Ultraprosessert mat: Norske forhold og politiske grep
2 artikler i saken
14 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
2 artikler i saken
14 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
En ny artikkelserie i The Lancet, med forsker Marit Kolby som medforfatter, kobler ultraprosessert mat til alvorlige helseproblemer. Dette fører til krav om nye kostråd, men Helsedirektoratet anser begrepet som upresist, selv om 6 av 10 nordmenn ønsker merking.
En artikkelserie i The Lancet, med Marit Kolby som medforfatter, kobler ultraprosessert mat til type-2 diabetes, hjerte- og karsykdom og depresjon.
Forsker Marit Kolby kritiserer Helsedirektoratet for å utelate ultraprosessert mat fra kostrådene, og kaller det en stor folkehelsefeil.
Helsedirektoratet anser begrepet «ultraprosessert mat» som upresist, da det inkluderer både usunne og sunne produkter som grovbrød.
En ny artikkelserie i The Lancet knytter ultraprosessert mat til kroniske sykdommer, men artikkelen nyanserer bildet for Norge. Den fremhever behovet for systemiske endringer, som prisregulering, fremfor individuelt fokus.
En ny artikkelserie i The Lancet, med forsker Marit Kolby som medforfatter, kobler ultraprosessert mat til en rekke alvorlige helseproblemer. Dette fører til kritikk mot Helsedirektoratet for å ikke inkludere begrepet i sine kostholdsråd, til tross for at 6 av 10 nordmenn ønsker merking.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!