Flaggdebatt på 17. mai: Norsk eller regnbueflagg?
Debatten om flaggbruk på 17. mai blusser opp, spesielt knyttet til regnbueflaggets plass ved siden av det norske flagget. Spørsmålet om hvilke symboler som skal representere nasjonaldagen, særlig på offentlige steder som skoler, skaper uenighet.

Kort oppsummert
- 17. mai er også den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi, noe som har ført til økt bruk av regnbueflagget i tog.
Artikkelen diskuterer bruken av regnbueflagget i 17. mai-tog, som sammenfaller med den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi. Denne dagen ble valgt fordi WHO fjernet homofili fra sin liste over psykiske lidelser 17. mai 1990.
Forfatteren anerkjenner den positive utviklingen for LHBTQ+-rettigheter i Norge, inkludert avkriminaliseringen i 1972 og høy aksept for likekjønnede ekteskap. Imidlertid stiller forfatteren spørsmål ved om homobevegelsen nå er i fare for å bli enøyd. Det trekkes frem at Kristelig Folkeparti (KrF) nylig vedtok at kun norske, samiske og kvenske flagg skal tillates på offentlige skolers flaggstenger.
Forfatteren støtter dette vedtaket, argumenterer for at offentlig flaggbruk er politikk, og mener 17. mai primært er en feiring av Norges grunnlov. Derfor vil forfatteren bære det norske flagget i toget.
Louis-Georges Tin
Wenche Lowzow
Tor Jonsson
Verdens helseorganisasjon
FN
EU
Det norske forbundet av 1948
Høyre
KrF
IPSOS
Pride
Nettavisen
Stortinget
Norge