Artikkelen hyller TV-serien «Jon blir bonde» for å gi et viktig og oppløftende perspektiv på moderne, urbanisert liv. Serien følger Jon Almaas' overgang til gårdsdrift og fremhever verdien av matproduksjon, fellesskap og hardt arbeid.
Forfatteren understreker seriens evne til å skape takknemlighet for matprodusenter og minne oss om grunnleggende verdier i en tid dominert av teknologi og overflod.
Programmet beskrives som en motvekt til hverdagens stress og en påminnelse om hva som virkelig betyr noe.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Jon Almaas og kona har kjøpt gård og blitt bønder, noe som er dokumentert i realityserien «Jon blir bonde». Serien gir seerne et innblikk i bondelivet og utfordringene knyttet til norsk landbruk. Serien viser at det ikke er så enkelt å drive gård, og den kan bidra til å øke forståelsen for bøndenes hverdag. Færre byfolk har kontakt med bønder i dag, noe som kan føre til manglende kunnskap om matproduksjon. Derfor er det positivt at en kjent person som Almaas engasjerer seg i landbruket, og han er ønsket som frontfigur av flere aktører.
2 måneder siden
Jon Almaas' serie «Jon blir bonde» har blitt en seersuksess for TVNorge, med 767.000 seere på under to uker. Serien følger Almaas og kona som forlater bylivet for å bli bønder på en gård i Nes. Programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, uttrykker stor glede over mottakelsen. Serien hadde allerede gode tall ved premieren med 334.000 seere. Almaas har fått støtte i sosiale medier, men også kritikk, blant annet fra Finansavisens redaktør Trygve Hegnar, som Almaas tar med ro.
4 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" er et viktig program i dagens samfunn. I en tid preget av overveldende medieinntrykk og dystre nyheter, tilbyr programmet et pusterom med sin sakte-TV-stil. Det fokuserer på ekte mennesker som har valgt et liv utenfor det vanlige, og gir seerne en følelse av ro. Programmet står i kontrast til reality-TV med kjendiser og overfladiske konflikter, og det gir et innblikk i liv som er mindre preget av ytre forstyrrelser. Forfatteren mener at dette er noe vi trenger mer enn noensinne.
1 måned siden
TV Norge bekrefter en ny sesong av serien «Jon blir bonde» med Jon Almaas. Serien, som omhandler Almaas' overgang til livet som bonde, har blitt en stor seersuksess for kanalen, med seertall som ikke er sett siden 2005. Almaas har selv bekreftet nyheten om sesong 2. Første episode har hatt nesten 900 000 seere totalt, fordelt på tradisjonell TV og digitale plattformer. Serien har fulgt Almaas i hans nye hverdag på gården i Nes kommune.
1 måned siden
TVNorge har bekreftet en ny sesong av serien «Jon blir bonde» med Jon Almaas. Serien, som følger Almaas og hans kones overgang fra villalivet på Oslos vestkant til livet som bønder på Romerike, har vært en stor seersuksess. Programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, uttaler at seriens seertall har overgått forventningene. Første episode ble sett av 516 000 på TV og 386 000 digitalt. Arbeidet med sesong to er allerede i gang, og TVNorge ser frem til å følge ekteparets oppturer og nedturer på gården.
1 måned siden
TVNorge opplever stor suksess med serien «Jon blir bonde», hvor Jon Almaas deler sitt første år som bonde. Programmet har de beste seertallene for kanalen siden 2005, og er svært populært på strømmetjenesten Max. Første episode har hatt nesten 900.000 seere totalt, og snittet per episode ligger på over 800.000. Almaas selv understreker at han faktisk er bonde og driver gården selv, uavhengig av TV-produksjonen.
10 dager siden
Fotballstjernen Erling Braut Haaland har latt seg begeistre av TV-programmet «Jon blir bonde», hvor Jon Almaas deler sitt første år som bonde. Haaland delte et bilde på Snapchat der han skrøt av programmet. Serien, som følger Almaas og konas overgang fra byliv til gårdsliv på Braarud gård i Nes, har blitt en stor suksess for TVNorge og kan vise til kanalens beste seertall siden 2005. Almaas har kommentert hyllesten og invitert Haaland til å spille for gårdens bedriftslag.
16 dager siden
Jon Almaas' første år som bonde i programmet «Jon blir bonde» har i snitt blitt sett av 771.000 seere per episode. Programmet følger Almaas og kona Ellen på Braarud gård i Nes. Første episode er sett av 942.000 seere totalt. Serien er blant de mest populære på strømmetjenesten Max, og er nominert til Gullruten for beste karakterdrevne dokumentarserie og beste programleder. Almaas kjøpte Braarud gård i 2023 for 13 millioner kroner, og det kommer en sesong to av programmet.
2 måneder siden
Lars Halvard Finskud, en erfaren bonde fra Brårud, ble mentor for Jon Almaas i TV-serien «Jon blir bonde». Finskud har drevet gården sin siden ungdommen og har hatt flere forskjellige driftsformer. Da Almaas kjøpte gård i nærheten, kontaktet han Finskud for hjelp, noe som resulterte i et samarbeid og deltakelse i TV-serien. Finskud har bistått med råd, utstyr og reparasjoner, og han ser positivt på Almaas' engasjement i landbruket. Han mener serien er god reklame for lokalområdet og landbruket generelt, og han har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk i bygda og andre steder.
3 måneder siden
Artikkelen hyller Lars Monsen og hans nye NRK-serie «Monsen og nasjonalparkene». Monsen beskrives som en folkekjær friluftsmann som verken praler eller moraliserer, men som deler sin genuine glede over naturen. Han fremstår som en jordnær og feilbarlig person, som likevel er en dyktig observatør og formidler av naturopplevelser. Artikkelen fremhever Monsens evne til å koble seg til naturen og hans autentiske fremtoning, som står i kontrast til moderne trender. Han sees som en nasjonalskatt som forener ulike deler av Norge, og har samiske røtter.
3 måneder siden
I den nye NRK-serien «Monsen og nasjonalparkene» tar Lars Monsen seerne med til seks av Norges 48 nasjonalparker. Serien presenterer naturen på en rolig og nedpå måte, med fokus på tilstedeværelse og det å nyte øyeblikket. Monsen, som tidligere har vært kjent for sine ekstreme turer, fremstår nå som en mer harmonisk naturmann. Han poengterer naturens betydning for mental helse og møter psykolog Johanne S. Refseth, som også fremhever naturens terapeutiske effekt. Serien oppfordrer seerne til å utforske norsk natur gjennom korte turer, gjerne i nasjonalparkene, og skribenten takker NRK for en flott TV-serie.
1 måned siden
Artikkelen er en personlig takk til Lars Monsen og NRK for programmet «Monsen og nasjonalparkene», som har inspirert forfatteren til å utforske norsk natur. Forfatteren fremhever Monsens evne til å formidle naturens betydning og kraft, og hvordan dette kan motivere flere til å oppsøke den. Selv om det finnes debatter rundt bruk og vern av natur, fokuserer artikkelforfatteren på den positive innvirkningen Monsens formidling har, spesielt i en tid preget av uro og polarisering.
1 måned siden
Artikkelen hyller Syver Blindheim fra NRK-serien «Team Pølsa», en ungdom med den sjeldne og uhelbredelige sykdommen JNCL. Til tross for sin diagnose, inspirerer Syver med sin styrke, sitt mot og sin evne til å gripe livets muligheter. Han utfordrer seg selv og minner oss på å være takknemlige for det vi har. Gjennom sin deltakelse i serien fremheves også viktigheten av fellesskap og at vi er avhengige av hverandre. Syvers innsats i «Team Pølsa» viser at mestring handler om å prøve og gjøre sitt beste, ikke om å være best.
3 måneder siden
Artikkelen hyller Stein Torleif Bjella som et sentralt midtpunkt i årets «Hver gang vi møtes». Bjella beskrives som en sårbar, men likevel barsk artist som berører seerne med sin musikk og personlighet. Forfatteren mener at programmet skiller seg ut som en positiv motvekt til den negative og konkurransepregede TV-underholdningen som ofte dominerer. Bjellas opptreden, spesielt hans omfavnelse av Thomas Dybdahl, fremheves som et definerende øyeblikk som viser ekte følelser og gjensidig respekt. Programmet roses for å fremme kjærlighet og respekt, og for å være et fristed fra bråkjekke reality-kjendiser og overfladisk underholdning.
3 måneder siden
TV-profilen Jon Almaas fikk en alvorlig skade i en vedmaskin på sin nye gård. Han knuste fingeren, noe som resulterte i varige mén. Almaas forteller at fingeren er deformert og kald om vinteren. Ulykken har gitt han en større forståelse for farene i landbruket, og han uttrykker respekt for de som jobber i denne sektoren. Hendelsen skjedde under innspillingen av TV-serien «Jon blir bonde», som følger hans overgang til et liv som bonde.