Artikkelen omhandler Disneys nyinnspilling av «Snehvit», som har blitt en flopp og et symbol på kulturkrig. Filmen har møtt kritikk for å være for «woke» og for å korrigere originalen i stedet for å hylle den.
Hovedrolleinnehaver Rachel Zeglers uttalelser og Disneys håndtering av kontroversene har forsterket det negative inntrykket. Disney anklages for å være mer opptatt av økonomisk vinning enn å skape gode filmopplevelser, og for å være overivrige etter å tilpasse seg kulturelle vinder.
Artikkelen konkluderer med at problemet ikke er at nye versjoner er annerledes, men at endringene ikke skaper tillit og at filmene ikke er gode nok.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen diskuterer hvorfor Hollywood-filmer flopper, med fokus på Disneys nyinnspilling av «Snehvit». Filmen kritiseres for å endre karakterene og historien for å fremme en politisk agenda, noe som har ført til skuffelse blant publikum. Andre årsaker til at filmer flopper er covid-19 nedstengninger, konkurransen fra strømmemedier og internett og konseptslitasje. Artikkelen peker på et økende gap mellom kultureliten og vanlige folk, der filmer som hylles av kritikere ofte flopper hos publikum. Forfatteren argumenterer for at Hollywoods fokus på politisk korrekthet skader filmene og alienerer seerne, og oppfordrer kultureliten til å lytte mer til publikum.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har blitt møtt med en rekke kontroverser og dårlige anmeldelser. Med et budsjett på 2,8 milliarder kroner har filmen skuffet kommersielt, og kritikere har gitt den dårlige anmeldelser. Disney har gjort flere endringer for å modernisere filmen, inkludert å endre Snehvits karakter og dvergenes rolle. Redaktør Danby Choi kritiserer filmen for å være et eksempel på hvordan politisering av kunst kan gå på bekostning av kvaliteten, og mener at filmskaperne har forsøkt å blidgjøre mange uten å tilfredsstille noen.
1 måned siden
Disneys nye «Snehvit»-film topper kinolistene i USA og Norge, men har skuffet med lavere inntekter enn forventet globalt. Produksjonen kostet over 2,8 milliarder kroner, men har hatt en treg start. Nyinnspillingen har vært omstridt, med kritikk rettet mot rollebesetningen, spesielt Rachel Zegler som Snehvit, og endringer fra originalen. Filmanmeldere har gitt lunkne anmeldelser, mens publikumsreaksjonene er mer positive. Til tross for kontroverser og skuffende åpningstall, tror eksperter at filmen kan vokse i popularitet fremover.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har premiere og møter hard kritikk. Anmeldere beskriver den som «utmattende forferdelig» og «visuelt frastøtende», og kritiserer spesielt fremstillingen av dvergene. Rachel Zegler og Gal Gadots talent blir ansett som bortkastet av flere. NRK gir filmen en firer og kaller den «sjarmerende sukkerspinn». Kritikken passer inn i et mønster av varierende mottakelser for Disneys nyinnspillinger, noe som reiser spørsmål om studioets evne til å skape nye suksesser.
2 måneder siden
Rachel Zegler, som spiller Snehvit i Disneys kommende live action-film, kommenterer kritikken filmen har fått. Hun mener reaksjonene viser folks engasjement for karakteren. Kritikken startet i 2021 da Zegler ble castet, og økte etter hennes uttalelser om at originalfilmen var «utdatert». En viral video fra 2022, hvor Zegler diskuterte hvordan filmen ville endre Disneys prinsessedrømmer, førte til ytterligere kritikk. Zegler understreker nå at Disney har funnet en balanse mellom den klassiske animasjonsfilmen og en moderne versjon. Hun trekker også paralleller til Halle Bailey og «Den lille havfruen», og fremhever viktigheten av å være uredd og høyrøstet. «Snow White» har premiere 21. mars.
1 måned siden
Disneys kommende Snehvit-film har skapt kontroverser rundt rollebesetning, endringer fra originalen og politiske uttalelser fra skuespillerne Rachel Zegler og Gal Gadot. Zegler har uttrykt støtte til Palestina og kritisert Trump-velgere, mens Gadot har støttet Israel. Dette har ført til boikott-oppfordringer og en nedtonet premiere. Flere skuespillere har reagert på Disneys valg, inkludert Peter Dinklage som kritiserer fremstillingen av dvergene, og Martin Klebba som er skuffet over den nedtonede premieren.
6 dager siden
Artikkelen tar opp debatten rundt sensur og omskriving av klassiske eventyr som «Snehvit». Den beskriver hvordan økt fokus på inkludering og politisk korrekthet fører til at tradisjonelle historier endres, blant annet ved å fjerne eller endre karakterer for å unngå stereotypier. Eksempler som Disneys nye versjon av «Snehvit» og endringer i Roald Dahls barnebøker nevnes som kontroversielle tilfeller. Forfatteren argumenterer for at eventyr er produkter av sin tid og fantasi, og at de ikke nødvendigvis skal tilpasses alle dagens krav om representasjon. I stedet bør man bevare de originale historiene og heller skape nye fortellinger som reflekterer dagens mangfold. Artikkelen understreker viktigheten av kontinuitet og respekt for historiefortelling, og advarer mot at overdreven sensur kan viske ut deler av kulturarven.
1 måned siden
Filmanmelderen beskriver den nye «Snehvit»-filmen som sjarmerende og inderlig sukkerspinn. Filmen følger Disneys klassiske fortelling, men med noen moderne vrier, som at Snehvit forelsker seg i rebellen Jonathan istedenfor en prins. Rachel Zegler roses for sin tolkning av Snehvit, mens Gal Gadot fremheves for sin rolle som den onde stemoren. Anmelderen trekker frem de animerte dvergene som et høydepunkt, og de nye sangene som et friskt pust. Visuelt er filmen imponerende, men anmelderen stiller spørsmål ved fotoets uttrykk.
4 måneder siden
Artikkelen diskuterer en økende tendens til å kritisere kunst- og kulturmiljøet i Norge. TV 2s reklamekampanje, som latterliggjør smalere kulturproduksjoner, nevnes som et eksempel. Videre peker artikkelen på flere politiske utspill som indikerer en kulturfiendtlig holdning, som kutt i kulturbudsjetter og støtteordninger. Det argumenteres for at denne kritikken kan være et forsøk på å vinne popularitet ved å sette opp en motsetning mellom kunstnere og «vanlige folk». Artikkelen konkluderer med at alle kulturopplevelser, både brede og smale, har sin verdi, og at man bør være forsiktig med å kritisere andres smak.
16 dager siden
Artikkelen omhandler stor pågang av skiturister på Sognefjellet grunnet gode snøforhold, noe som kontrasteres av parkeringskaos på Valdresflye. Samtidig har Astrid Øyre Slind reagert kraftig på at kvinnenes langdistanse i Janteloppet ble avlyst, og premiepengene redusert. Petter Northug får kritikk for sin håndtering av saken, og Petter Skinstad slakter Northugs svar og beskylder Janteloppet for kjønnsdiskriminering.
13 dager siden
Libanon har forbudt visning av Disneys nye «Snehvit»-film på kinoer, grunnet den israelske skuespilleren Gal Gadots tilknytning til Israel og hennes offentlige støtte til landet. Gadot, som spiller den onde dronningen, har tjenestegjort i det israelske forsvaret og har vært en uttalt støttespiller for Israel, spesielt etter 7. oktober. Innenriksminister Ahmad Hajjar anbefalte forbudet. Libanon har tidligere nektet å vise filmer med Gadot, inkludert «Death on the Nile» og «Wonder Woman», på grunn av hennes tilknytning til Israel. «Snehvit»-filmen har fått dårlige kritikker og har skuffet på kinoene.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
2 måneder siden
Artikkelen utforsker utfordringene ved å fremstille det eksotiske i kunst og kultur, med fokus på Nasjonalballettens «Don Quixote»-oppsetning. En scene med romfolk ble endret etter kritikk for å være stereotypisk. Diskusjonen om kulturell appropriasjon belyses, og balansen mellom historisk autentisitet og unngåelse av å støte minoriteter drøftes. Artikkelen påpeker at vestlige kulturer ofte fremstilles eksotisk uten samme reaksjoner, og konkluderer med at det er viktig å skildre fremmede steder fra et utenforstående perspektiv, men uten å forsterke fordommer eller klisjeer.
4 måneder siden
«Kvitebjørn: Østenfor sol og vestenfor måne» er en norsk animasjonsfilm inspirert av folkeeventyr, men med moderne temaer som økologi og feminisme. Filmen følger jenta Liv som møter en forhekset isbjørnprins, og sammen må de redde verden fra en økologisk katastrofe. Animasjonsarbeidet og musikken får ros, men filmens budskap oppleves som overdrevet og påtrengende. Dette skaper en disharmoni mellom filmens eventyrlige potensial og dens sterke holdningsmessige korrekthet. Filmen er ment for familiepublikum, men noen scener kan være skremmende for de yngste.
1 måned siden
NRK tar selvkritikk etter kraftig kritikk fra seere angående årets "Stjernekamp". Programmet har mistet seere etter formatendringer der dommerne har fått mer makt, og artistene mindre innflytelse. Maria Ludvigsen kritiserer endringene og mener NRK har fjernet programmets sjel. NRK innrømmer å ha testet for mange endringer samtidig, men lover justeringer. Ludvigsen mistenker at NRK primært forsøker å tiltrekke seg nye seere, snarere enn å beholde de eksisterende.