Jens Stoltenberg er i Washington D. C. i forbindelse med innsettelsen av Donald Trump som USAs president.
Han deltok på en eksklusiv samling med Trump og hans støttespillere, hvor han diskuterte viktige politiske saker. Stoltenberg understreker at han er uenig med Trump i flere spørsmål, spesielt knyttet til klima og handel. Han mener likevel at det er viktig å ha dialog med den nye administrasjonen.
Stoltenberg forventer at det kan komme overraskelser og uro fra Trump, slik det var under hans forrige periode som president. Han understreker viktigheten av samarbeid mellom Europa og USA for å sikre stabilitet. Han har også diskutert Ukraina og Grønland med Trump og hans medarbeidere.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Jens Stoltenberg, tidligere generalsekretær i Nato, er i Washington D.C. for innsettelsen av Donald Trump som USAs president. Han møtte Trump og andre republikanere og understreker viktigheten av å engasjere den nye administrasjonen. Stoltenberg oppfordrer nordmenn til å være forberedt på overraskelser og støy, slik det var under Trumps forrige periode. Han påpeker at han og Trump er uenige i flere saker, men at de hadde et godt samarbeid sist. Stoltenberg er til stede som tidligere Nato-sjef og påtroppende leder for sikkerhetskonferansen i München, ikke på oppdrag fra Norge.
6 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg er i Washington DC for et møte med USAs president Donald Trump og visepresident JD Vance i Det ovale kontor. Møtet startet med en hilseseanse og lunsj, etterfulgt av et formelt møte både med og uten presse. Temaene som skal diskuteres er sikkerhetspolitikk, situasjonen i Ukraina, handel og Norges strategiske betydning for USA. Bakgrunnen for møtet er en usikker verdenssituasjon, der Trump har uttrykt kritikk mot europeiske land, Nato og Ukraina, samtidig som han har innført straffetoll og vist interesse for Grønland. Stoltenberg deltar blant annet på grunn av sin tidligere rolle som Nato-generalsekretær og sin kjennskap til Trump. Begge norske ledere forbereder seg på at møtet kan utvikle seg uforutsigbart, men håper på en god stemning.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg uttrykte bekymring etter Donald Trumps tale, der Europa og Nato ikke ble nevnt. Han beskrev talen som lite samlende og hovedsakelig fokusert på amerikansk innenrikspolitikk. Stoltenberg understreket viktigheten av å engasjere den nye administrasjonen, og påpekte at Trumps tidligere politikk har ført til økt militær tilstedeværelse i Europa. Han bemerket også Trumps kritikk av USAs støtte til Ukraina, og understreket at det er usikkerhet rundt hva dette kan bety for allierte. Stoltenberg mener europeiske allierte må være forberedt på overraskelser og sterke meldinger, og at dialog er viktig.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg deltok på en eksklusiv samling med Donald Trump på en golfklubb i Virginia, i stedet for en middag med USA-ambassadør Anniken Huitfeldt. Samtalen med Trump var kort, men Stoltenberg diskuterte også Ukraina og Grønland med Trumps medarbeidere. Stoltenberg, som nå leder Sikkerhetskonferansen i München, beskriver møtet som en arbeidsmiddag for å knytte kontakter med den nye administrasjonen. Blant de 500 gjestene var kjente navn som Jeff Bezos og Warren Buffett. Stoltenberg anser kvelden som en god start på sitt arbeid med den nye regjeringen.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg skal delta i Donald Trumps innsettelsesseremoni og planlegger å bruke tiden til å snakke med den nye administrasjonen. Han understreker viktigheten av dialog, også med de man er uenig med. Stoltenberg fremhever fire områder der Trump hadde rett under sin forrige periode, inkludert behovet for økte europeiske forsvarsinvesteringer, faren ved avhengighet av russisk gass, Kinas sikkerhetspolitiske utfordring, og militær støtte til Ukraina. Han mener også at Russlands økonomiske problemer og store tap i Ukraina vil føre til at de avslutter krigen, og understreker viktigheten av å opprettholde presset mot Russland og støtten til Ukraina.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg har gratulert Donald Trump med innsettelsen som USAs president. Stoltenberg, som var personlig invitert til seremonien, uttrykker at han ser frem til et nært samarbeid med Trump i sin rolle som påtroppende leder for Münchens sikkerhetskonferanse. Han bemerker at Trumps innsettelsestale var i tråd med forventningene, men med en hardere retorikk. Til tross for politiske uenigheter, understreker Stoltenberg viktigheten av å jobbe konstruktivt med den valgte presidenten, og anerkjenner at demokratiet har talt.
1 måned siden
Jens Stoltenberg reflekterer over sitt forhold til Donald Trump og fremveksten av en ny verdensorden innen handelspolitikk. Han beskriver sin deltakelse på Trumps private feiring før innsettelsen, hvor han observerte den nye administrasjonens handlekraft. Stoltenberg advarer om at Trumps handelspolitikk kan eskalere til en handelskrig mellom allierte, svekke vestlige økonomier og potensielt styrke Russland. Han fremhever Natos rolle i å opprettholde et sterkt transatlantisk samarbeid og balansere USAs engasjement i sikkerhetspolitikken.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef og statsminister Jens Stoltenberg skal delta på Donald Trumps presidentinnsettelse i Washington D.C. den 20. januar. Stoltenberg er invitert av Trump selv, og de to har hatt et tett samarbeid over flere år og har opprettholdt kontakten. Stoltenbergs stabssjef, Sissel Kruse Larsen, uttaler at Stoltenberg ser frem til å delta på innsettelsen. Som påtroppende leder for sikkerhetskonferansen i München vil Stoltenberg fortsette å arbeide for å styrke forholdet mellom USA og Europa.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg kommenterer Donald Trumps innsettelsestale og sier at den var som forventet, med en uforsonlig stil og hard retorikk. Han mener talen minner om Trumps tidligere uttalelser og valgkamper. Selv om Stoltenberg som sosialdemokrat er uenig med mye av det Trump står for, understreker han viktigheten av å samarbeide med den valgte presidenten. Stoltenberg var til stede under innsettelsen, som eneste nordmann med personlig invitasjon fra Trump.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg er invitert til Donald Trumps presidentinnsettelse, noe han antar skyldes hans nye rolle som leder for sikkerhetskonferansen i München. Trump har ikke diskutert Grønland med Stoltenberg, men har hatt samtaler med Danmark om temaet tidligere. Norges statsminister Jonas Gahr Støre er ikke invitert til innsettelsen, og understreker at Grønland har selvstyre og at Svalbard er en del av Norge. Støre kommenterer også Trumps nye kommunikasjonsstil og oppfordrer til edruelige svar.
9 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg møter USAs president Donald Trump i Det hvite hus torsdag. Møtet skal blant annet handle om sikkerhetspolitikk, Nato, krigen i Ukraina, handel og næringsliv. Dette blir Støres første fysiske møte med Trump, som tidligere har hatt telefonkontakt med ham. Stoltenberg deltar også i møtet i forbindelse med sitt opphold i Washington for et Verdensbank-møte. Støre understreker viktigheten av det nære samarbeidet mellom Norge og USA, spesielt i en urolig sikkerhetspolitisk tid. Møtet kommer etter flere turbulente måneder i USA, med uforutsigbare politiske uttalelser og protester mot Trump. Begge norske politikere ser fram til å diskutere både samarbeid og utfordringer i forholdet til USA.
6 dager siden
Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg møtte Donald Trump i Det hvite hus for å diskutere handel, toll, Ukraina og sikkerhetspolitikk. Møtet ble preget av god stemning, men venstresiden, representert ved Bjørnar Moxnes (Rødt) og Ingrid Fiskaa (SV), mener at Støre og Stoltenberg ikke var tydelige nok i å forsvare folkeretten, Palestina og Grønland. De etterlyser en klarere kritikk av USAs utenrikspolitikk, spesielt knyttet til trusler om annektering av Grønland og situasjonen i Ukraina og Gaza. Støre forsvarer møtet og sier Norge var tydelig på Ukrainas territorielle integritet og Grønlands status som del av Danmark. Høyre uttrykker tilfredshet med møtets tone og støtter regjeringens prioriteringer, særlig Norges støtte til Ukraina i konflikten med Russland.
6 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre skal møte USAs president Donald Trump i Washington, og får råd fra finansminister Jens Stoltenberg, som har lang erfaring med Trump fra sin tid som NATO-generalsekretær. Stoltenberg beskriver Trump som en direkte politiker med klare og gjentatte standpunkter, særlig om forsvarsutgifter og tollpolitikk. Møtet skjer samtidig som Stoltenberg er i Washington for IMF- og G20-møter, og han skal hjelpe Støre med forberedelsene. Stoltenberg forventer en god stemning, men påpeker at Trump ofte styrer møtene selv, og at de viktigste diskusjonene vil foregå etter at pressen har gått. Temaer som tollsatser og krigen i Ukraina vil bli diskutert, hvor Stoltenberg mener det er i USAs interesse at Russland ikke vinner. Norge vil ikke bruke Oljefondet som et politisk pressmiddel i denne sammenhengen.
8 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre skal torsdag møte USAs president Donald Trump i Det hvite hus. I forkant av møtet har Støre fremhevet flere viktige temaer som sikkerhets- og forsvarspolitikk, situasjonen i Ukraina, toll og handel, samt Norges betydning for USA. Finansminister Jens Stoltenberg deltar også, og han uttrykker særlig bekymring for usikkerheten rundt Trumps tollsatser. Støre understreker at USA er Norges viktigste allierte, og at det er avgjørende å unngå en tollkrig som kan skape større politiske konflikter. Møtet kommer etter at Støre og Trump kun har hatt telefonkontakt siden valget i november. Stoltenberg, som tidligere var Nato-sjef under Trumps første periode, omtales som en viktig diplomat i den pågående handelskonflikten.
8 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre reiser til Washington for å møte USAs president Donald Trump torsdag. Møtet skjer i en tid med økende spenning mellom USA og Europa, blant annet på grunn av Trumps toll på norske varer og kontroversielle uttalelser om Grønland. Støre vil særlig ta opp situasjonen i Ukraina og behovet for en tydeligere markering overfor Russland. Med seg har han tidligere Nato-leder Jens Stoltenberg, som har et spesielt forhold til Trump. Støre erkjenner at møtet kan utvikle seg uforutsigbart og understreker viktigheten av å være forberedt på Trumps måte å styre samtaler på. Tidligere har Trump uttrykt seg positivt om Norge og Støre i en telefonsamtale. Norge planlegger ikke gjengjeldelse på tollene, men samarbeider tett med EU og EØS-landene.