grunn til å klage over økonomien. Grytten advarer mot en situasjon som minner om 1980-tallet med høy rente og fallende boligpriser.
21 timer siden
Fellesforbundet og leder Jørn Eggum reagerer sterkt på NRKs omtale i Dagsrevyen. NRK beklaget senere innslaget som inneholdt påstander de ikke hadde grunnlag for.
19 dager siden
I en podkast kritiserer Trygve Slagsvold Vedum Arbeiderpartiets EU-tilnærming, som var en utløsende faktor for at Senterpartiet forlot regjeringen. Vedum mener Norge ukritisk godtar EUs politikk gjennom EØS-avtalen, samtidig som han forsvarer landbrukstollene. Han avviser sammenligningen mellom norsk landbrukstoll og Trumps tollpolitikk, og omtaler Trump som en bajas. Vedum understreker at Senterpartiet er et sentrumsparti og åpner for samarbeid med både Høyre og Fremskrittspartiet.
2 måneder siden
Jon Almaas og kona har kjøpt gård og blitt bønder, noe som er dokumentert i realityserien «Jon blir bonde». Serien gir seerne et innblikk i bondelivet og utfordringene knyttet til norsk landbruk. Serien viser at det ikke er så enkelt å drive gård, og den kan bidra til å øke forståelsen for bøndenes hverdag. Færre byfolk har kontakt med bønder i dag, noe som kan føre til manglende kunnskap om matproduksjon. Derfor er det positivt at en kjent person som Almaas engasjerer seg i landbruket, og han er ønsket som frontfigur av flere aktører.
1 måned siden
Rødt er sterkt kritisk til at regjeringen lar staten dekke permitteringskostnader i oppdrettsnæringen, og anklager Ap for å svikte arbeidsfolk. Geir Jørgensen fra Rødt hevder regjeringen prioriterer laksemilliardærer fremfor vanlige arbeidstakere, mens fagforeningen NNN uttrykker skuffelse over Aps passivitet. Kritikken går ut på at ordningen, som opprinnelig var ment for tradisjonell fiskeindustri, gir oppdrettsselskaper en urettferdig fordel. Statssekretær Per Olav Hopsø (Ap) opplyser at de arbeider med å vurdere endringer, men kan ikke love en løsning før valget.
29 dager siden
Finansminister Jens Stoltenberg svarer på Erna Solbergs kritikk av regjeringens håndtering av en potensiell handelskrig med USA under en ny Trump-administrasjon. Solberg mener regjeringen ikke var forberedt på en rapport fra Trump-administrasjonen som lister opp grunner for å inkludere Norge i en tollkonflikt, og viser til økning i landbrukstollen mot USA. Stoltenberg avviser kritikken og anklager Solberg for et "billig utspill" som kan koste Norge dyrt, og understreker at USA har kritisert Norges landbrukstoll årlig. Han mener man ikke skal gi Trump argumenter for å innføre høy toll mot andre land.
1 måned siden
TV Norge bekrefter en ny sesong av serien «Jon blir bonde» med Jon Almaas. Serien, som omhandler Almaas' overgang til livet som bonde, har blitt en stor seersuksess for kanalen, med seertall som ikke er sett siden 2005. Almaas har selv bekreftet nyheten om sesong 2. Første episode har hatt nesten 900 000 seere totalt, fordelt på tradisjonell TV og digitale plattformer. Serien har fulgt Almaas i hans nye hverdag på gården i Nes kommune.
4 måneder siden
Gunnar Stavrum i Nettavisen får sterk kritikk for sin analyse av Oslo-politikken, der han anklager de rødgrønne for dårlig økonomistyring. Kritikken hevder at Stavrum feilaktig bruker statistikk og overser fakta, som at Oslo har fått økte statlige overføringer under den Ap-ledede regjeringen. Han beskyldes også for å ignorere at Høyres kutt i bydelsbudsjettene har ført til nedleggelser av tjenester som fritidsklubber og barnehager. Videre påpekes det at Stavrum feilaktig hevder Oslo gikk i underskudd under rødgrønt styre, og at han misrepresenterer gjeldsbelastningen. Kritikken avsluttes med at Stavrums analyse ikke ville bestått en økonomieksamen.