Den maltesiske øya Comino sliter med masseturisme, spesielt ved den populære Blå lagune. Øya, som tidligere var et idyllisk feriested, oppleves nå som overfylt og kaotisk i høysesongen.
Turister reiser hjem skuffet over trengselen.
Myndighetene har nå planer om å redusere antall besøkende per dag, samt begrense kommersiell aktivitet, for å bevare øyas natur og gi en bedre opplevelse for de som besøker Comino.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Gran Canaria innfører nye tiltak for å håndtere den store turistmengden til Roque Nublo, en populær steinformasjon på øya. Besøkende må nå reservere plass på forhånd, og det blir innført inngangskontroll. Parkeringsmuligheter nær fjellet fjernes, og en ny parkeringsplass med plass til 120 biler etableres et stykke unna. Herfra vil besøkende bli fraktet med buss til fjellet, noe som skal redusere trafikkbelastningen. Øyrådet ønsker med tiltakene å beskytte det naturlige miljøet, forbedre besøkskvaliteten og sikre trygghet for både turister og lokale innbyggere. Søppelproblemer og trafikkkaos har vært blant utfordringene tiltakene skal løse.
8 dager siden
Den kroatiske øya Hvar, kjent for sitt livlige uteliv, ønsker å kvitte seg med partystempelet og utvikle en mer familievennlig og bærekraftig turismesektor. Byrådet har avvist et forslag fra servicenæringen om å øke det tillatte støynivået over 85 desibel i sommer, noe som også påvirker utendørsarrangementer. Utelivsbransjen er misfornøyd og omtaler beslutningen som en «katastrofe», mens enkelte aktører støtter den nye retningen som fremmer kulturell rikdom og en roligere atmosfære. Turistsektoren på Hvar har vært preget av konflikter, voldelige hendelser og regelbrudd, og myndighetenes tiltak kan få stor betydning for årets sesong. I tillegg gjelder det i Kroatia strenge bøter for alkoholbruk, urinering, oppkast og uønsket oppførsel i offentlige områder i sommer.
4 måneder siden
Mallorca innfører tiltak for å begrense turiststrømmen etter rekordhøye besøkstall. Myndighetene vil først bremse veksten, deretter redusere antallet turister. I fjor besøkte 17,8 millioner turister Balearene, hvorav 14 millioner var på Mallorca. Allerede i år har 18 millioner besøkt øygruppen. Lokale organisasjoner og innbyggere har protestert mot masseturismen, men uten å påvirke de høye besøkstallene. Tiltakene skal vedtas i februar neste år.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler økende frustrasjon blant lokalbefolkningen på Kanariøyene over masseturisme, spesielt fra Storbritannia. Innbyggerne protesterer mot dårlig oppførsel fra turister, som inkluderer vandalisme, forsøpling og manglende respekt for lokale regler. De kritiserer også at mesteparten av turistinntektene går til utenlandske selskaper, og etterlyser en mer rettferdig fordeling. Lokalbefolkningen oppfordrer turister til å respektere lokale regler og etikette, samt unngå all inclusive-hoteller som de mener bidrar negativt til øyas miljø og økonomi. De understreker at de ikke er imot turisme, men ønsker en endring i hvordan turister oppfører seg og planlegger feriene sine.
1 måned siden
Preikestolen og Reinebringen vurderer å endre lovverket for å begrense turisttilstrømmingen på de mest populære tidspunktene. Stiftelsen Preikestolen ønsker et makstak på 6000 turister per døgn, mens Reinebringen også vurderer tiltak for å redusere trengsel. Begrunnelsen er hensynet til sikkerhet og kvaliteten på opplevelsen. DNT mener restriksjoner bør være siste utvei, og regjeringen vil ikke endre allemannsretten, men åpner for at kommunene kan regulere ferdselen gjennom parkeringsplasser og busstilbud.
1 måned siden
Antituristgrupper på Balearene, inkludert populære destinasjoner som Mallorca, Ibiza og Menorca, har sendt et felles brev til turister der de ber dem om å ikke besøke øyene i sommer. Gruppene mener at masseturismen fører til forfall, infrastrukturproblemer og redusert livskvalitet for lokalbefolkningen. De kritiserer myndighetene for manglende tiltak og hevder at grådighet fra hotelleiere og investorer ødelegger øyene. Lokalbefolkningen beskrives som sinte og mindre gjestfrie, og turistene oppfordres til å forstå at «nok er nok» og heller bli hjemme.
3 måneder siden
Den populære ferieøya Phuket i Thailand sliter med en økende avfallskrise. Store mengder søppel, både på land og i havet, skaper problemer for lokalbefolkningen og miljøet. Nærmere 1000 tonn avfall samles inn daglig og fraktes til en overfylt søppelfylling. Økt turisme og boligbygging etter pandemien har forverret situasjonen. Myndighetene forventer at avfallsmengden vil øke til 1400 tonn daglig, og de har planer om å redusere avfallet, utvide fyllingen og bygge et forbrenningsanlegg for å håndtere krisen.
2 måneder siden
Kanariøyenes president, Fernando Clavijo, mener øygruppen har nådd metningspunktet for turisme etter et rekordår med 18 millioner besøkende. Han ønsker å endre turismemodellen for å tiltrekke seg turister med høyere kjøpekraft, etter modell fra Mallorca. Bakgrunnen er økende misnøye blant lokalbefolkningen, som har ført til antituristdemonstrasjoner grunnet blant annet økende boligpriser. Clavijo advarer om en potensiell konflikt mellom turister og fastboende hvis situasjonen ikke håndteres.
3 måneder siden
Turistfiendtlighet har økt i populære feriedestinasjoner, med protester og ødeleggelse av solsenger på Tenerife. En bygning på øya er tagget med «Kill a tourist», noe som har vakt oppsikt internasjonalt. Lokale beboere uttrykker desperasjon over situasjonen, men misliker slike budskap. Protestaksjoner har funnet sted på alle de store Kanariøyene.
1 måned siden
Togtrafikken på Østlandet er preget av kaos med overfylte tog på grunn av mangel på kapasitet. Reisende står tettpakket, og konduktører frykter for sikkerheten fordi det er vanskelig å komme gjennom vognene. VY forklarer situasjonen med mangel på tog og vedlikeholdsetterslep. Samferdselsdepartementet er kjent med problemene og jobber sammen med Jernbanedirektoratet og VY for å løse dem, men inntil videre går det ut over passasjerenes reiseopplevelse.
1 måned siden
Artikkelen omhandler utfordringer knyttet til økende turisme i Norge, med fokus på manglende respekt for privatliv, forsøpling og press på lokalsamfunn. Forfatteren deler personlige opplevelser der turister invaderer privatlivet og skaper ubehagelige situasjoner. Artikkelen belyser også de negative konsekvensene av turisme, som økt press på boligmarkedet og slitasje på naturen. Det argumenteres for behovet for bedre organisering, finansiering og holdningskampanjer for å sikre en mer bærekraftig turisme.
3 måneder siden
Phuket opplever en alvorlig avfallskrise som følge av økt turisme. Store mengder søppel, opptil 1000 tonn daglig, overbelaster øyas eneste fyllplass, og stanken er så ille at beboere må bruke maske. Turistveksten har ført til at avfallsmengdene overstiger nivåene fra før pandemien, og det forventes en ytterligere økning. Myndighetene planlegger å utvide fyllplassen og bygge et nytt forbrenningsanlegg, men eksperter understreker behovet for avfallsreduksjon og kildesortering som en mer bærekraftig løsning.
9 dager siden
Teide nasjonalpark på Kanariøyene står overfor en alvorlig miljøkrise som følge av ukontrollert masseturisme. Jaime Coello, leder for en lokal stiftelse, kritiserer lokale myndigheter for å prioritere turisme framfor miljøvern. Han peker på trafikkaos, ulovlig parkering og turister som går utenfor merkede stier og skader skjøre fjellformasjoner. Coello omtaler situasjonen som en skandale og advarer om at manglende håndheving av regler og tilsyn truer parkens økologiske integritet. Parken besøkes av millioner årlig, men har ikke tilstrekkelig regulering for å beskytte naturen, ifølge Canarian Weekly.
2 måneder siden
Tusenvis av turister har strømmet til vulkanen Etna på Sicilia for å se utbruddet, noe som skaper kaos og farlige situasjoner. Lokale myndigheter sliter med å kontrollere turiststrømmen, da veier blokkeres og redningskjøretøy hindres. Flere turister har gått seg bort eller skadet seg, og ordførere advarer om ekstrem fare nær lavaen. Italia opplever generelt økende problemer med overturisme, noe som setter press på lokale ressurser og sikkerhet.
3 måneder siden
Flyplassene på Kanariøyene har opplevd en kraftig økning i passasjertrafikken, med over 50 millioner reisende i 2024. Denne suksessen har imidlertid ført til overbelastning og underbemanning. Øyregjeringen krever nå økte investeringer fra flyplassoperatøren Aena, da de mener at de eksisterende investeringene ikke er tilstrekkelige for å oppgradere infrastrukturen. Teknisk svikt har også bidratt til kaos og lange køer, spesielt for britiske turister. Regjeringen på Kanariøyene ønsker også en plass i styret til Aena for å sikre bedre representasjon og prioritering av øyenes behov.