Elon Musk ønsker en frihandelssone mellom Europa og Nord-Amerika. Uttalelsen kommer samtidig som Donald Trump har innført en «grunntoll» på 10 prosent på alle utenlandske varer i USA, og varsler ytterligere tollsatser.
Trump argumenterer for at dette vil skape en økonomisk revolusjon og bringe tilbake arbeidsplasser til USA.
Flere økonomer, inkludert USAs sentralbanksjef, advarer om at Trumps tollpolitikk kan føre til økt inflasjon og redusert økonomisk vekst.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
25 dager siden
Elon Musk har tatt til orde for en frihandelssone mellom Europa og Nord-Amerika, der det ikke er tollavgift. Dette kommer i kontrast til Donald Trumps nylige beslutning om å øke tollsatser for alle land som eksporterer varer til USA. Trump begrunner tolløkningen med et ønske om å styrke dollaren, rette opp handelsunderskudd og kreve tilbakebetaling for økonomisk støtte USA har gitt. Musk snakket om tolløkningen og andre temaer som innvandring og krig på en digital kongress i Roma.
25 dager siden
Elon Musk har uttalt seg om Donald Trumps tariffplaner og håper på en nulltollordning mellom USA og Europa for å fremme frihandel og en sterkere allianse. Musk, som har en ledende rolle i DOGE, sier dette også har vært hans råd til presidenten. Uttalelsene kommer etter at Trump la frem tollsatser mot nesten alle verdens land, inkludert 20 prosent toll på EU og 15 prosent på Norge. Trump har også antydet at Musks dager i administrasjonen er talte.
25 dager siden
Donald Trumps nye tollregime har trådt i kraft med en flat toll på ti prosent for nesten hele verden, mens Norge vil oppleve en toll på 15 prosent. Tiltaket beskrives som en «økonomisk revolusjon» av Trump selv, men møter sterk kritikk fra økonomer og politikere som frykter negative konsekvenser for økonomien. Kritikere peker på risikoen for inflasjon, redusert økonomisk vekst og usikkerhet rundt investeringer. Trumps mål er å reindustrialisere USA og utjevne handelsvilkårene, men eksperter advarer om at dette kan koste dyrt og ramme forbrukerne. Historisk sett har proteksjonisme hatt en negativ effekt på verdensøkonomien.
23 dager siden
Det har oppstått en konflikt mellom Elon Musk og Trumps handelsrådgiver Peter Navarro angående handelspolitikk. Musk ønsker en frihandelssone mellom Europa og Nord-Amerika, mens Navarro mener Musk kun fremmer sine egne interesser. Musk har svart med å stille spørsmål ved Navarros økonomiske kompetanse. Samtidig er verdensøkonomien preget av usikkerhet etter at Donald Trump innførte tollmurer, noe som har ført til fall på børsene. Statsminister Støre og DNB-sjef Braathen uttrykker bekymring, men Braathen påpeker at markedet kan snu raskt.
28 dager siden
Donald Trump kunngjør nye tollsatser for USA, som finansministeren beskriver som potensielt de mest massive på mange tiår. Tiltakene inkluderer forventet toll på biler, legemidler og databrikker, og skal gjelde alle land. Trump begrunner dette med behovet for å beskytte amerikanske interesser og mener utenlandske selskaper har undergravd amerikansk industri. Flere økonomer og EU frykter en handelskrig som kan føre til økte priser, redusert økonomisk vekst og uro i aksjemarkedene. Goldman Sachs har allerede nedjustert sine anslag for amerikansk økonomi som følge av de varslede tolløkningene.
26 dager siden
Donald Trump har innført økte tollsatser på varer fra flere land, noe som har skapt uro i verdensøkonomien. Ifølge eksperter er Trumps motivasjon å redusere USAs handelsunderskudd, skape flere arbeidsplasser i USA og presse Europa og Nato til å øke sine forsvarsutgifter. Tiltakene kan føre til høyere priser for forbrukerne og redusert økonomisk vekst. Finansmarkedene har reagert negativt, og eksperter advarer mot en handelskrig. De anbefaler dialog og forståelse for å løse situasjonen.
1 måned siden
Elon Musk har uttrykt bekymring for at Donald Trumps varslede biltoll vil ha en betydelig innvirkning på Tesla. Bilindustrien har slått alarm og ber Trump om å omgjøre beslutningen. Den varslede tollen på 25 prosent har ført til børsfall, og bilindustrien frykter negative konsekvenser for både global og amerikansk industri. Trump-administrasjonen forventer store inntekter fra tollen, men kritikere advarer om at det vil ramme forbrukere og bilprodusenter. Frankrikes finansminister mener EU må svare med å øke tollen på amerikanske produkter. Bilindustrien er en viktig del av europeisk økonomi, og EU har lagt frem en redningsplan for sektoren.
2 måneder siden
Donald Trump har innført toll på varer fra flere land, noe som har ført til sterke reaksjoner og bekymring for handelskrig. Økonomer mener Trumps politikk kan skade amerikansk økonomi, og at han risikerer å miste troverdighet. Canada og Mexico har svart med mottiltak, og EU inngår nye handelsavtaler. Trumps tollpolitikk kan føre til høyere priser og dårligere økonomisk vekst, noe som kan påvirke hans popularitet. Statsminister i Canada, Justin Trudeau, advarer om at tollen vil sette amerikanske jobber i fare.
26 dager siden
Donald Trump erklærer en «økonomisk uavhengighetserklæring» ved å innføre proteksjonistiske tiltak og høyere tollmurer, noe som signaliserer et brudd med tidligere frihandelspolitikk. Dette kan føre til handelskrig og svekke USAs forhold til allierte, som potensielt vil søke samarbeid med Kina. Tiltakene forventes å øke inflasjonen i USA og ramme amerikanske forbrukere, samtidig som det kan føre til et økonomisk tilbakeslag globalt. Europa svarer med å styrke samholdet og søke nye handelspartnere, og Norge oppfordres til å samarbeide tett med EU og Storbritannia for å redusere skadevirkningene.
22 dager siden
Elon Musk forsøkte å påvirke daværende president Donald Trump til å avstå fra å innføre global toll på varer importert til USA. Samtidig som Musk kritiserte Trumps økonomiske rådgiver, Peter Navarro, forsøkte han personlig å få Trump til å endre kurs, uten å lykkes. Musk har tidligere uttrykt ønske om tollfri handel mellom Europa og Nord-Amerika. Trump har innført tollsatser på minst 10 prosent for nesten all vareimport til USA, og enda høyere for land han anser som 'verstinger'. Musk ser nå ut til å få en mindre profilert politisk rolle.
3 måneder siden
Donald Trump har truet Danmark med økonomiske tiltak, inkludert toll, men mye av dansk eksport til USA produseres i USA. Dette gjør at Trumps tollpolitikk kan ramme amerikanske selskaper. Økonomer advarer mot en aggressiv tollpolitikk som kan føre til inflasjon og handelskrig. Trump ønsker høy toll på import fra flere land, spesielt Kina. Rådgiverne hans jobber med tollplaner, men sliter med å balansere Trumps løfter med økonomisk realitet.
28 dager siden
President Trump har kunngjort innføring av toll på en rekke land, inkludert EU (20 prosent) og Norge (15 prosent). Trump argumenterer for at dette vil gjenreise USAs økonomi og oppfylle valgløfter om å prioritere amerikansk industri. Tiltaket omfatter også 25 prosent toll på bilindustrien. Finansminister Stoltenberg uttrykker bekymring for at dette er et skritt i feil retning og et brudd med USAs tidligere handelspolitikk, mens EU signaliserer at de er klare til å svare på Trumps tollavgifter. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sier hun er villig til å bruke «alle tilgjengelige virkemidler» for å beskytte europeisk velstand.
22 dager siden
Donald Trumps tollpolitikk har skapt uro i markedene og frykt for en global handelskrig. Tollmurene er basert på handelsunderskudd med USA, noe som rammer eksportører til USA hardt. Kina har svart med mottiltak, og EU vurderer lignende skritt. Dette skaper usikkerhet og kan ramme norsk økonomi. Trump ser ut til å ha en langsiktig plan om å endre USAs økonomiske rolle, og ser ikke ut til å ville snu.
1 måned siden
President Trump forsvarer sin planlagte tollpolitikk med at det handler om å beskytte landets sjel og gjøre USA rikt igjen. Han erkjenner at det kan bli noen forstyrrelser, men avviser at det vil bli store problemer. Trump har allerede innført toll på varer fra Canada og Mexico, noe som har ført til motreaksjoner. Handelsministeren antyder likevel en mulig løsning i forhandlingene med nabolandene. I tillegg varsler Trump en kraftig økning i produksjonen av kritiske mineraler i USA. Elon Musk var til stede under talen og ble trukket frem for sitt arbeid med å kutte offentlige kostnader.
17 dager siden
Artikkelen utforsker Donald Trumps tollpolitikk og dens innvirkning på verdenshandelen. Trumps mål er å styrke USAs økonomi gjennom høyere tollmurer og å presse handelspartnere til å gi innrømmelser. Dette har ført til handelskrig og negative reaksjoner fra flere land. Eksperter peker på at Trumps strategi kan være et forsøk på å oppnå bedre handelsavtaler, men mange økonomer er skeptiske til om tollmurer vil gjøre USA rikere. Politikken har også skapt bekymring blant republikanere og næringsaktører i USA.