Artikkelen omhandler økende frustrasjon blant lokalbefolkningen på Kanariøyene over masseturisme, spesielt fra Storbritannia. Innbyggerne protesterer mot dårlig oppførsel fra turister, som inkluderer vandalisme, forsøpling og manglende respekt for lokale regler.
De kritiserer også at mesteparten av turistinntektene går til utenlandske selskaper, og etterlyser en mer rettferdig fordeling. Lokalbefolkningen oppfordrer turister til å respektere lokale regler og etikette, samt unngå all inclusive-hoteller som de mener bidrar negativt til øyas miljø og økonomi.
De understreker at de ikke er imot turisme, men ønsker en endring i hvordan turister oppfører seg og planlegger feriene sine.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
24 dager siden
Artikkelen belyser økende protester mot overturisme i Spania, spesielt på Mallorca, hvor lokalbefolkningen demonstrerer mot høye boligpriser og leiekostnader som de mener skyldes turisme. Samtidig forbereder Mallorca seg på å ta imot et stort antall britiske turister i påsken. Protestgrupper retter kritikk mot hotelleiere og investorer, og beskylder dem for å ødelegge øya. Eiendomsbransjen på sin side fordømmer hærverk mot deres kontorer og avviser anklager om å være ansvarlige for boligkrisen. En turismeforsker foreslår at folk bør vurdere å feriere nærmere hjemme for å redusere presset på populære turistmål.
3 måneder siden
Turistfiendtlighet har økt i populære feriedestinasjoner, med protester og ødeleggelse av solsenger på Tenerife. En bygning på øya er tagget med «Kill a tourist», noe som har vakt oppsikt internasjonalt. Lokale beboere uttrykker desperasjon over situasjonen, men misliker slike budskap. Protestaksjoner har funnet sted på alle de store Kanariøyene.
1 måned siden
Antituristgrupper på Balearene, inkludert populære destinasjoner som Mallorca, Ibiza og Menorca, har sendt et felles brev til turister der de ber dem om å ikke besøke øyene i sommer. Gruppene mener at masseturismen fører til forfall, infrastrukturproblemer og redusert livskvalitet for lokalbefolkningen. De kritiserer myndighetene for manglende tiltak og hevder at grådighet fra hotelleiere og investorer ødelegger øyene. Lokalbefolkningen beskrives som sinte og mindre gjestfrie, og turistene oppfordres til å forstå at «nok er nok» og heller bli hjemme.
1 måned siden
Antiturisme-aktivister på Kanariøyene har trappet opp sine protester mot masseturisme, og maskerte vandaler har påtent leiebiler. Aktivister lover mer kaos og hevder at fredelige midler er brukt opp. Bevegelsen vokser i Sør-Europa, og det planlegges aksjoner som blokkering av flyplasser. Lokalbefolkningen klager over økte boligpriser, forurensning og dårligere livskvalitet som følge av turismen, mens turistindustrien advarer mot konsekvensene av antiturisme-protester. Turisme er en viktig inntektskilde for Spania, men ikke alle støtter protestene.
1 måned siden
Artikkelen omhandler utfordringer knyttet til økende turisme i Norge, med fokus på manglende respekt for privatliv, forsøpling og press på lokalsamfunn. Forfatteren deler personlige opplevelser der turister invaderer privatlivet og skaper ubehagelige situasjoner. Artikkelen belyser også de negative konsekvensene av turisme, som økt press på boligmarkedet og slitasje på naturen. Det argumenteres for behovet for bedre organisering, finansiering og holdningskampanjer for å sikre en mer bærekraftig turisme.
2 måneder siden
Kanariøyenes president, Fernando Clavijo, mener øygruppen har nådd metningspunktet for turisme etter et rekordår med 18 millioner besøkende. Han ønsker å endre turismemodellen for å tiltrekke seg turister med høyere kjøpekraft, etter modell fra Mallorca. Bakgrunnen er økende misnøye blant lokalbefolkningen, som har ført til antituristdemonstrasjoner grunnet blant annet økende boligpriser. Clavijo advarer om en potensiell konflikt mellom turister og fastboende hvis situasjonen ikke håndteres.
25 dager siden
Artikkelen tar for seg den økende turismen i Norge og dens negative konsekvenser for natur, lokalsamfunn og offentlige tjenester. Forfatterne kritiserer mangelen på bærekraftig reiselivspolitikk og etterlyser tiltak som kan styre næringen bedre. De foreslår blant annet innføring av turistskatt eller grunnrenteskatt, styrking av kommunene og nasjonalparkene, samt økt forskning på turismens konsekvenser. Artikkelen argumenterer for at reiselivet må ta ansvar for de kostnadene de påfører samfunnet, i tråd med prinsippet om at forurenser betaler, for å sikre en mer bærekraftig utvikling.
3 måneder siden
Innbyggere i Henningsvær er frustrerte over at de offentlige toalettene er stengt store deler av året, noe som fører til at turister gjør fra seg utendørs. Turistene, som kommer i økende antall også om vinteren, mangler tilgjengelige toaletter når kafeer og restauranter er stengt. Lokalbefolkningen melder om ubehagelige situasjoner der turister bruker uteboder og parkeringsplasser som toalett. Kommunen begrunner stengingen med manglende midler, men ordføreren ser på besøksbidrag som en mulig løsning for å legge til rette for helårsturisme.
3 måneder siden
Reiseguiden Fodor's Travel har publisert sin årlige «No List» for 2025, der de advarer mot reisemål som sliter med overturisme. Fire europeiske feriefavoritter, Kanariøyene, Mallorca, Barcelona og Venezia, er blant stedene som anbefales å unngå. Reiseguiden peker på at overturisme fører til frustrasjon for turister, misnøye blant lokalbefolkningen, og miljøproblemer. Fodor's understreker at de ikke oppfordrer til boikott, men ønsker å bevisstgjøre reisende om utfordringene. Andre populære destinasjoner som Bali, Koh Samui og Tokyo er også på listen.
1 måned siden
Artikkelen utforsker Arguineguín på Gran Canaria, et populært reisemål for nordmenn, og trekker paralleller til Tromsøs økende turisme. Den beskriver hvordan masseturismen påvirker lokalsamfunnet, spesielt boligmarkedet og levekostnadene for kanariere. Gjennom intervjuer med fastboende nordmenn, eiendomsmeglere og representanter fra Sjømannskirken, belyses både fordeler og ulemper ved turismen. Artikkelen tar også opp temaer som bærekraft, fordeling av inntekter, miljøutfordringer og sosiale utfordringer knyttet til den store tilstrømningen av turister. Til slutt gir den råd til Tromsø om hvordan man kan utvikle en mer bærekraftig turisme.
3 måneder siden
Artikkelen belyser hvordan masseturisme påvirker hverdagen til fastboende i Spania og Portugal. Økningen i turister har ført til en kraftig økning i utleieleiligheter, noe som igjen har presset opp boligprisene og gjort det vanskelig for lokale å bo i sine egne nabolag. Beboere forteller om støy, mangel på privatliv og ubehagelige hendelser som følge av turismen. Til tross for utfordringene, kjemper noen for å bevare sine nabolag og fellesskap, selv om de føler seg omringet av turister.
8 dager siden
Teide nasjonalpark på Kanariøyene står overfor en alvorlig miljøkrise som følge av ukontrollert masseturisme. Jaime Coello, leder for en lokal stiftelse, kritiserer lokale myndigheter for å prioritere turisme framfor miljøvern. Han peker på trafikkaos, ulovlig parkering og turister som går utenfor merkede stier og skader skjøre fjellformasjoner. Coello omtaler situasjonen som en skandale og advarer om at manglende håndheving av regler og tilsyn truer parkens økologiske integritet. Parken besøkes av millioner årlig, men har ikke tilstrekkelig regulering for å beskytte naturen, ifølge Canarian Weekly.
3 måneder siden
Toppsjefen i lavprisselskapet Jet2, Steve Heapy, advarer om at økende priser og antiturisme på Kanariøyene kan skade turismen. Han mener at retningslinjer og retorikk som fremmedgjør turister, samt protester og negative kommentarer fra lokale myndigheter, får turister til å føle seg uvelkomne. Dette fører til at salget går tregere enn hos konkurrentene. Heapy kritiserer også det økende fokuset på luksusturisme og omtaler forslaget om turistskatt i Mogán som «galskap». Han frykter at turister vil velge andre destinasjoner som Tyrkia og Marokko dersom de ikke føler seg verdsatt.
1 måned siden
Artikkelen beskriver hvordan økende turisme truer livet i norske bygder ved å fortrenge barnefamilier og lokale tradisjoner. Forfatteren kontrasterer idylliske lokalsamfunn med barn og lokalt engasjement mot et scenario der turister dominerer. Skribenten frykter nedleggelse av skoler og tap av lokalt særpreg, og oppfordrer lokale politikere til å prioritere bærekraftige lokalsamfunn og livskvalitet fremfor kortsiktig økonomisk gevinst fra turisme. Forfatteren ønsker å bevare et Norge der barn kan vokse opp i trygge og inkluderende lokalsamfunn med nærhet til naturen.
3 måneder siden
En turgåer i Tromsø opplevde å få bilen sin tilgriset med egg etter en skitur ved Skittentinden. Hendelsen har skapt reaksjoner i sosiale medier og reiser spørsmål om konflikter knyttet til den økende turismen i regionen. Kvinnen selv var mer overrasket enn sint, men understreker at det er irriterende. Reiselivsaktører i Tromsø uttrykker bekymring over de negative konsekvensene av turistveksten og etterlyser bedre tilrettelegging av infrastruktur, som parkeringsplasser, for å redusere konfliktnivået mellom lokalbefolkning og besøkende. De understreker også viktigheten av god informasjon til turister for å minimere belastningen på lokalsamfunnet.