Artikkelen presenterer ulike synspunkt på korleis handtere bilete på mobilen, der ekspertar deler sine metodar og meiningar. Mengda bilete varierer frå 2.
000 til over 204. 000, og systema spenner frå fullstendig kaos til detaljert kontroll.
Fotograf Morten Krogvold stiller spørsmål ved behovet for store mengder bilete, medan reiseekspert Odd Roar Lange har eit enormt arkiv og betalar mykje for lagring. Ryddeekspert Synnøve Skarbø anbefaler å lage fotobøker kvart år, og fleire ekspertar reflekterer over trendar innan mobilfoto og tap av nasjonale fotoskattar.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen presenterer en rekke råd fra ulike miljøprofiler om hvordan man kan leve mer miljøvennlig. Klima- og miljøministeren, samt representanter fra organisasjoner som WWF, Miljøagentene, Framtiden i våre hender, Grønn Ungdom, Naturvernforbundet og Natur og Ungdom deler sine beste tips. Rådene spenner fra praktiske hverdagsgrep til mer utradisjonelle forslag, og målet er å inspirere leserne til å ta små, men viktige skritt for miljøet i det nye året. Artikkelen anerkjenner at det kan være demotiverende å gjøre miljøvennlige valg når store globale problemer vedvarer, men oppfordrer likevel til handling.
24 dager siden
Denne artikkelen presenterer en samling bilder fra ulike nyhetshendelser rundt om i verden. Blant bildene finner vi en papirkrig i delstatsforsamlingen i Georgia, et vulkanutbrudd nær Grindavik på Island, og statsminister Jonas Gahr Støre på Arbeiderpartiets landsmøte. Andre bilder viser forholdene i en flyktningleir i Syria, en rottes arbeid med å finne landminer i Kambodsja, og konsekvensene av et israelsk angrep i Gaza. Vi ser også en surfer i Sydney, ødeleggelser etter jordskjelv i Myanmar, feiringen av id al-fitr i India, Elon Musk i Wisconsin, og starten på kirsebærblomstringen i Tyskland. Produksjon av Levi's-jeans i Lesotho, et hesteløp i England, storker i Tyskland, tornadoer i USA, eksport av biler i Kina og Pave Frans i Vatikanet er også dokumentert.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den kraftige økningen i vinterturismen i Lofoten, drevet av sosiale medier og økonomiske faktorer. Dette skaper et rekordår for næringslivet, men også utfordringer. Uerfarne turister i leiebiler fører til farlige situasjoner på veiene, og lokalbefolkningen opplever både fordeler og ulemper knyttet til økt press på ressurser og infrastruktur. Mens næringslivet omfavner veksten, reises det spørsmål om bærekraft og hvor mye turisme regionen egentlig tåler. Innovasjon Norge advarer mot overturisme, og artikkelen antyder at det er delte meninger om den massive tilstrømningen av turister.
2 måneder siden
Artikkelen presenterer tips og vurderinger for V86-omgangen som deles mellom Bjerke og Solvalla. Ekspertene fremhever flere nøkkelhester og mulige overraskelser i de ulike løpene. Blant annet anbefales 1 Cabron i V86-1 og 10 Mozart B.R. i V86-8 som bankere. Videre vurderes hester som 6 Oksamit W.H., som stiller med bike for første gang, og montéløpet (V86-4) hvor 4 Conrads Palle debuterer under sal. Flere av løpene beskrives som jevne, med potensielle outsidere.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg bekymringen rundt overflod av julegaver til barn og det økende fokuset på dyre gaver. Isabelle Ringnes mener foreldre må begrense antall gaver for å lære barna verdien av dem. Ole Robert Reitan deler erfaringer om at hans familie måtte redusere antall gaver fordi barna ble overveldet. Samtidig viser Vipps' digitale ønskelister at mange nordmenn ønsker seg kostbare gaver. Vipps har fått kritikk for å bidra til kjøpepress, men argumenterer for at de bidrar til færre bomkjøp. De har også lansert lister med forslag til gratis gaver.
15 dager siden
Artikkelen utforsker ulike perspektiver på åpenhet rundt kosmetiske inngrep og hvordan det påvirker utseendepress. Lene Angelica Nilsen Berg deler sine erfaringer og begrunner sin åpenhet med et ønske om å presentere et realistisk bilde, særlig for unge. Professor Ingela Lundin Kvalem nyanserer debatten ved å påpeke at åpenhet også kan bidra til økt press. Berg har selv hatt negative erfaringer med visse inngrep og har valgt å ikke inngå reklameavtaler med klinikker.
1 time siden
En Instagram-influencer reflekterer over konsekvensene av å dele spesifikke naturbilder og steder. Jakten på perfekte bilder kan føre til overbelastning og skade på sårbar natur.
2 måneder siden
Artikkelen diskuterer om man bør velge ekstra prepp ved kjøp av felleski. Skiforeningens ekspert mener at det er unødvendig, og at man fint kan vedlikeholde skiene selv med enkle sprayprodukter. Han anbefaler en rød og en blå spray for henholdsvis pluss- og minusgrader, samt fellerens. XXL påpeker at felleski ikke er vedlikeholdsfrie, og tilbyr prepp-tjenester for de som ikke ønsker å gjøre det selv. De anbefaler en grundigere behandling med varm glider for best resultat, men understreker at flytende glider også kan brukes. Begge er enige om at fellerens er viktig for å opprettholde god glid.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler fastelavnsboller i København, hvor trenden har eksplodert med ekstravagante varianter og høye priser. Spesielt Maison D'Angleterre skiller seg ut med sine luksusboller toppet med kaviar og bladgull. Matformidler Helle Øder Valebrokk mener utviklingen har gått for langt og etterlyser mer fokus på kvaliteten av selve bollen i Norge. Selv Noma har deltatt i trenden, noe som førte til lange køer. Artikkelen belyser kontrasten mellom tradisjonelle og moderne fastelavnsboller.
3 måneder siden
Stadig flere bruker mobilen til betaling, men eksperter advarer mot å kvitte seg med det fysiske bankkortet. Selv om digitale betalingsløsninger blir mer utbredt, kan mobilen svikte på grunn av strømmangel eller tekniske problemer. Det fysiske kortet fungerer som en reserve i slike situasjoner og er nødvendig for enkelte netthandel. Norge ligger etter Danmark i bruk av digitale kort, og selv om Norge er et digitalisert land, er vi ikke immune mot tekniske problemer som kan påvirke betalingssystemene. Ekspertene anbefaler derfor å beholde det fysiske kortet som et supplement til mobilbetaling for økt trygghet og fleksibilitet.
3 måneder siden
En undersøkelse viser store forskjeller i priser for 30-dagers bussbillett i norske storbyer. Trondheim har de dyreste billettene for både studenter og voksne, mens Tromsø og Porsgrunn/Skien har de billigste. Fylkesvaraordfører i Trøndelag forklarer de høye prisene i Trondheim med en stor sone 1, som inkluderer flere kommuner. Det diskuteres om man skal redusere sonen for å senke prisen. MDG ønsker et nasjonalt månedskort til 499 kroner, men staten ser utfordringer med dette. Staten bidrar med midler til kollektivtrafikk, men det er uenighet om hvorvidt dette er nok for å senke prisene.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den overraskende lave bruken av eSIM i Norge, til tross for de mange fordelene det tilbyr sammenlignet med tradisjonelle SIM-kort. Statistikken viser at kun 2,18 prosent av mobilabonnementene benytter seg av eSIM-teknologien. Blant fordelene som trekkes frem er miljøvennlighet, økt sikkerhet, og fleksibilitet ved bytte av operatør samt muligheten for å ha flere telefonnummer på samme enhet. De store mobilselskapene Telenor og Telia rapporterer om en økende interesse for eSIM, og de forventer at det vil bli standard etter hvert som flere mobiltelefoner lanseres uten mulighet for fysisk SIM-kort.
2 måneder siden
Artikkelen gir en guide til fotballkort, med fokus på verdi, pris og spilleregler. Den beskriver utviklingen fra reklamekort til moderne samle- og spillekort fra produsenter som Topps og Panini. Kortenes verdi varierer, spesielt for "limited edition"-utgaver av kjente spillere som Ronaldo, Messi og Haaland. Prisene svinger mellom butikker og nettsteder, inkludert internasjonale aktører. Artikkelen gir også tips om hvordan man kan vurdere verdien av kortene ved hjelp av auksjonssider, spesialnettsteder og bildesøk.
1 måned siden
Artikkelen omhandler en økning i mobiltyverier, både i Norge og i utlandet, spesielt i ferieperioder og på steder med mange mennesker. Forsikringsselskapet Tryg Forsikring melder om tyverier for nesten ni millioner kroner i 2024, og trenden ser ut til å fortsette. Eksperter anbefaler å oppbevare mobilen sikkert, unngå å ha den i baklommen, og være ekstra forsiktig på steder med trengsel. Alkoholbruk øker også risikoen for tyveri. Det anbefales å ha kontaktinformasjon til reisefølget lett tilgjengelig på mobilen.
4 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan nordmenn pynter til jul gjennom tre ulike personligheter. Hege Jenvnaker-Øvstetun, også kalt «Nissemor», pynter tidlig med rødt, rustikt og mye lys. Kunsthistoriker Geir Thomas Risåsen holder seg til tradisjoner og pynter sent med oransje elementer. Interiørekspert Tone Kroken følger ingen regler og oppfordrer til personlig pynting. Artikkelen fremhever også en trend der grønne kranser erstatter hvite papirstjerner. De tre er uenige om når julepynten skal opp og ned, men er enige om at julepynt gjør dem lykkelige.