
Nettavisen
Forfatter forsvarer Pride-flagget: Kjemper mot feilinformasjon og hat
En debatt om Pride-flagget preger igjen offentligheten, og forfatteren uttrykker sterk frustrasjon over feilinformasjon og uvitenhet. Artikkelen belyser forfatterens personlige tilknytning til flagget og hvorfor det er et viktig symbol i møte med hat og utrygghet.
1 måned siden
4 min lesetid
Kort oppsummert
- Forfatteren tilbakeviser påstander om at Pride-flagget eies av FRI og understreker at det er et globalt symbol for håp, frihet og inkludering for skeive.
Forfatteren av artikkelen uttrykker sterk misnøye med den årlige debatten om Pride-flagget, som forfatteren mener preges av uvitenhet og feilinformasjon. Det tilbakevises påstander om at flagget eies av organisasjonen FRI, og det understrekes at regnbueflagget, designet av Gilbert Baker i 1978 i San Francisco, er et globalt symbol for håp, frihet, trygghet og inkludering for skeive mennesker.
Forfatteren deler personlige erfaringer med hat, avsky og utrygghet, inkludert hendelser som Pride-skytingen, som har gjort flagget enda viktigere som et symbol på retten til å eksistere og elske åpent. Det argumenteres for at flagget bør kunne brukes fritt, også på skoler, for å signalisere aksept og trygghet.
Forfatteren avslutter med å si at flagget symboliserer friheten til å være seg selv i Norge, og at ingen skal bestemme hva det betyr personlig.
Gilbert Baker
Anne Holt
FRI
Wikipedia
Store norske leksikon
Den norske kirke
San Francisco
Norge