Denne artikkelen er en kritisk anmeldelse av Mette Tronvolls fotoutstilling i Kristiansand, med fokus på landskapsbilder fra Hidra. Anmelderen savner tydelig fokus og komposisjon i flere av bildene, og mener de fremstår som ordinære og lite nyskapende.
Likevel fremheves enkelte lyspunkter, som et bilde av en nedsnødd koie og en serie der Tronvoll har fotografert de samme kvinnene på nytt etter flere år.
Anmelderen konkluderer med at utstillingen ikke rettferdiggjorde den lange reisen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
En kunstkritiker anmelder utstillingen «Postkort fra framtida» i det nye museet PoMo i Trondheim. Museet er lokalisert i det gamle postkontoret, og har som mål å være en portal til internasjonal kunst. Utstillingen presenterer et bredt spekter av kunstnere, fra Piranesi til Munch og Bourgeois, men kritiseres for manglende sammenheng og for sterk belysning. Anmelderen fremhever at flere profilerte kunstnere er representert med svake arbeider, og savner en dialog mellom verkene. Edvard Munch får derimot ros. Til tross for svakheter konkluderer anmelderen med at utstillingen er verdt et besøk, og at PoMo har potensial.
22 dager siden
Kerstin Brätsch' utstilling på Munchmuseet beskrives som et overveldende og kaotisk kunstnerisk univers. Utstillingen, som er et resultat av at Brätsch vant Edvard Munch Art Award i 2017, presenterer en psykedelisk og graffiti-inspirert estetikk med et mangfold av materialer og teknikker. Anmelderen opplever det vanskelig å finne en klar sammenheng eller problemstilling i utstillingen, og savner en sterkere tilstedeværelse i mange av verkene. Mens enkelte mindre arbeider viser lovende tendenser, drukner de i den generelle kakofonien. Anmelderen konkluderer med at Brätsch kunne hatt nytte av å omfavne begrensningens kunst for å skape en mer fokusert og virkningsfull utstilling.
1 måned siden
Nasjonalmuseets utstilling «Gothic Modern. Fra mørke til lys» utforsker fascinasjonen for gotikken fra begynnelsen av 1800-tallet. Anmelderen er skuffet over mangelen på et dypere middelaldersk bakteppe og mener at utvalget av nyere verk for ofte fokuserer på overflatiske symboler som hodeskaller istedenfor å fange essensen av gotisk kunst. Anmelderen savner også verk av sentrale kunstnere som Francisco de Goya. Likevel fremheves Theodor Kittelsen og Ernst Barlach som positive unntak. Anmelderen konkluderer med at utstillingen har gode elementer, men at den ikke fullt ut realiserer sitt potensial.
2 dager siden
Norsk kvinnelangrenn sliter med mangel på toppløpere ifølge en analyse. Landslaget for kommende sesong presenterer utfordringer.
17 dager siden
Artikkelen analyserer nivået på norske kvinnelige langrennsløpere etter skuffende resultater i VM i Trondheim, der Sverige dominerte. Spørsmål stilles om hvorfor Norge ikke utvikler flere unge løpere til verdenscupen, samtidig som resultatene til flere av dagens landslagsløpere kritiseres som for dårlige. Marit Bjørgens rolle som trener har ikke gitt forventet effekt. En gjennomgang av resultater viser at kun et fåtall løpere har prestert godt nok til å forsvare en landslagsplass, og konkluderer med at flere utøvere bør byttes ut.
29 dager siden
En anmelder besøker utstillingen «Norsk hiphop 40 år» på Preus museum, i håp om å lære mer om norsk hiphops utvikling. Hun opplever at utstillingen mangler kontekst og grunnleggende informasjon, noe som gjør det vanskelig for de uten forkunnskaper å få en god forståelse. Utstillingen består hovedsakelig av portretter av norske rap-artister, men mangler en tidslinje og forklaringer som kunne gitt bedre oversikt. Anmelderen savner også bruk av video og andre elementer for å berike opplevelsen og gjøre den mer tilgjengelig for et bredere publikum. Hun konkluderer med at utstillingen trolig vil engasjere de som allerede er interessert i hiphop, men at den ikke klarer å inkludere de som er mindre kjent med kulturen.
23 dager siden
Anmelderen gir sesong 6 av «The Handmaid’s Tale» terningkast 3, og kritiserer den for å være for langdryg og miste mye av den opprinnelige intensiteten. Serien forsøker å balansere flere karakterutviklinger og temaer, men mange grep føles trøtte og forutsigbare. Joseph Lawrence fremheves som et lyspunkt, og den åttende episoden får skryt for å gjenskape noe av den opprinnelige uhyggen. Anmelderen savner den emosjonelle dybden fra tidligere sesonger og mener serien bruker for lang tid på å komme til poenget.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler uttaket til langrenns-VM i Trondheim, der Anne Kjersti Kalvå kjemper for en plass, mens Emil Iversen ikke ble tatt ut. Iversens manglende uttak har ført til kritikk fra hans far, Ole Morten Iversen, og Emil selv, som mener uttaket var urettferdig og preget av dårlig kommunikasjon. Landslagsledelsen på sin side mener Iversens resultater ikke rettferdiggjør en plass i troppen. Artikkelen konkluderer med at Iversens kritikk er usaklig, og at hans far burde holdt seg for god til å kritisere uttaket offentlig, spesielt med tanke på hans erfaring som tidligere landslagstrener. Det blir også nevnt at det er tre ledige plasser i troppen, to for herrer og en for kvinner.
3 måneder siden
Oslo kommunes lysshow på nyttårsaften, som kostet to millioner kroner, har blitt møtt med kritikk fra flere hold. Mange innbyggere opplevde showet som lite synlig, og noen sammenlignet det med dårlige diskotekshow i Syden. Ulovlig fyrverkeri og snøvær får skylden for at showet ikke kom til sin rett. MDG ønsker å utvide forbudssonen for fyrverkeri, mens Rødt mener pengebruken er en feil prioritering. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) er fornøyd med showet og ser det som en god tradisjon, men erkjenner at det er rom for forbedring.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
3 måneder siden
Agnete Husebye, kjent som «Agnetesh», kritiserer «Farmen kjendis» for å ha klippet bort sentrale deler av hennes opplevelse på gården, og føler seg som en statist. Hun hevder at produksjonen har fjernet hendelser som viser hennes vanskeligheter med å passe inn i gruppen, inkludert episoder der hun følte seg utenfor og ble latterliggjort. Husebye mener produksjonen aktivt har valgt å fjerne hennes opplevelser, mens de fremhever andre deltakere. TV 2 beklager at Husebye følte seg oversett og innrømmer at hun kunne fått mer skjermtid. Caroline Nitter mener Husebyes kritikk er basert på fordommer hun hadde før innspillingen.
3 måneder siden
En skribent kritiserer et lysshow som kostet to millioner kroner, og mener det var en dårlig investering. Skribenten argumenterer for at showet ikke lever opp til forventningene, og sammenligner det med et billig lysdisplay. Det antydes at et tradisjonelt fyrverkeri fra Rådhuset ville vært et bedre alternativ, og at frykten for risiko ved fyrverkeri er overdrevet. Skribenten mener at politiske beslutninger har mistet kontakten med hva folk ønsker, og at lysshowet er et eksempel på dårlig prioritering av offentlige midler.
4 måneder siden
Tour de Ski møter kritikk for å kun arrangeres i Italia denne sesongen. Norges landslagssjef Ulf Morten Aune forklarer at hotellmangel og høye priser i Mellom-Europa gjør det vanskelig å arrangere touren på flere steder. Han beskriver situasjonen som et «helvete». Kritikere mener touren har mistet sin tidligere glans, mens utøvere som Heidi Weng og Therese Johaug er positive til mindre reising og lavere belastning. Helene Marie Fossesholm mener touren bør bestå, men at man bør vurdere fornyelse. Jessie Diggins ser frem til konkurransene i Italia og mener det kan bli spektakulært for TV-seerne.
4 måneder siden
Karin Smirnoffs andre bok i Millennium-serien, «Gaupas klo», mottar blandet kritikk og beskrives som en rotete oppfølger til «Havørnens skrik». Boken gjenbruker hovedpersonene Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, som begge er svekket, og introduserer en ny karakter, Svala Hirak. Handlingen dreier seg om gruvedrift i konflikt med samiske interesser, og en jakt på en harddisk med kryptovaluta. Anmelderen kritiserer boken for manglende sammenheng, rotete handling og vekslende språk, og konkluderer med at Smirnoff ikke lykkes i krimsjangeren, til tross for tidligere suksess i andre sjangre.
1 måned siden
Artikkelforfatteren kritiserer Kristin Austgulen Fosnæs' prestasjon på ankeretappen i VM-stafetten, der Norge tapte en tilsynelatende sikker ledelse til Sverige. Han argumenterer for at Fosnæs var tydelig preget av presset og opplevde en mental kollaps, og mener NRKs ekspert Torgeir Bjørn overdriver betydningen av Sveriges gode etappe. Forfatteren trekker paralleller til VM-stafetten i 2009, hvor Norge opplevde et lignende kollaps på siste etappe. Han foreslår alternative lagoppstillinger, inkludert å flytte Heidi Weng til ankeretappen eller å sette Johaug på første etappe, som han mener kunne ha sikret Norge gullet.