
Matsvinn: Kokk oppfordrer til å stole på sansene, ikke datoen
1 artikkel
2 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
2 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Kokken Markus Storm Dalseg utfordrer nordmenn til å stole mer på sansene og mindre på holdbarhetsdatoer for å bekjempe matsvinn. Dette kan spare penger, redusere miljøbelastningen og utnytte matressursene bedre, da mye mat varer lenger enn merkingen tilsier.
Kokken Markus Storm Dalseg mener mange holdbarhetsdatoer er for korte, spesielt for tørrvarer, og oppfordrer til å bruke sansene.
Nordmenn kaster hver femte handlepose, og en familie på fire kaster årlig 160 kg spiselig mat.
Forskning viser at vi tolker datoer som absolutte, men mange matvarer kan spises lenge etter «best før»-datoen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!