The Lancet: Ultraprosessert mat kobles til massive helseproblemer
4 artikler i saken
2 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
4 artikler i saken
2 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
En ny artikkelserie i The Lancet, støttet av 43 forskere, kobler ultraprosessert mat til økt risiko for fedme, diabetes og hjerte- og karsykdom. Internasjonale forskere krever nasjonale tiltak, men Helsedirektoratet etterlyser en mer nyansert definisjon.
En artikkelserie i The Lancet, med 43 forskere, kobler ultraprosessert mat til økt risiko for fedme, diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft.
Internasjonale forskere foreslår nasjonale tiltak som obligatorisk merking, markedsføringsrestriksjoner og skatter på usunn mat.
Helsedirektoratet ønsker studien velkommen, men anser begrepet for upresist for norske kostråd og etterlyser nyansering av Nova-klassifiseringen.
En artikkelserie i The Lancet kobler ultraprosessert mat til massive helseproblemer og etterlyser nasjonale tiltak. Forsker Marit Kolby mener den samlede dokumentasjonen bør avslutte tidligere diskusjoner om temaet.

En artikkelserie i The Lancet konkluderer med at ultraprosessert mat er koblet til massive helseproblemer, og internasjonale forskere etterlyser nasjonale tiltak. Helsedirektoratet ønsker studien velkommen, men peker på behov for nyansering i definisjonen. Forskere mener diskusjon om definisjon avleder fra behovet for å redusere inntaket.
En artikkelserie i The Lancet konkluderer med at ultraprosessert mat er koblet til massive helseproblemer og etterlyser nasjonale tiltak. Forskere mener den samlede dokumentasjonen bør parkere tidligere diskusjoner om temaet.

En ny rapport i The Lancet, støttet av 43 forskere, kobler ultraprosessert mat til en global økning i sykdommer som fedme og diabetes. Norske eksperter og matindustrien har nyanserte syn på rapportens konklusjoner og begrepsbruk, spesielt sammenligningen med tobakk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!