Artikkelen diskuterer hvorfor Hollywood-filmer flopper, med fokus på Disneys nyinnspilling av «Snehvit». Filmen kritiseres for å endre karakterene og historien for å fremme en politisk agenda, noe som har ført til skuffelse blant publikum.
Andre årsaker til at filmer flopper er covid-19 nedstengninger, konkurransen fra strømmemedier og internett og konseptslitasje. Artikkelen peker på et økende gap mellom kultureliten og vanlige folk, der filmer som hylles av kritikere ofte flopper hos publikum.
Forfatteren argumenterer for at Hollywoods fokus på politisk korrekthet skader filmene og alienerer seerne, og oppfordrer kultureliten til å lytte mer til publikum.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
26 dager siden
Artikkelen omhandler Disneys nyinnspilling av «Snehvit», som har blitt en flopp og et symbol på kulturkrig. Filmen har møtt kritikk for å være for «woke» og for å korrigere originalen i stedet for å hylle den. Hovedrolleinnehaver Rachel Zeglers uttalelser og Disneys håndtering av kontroversene har forsterket det negative inntrykket. Disney anklages for å være mer opptatt av økonomisk vinning enn å skape gode filmopplevelser, og for å være overivrige etter å tilpasse seg kulturelle vinder. Artikkelen konkluderer med at problemet ikke er at nye versjoner er annerledes, men at endringene ikke skaper tillit og at filmene ikke er gode nok.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har blitt møtt med en rekke kontroverser og dårlige anmeldelser. Med et budsjett på 2,8 milliarder kroner har filmen skuffet kommersielt, og kritikere har gitt den dårlige anmeldelser. Disney har gjort flere endringer for å modernisere filmen, inkludert å endre Snehvits karakter og dvergenes rolle. Redaktør Danby Choi kritiserer filmen for å være et eksempel på hvordan politisering av kunst kan gå på bekostning av kvaliteten, og mener at filmskaperne har forsøkt å blidgjøre mange uten å tilfredsstille noen.
6 dager siden
Artikkelen tar opp debatten rundt sensur og omskriving av klassiske eventyr som «Snehvit». Den beskriver hvordan økt fokus på inkludering og politisk korrekthet fører til at tradisjonelle historier endres, blant annet ved å fjerne eller endre karakterer for å unngå stereotypier. Eksempler som Disneys nye versjon av «Snehvit» og endringer i Roald Dahls barnebøker nevnes som kontroversielle tilfeller. Forfatteren argumenterer for at eventyr er produkter av sin tid og fantasi, og at de ikke nødvendigvis skal tilpasses alle dagens krav om representasjon. I stedet bør man bevare de originale historiene og heller skape nye fortellinger som reflekterer dagens mangfold. Artikkelen understreker viktigheten av kontinuitet og respekt for historiefortelling, og advarer mot at overdreven sensur kan viske ut deler av kulturarven.
4 måneder siden
Artikkelen diskuterer en økende tendens til å kritisere kunst- og kulturmiljøet i Norge. TV 2s reklamekampanje, som latterliggjør smalere kulturproduksjoner, nevnes som et eksempel. Videre peker artikkelen på flere politiske utspill som indikerer en kulturfiendtlig holdning, som kutt i kulturbudsjetter og støtteordninger. Det argumenteres for at denne kritikken kan være et forsøk på å vinne popularitet ved å sette opp en motsetning mellom kunstnere og «vanlige folk». Artikkelen konkluderer med at alle kulturopplevelser, både brede og smale, har sin verdi, og at man bør være forsiktig med å kritisere andres smak.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har premiere og møter hard kritikk. Anmeldere beskriver den som «utmattende forferdelig» og «visuelt frastøtende», og kritiserer spesielt fremstillingen av dvergene. Rachel Zegler og Gal Gadots talent blir ansett som bortkastet av flere. NRK gir filmen en firer og kaller den «sjarmerende sukkerspinn». Kritikken passer inn i et mønster av varierende mottakelser for Disneys nyinnspillinger, noe som reiser spørsmål om studioets evne til å skape nye suksesser.
1 måned siden
Disneys nye «Snehvit»-film topper kinolistene i USA og Norge, men har skuffet med lavere inntekter enn forventet globalt. Produksjonen kostet over 2,8 milliarder kroner, men har hatt en treg start. Nyinnspillingen har vært omstridt, med kritikk rettet mot rollebesetningen, spesielt Rachel Zegler som Snehvit, og endringer fra originalen. Filmanmeldere har gitt lunkne anmeldelser, mens publikumsreaksjonene er mer positive. Til tross for kontroverser og skuffende åpningstall, tror eksperter at filmen kan vokse i popularitet fremover.
4 måneder siden
Artikkelen hevder at kulturfeltet er under angrep fra digitale plattformer som TV 2, Apple og Spotify, samt kunstig intelligens. Disse aktørene utfordrer tradisjonelle kunstformer som krever tid og konsentrasjon. Det argumenteres for at skjermenes raske underholdning svekker evnen til fordypning og kritisk tenkning, og at dette fører til 'hjerneråte'. Artikkelen understreker viktigheten av kunst og kultur for hjernen og fellesskapet, og oppfordrer kulturaktører til å fremme møter i den virkelige verden for å motvirke de negative effektene av nettavhengighet.
1 måned siden
Disneys kommende Snehvit-film har skapt kontroverser rundt rollebesetning, endringer fra originalen og politiske uttalelser fra skuespillerne Rachel Zegler og Gal Gadot. Zegler har uttrykt støtte til Palestina og kritisert Trump-velgere, mens Gadot har støttet Israel. Dette har ført til boikott-oppfordringer og en nedtonet premiere. Flere skuespillere har reagert på Disneys valg, inkludert Peter Dinklage som kritiserer fremstillingen av dvergene, og Martin Klebba som er skuffet over den nedtonede premieren.
1 måned siden
Artikkelen omhandler NRKs «Stjernekamp» som opplever et kraftig fall i seertall etter endringer i programmet. Artikkelforfatteren uttrykker skuffelse og spekulerer i om økonomi eller feilvurderinger ligger bak NRKs beslutning. Artistene rammes, og underholdningsverdien har stupt. Forfatteren skisserer tre mulige scenarioer: NRK går tilbake til opprinnelig format, seertallene fortsetter å synke, eller programmet legges ned. Forfatteren håper NRK snur før det er for sent.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer hvordan mobiltelefoner og sosiale medier har utviklet seg til dopaminfabrikker som påvirker unges konsentrasjon, leseferdigheter og evne til å være uenige. Forfatteren argumenterer for at manglende regulering av skjermbruk fører til dårligere skoleresultater og økt radikalisering. Han opplever selv at mobilen har gjort ham dårligere til å konsentrere seg og koble av. Artikkelen understreker at det er naivt å tro at enkeltpersoner kan stå imot presset fra store teknologiselskaper, og at regulering er nødvendig for å beskytte barn og unge.
3 måneder siden
En artikkel i NRK tar for seg debatten om hvorvidt kulturlivet blir nedprioritert i Norge. Forfatter Christopher Pahle mener politikere og media nedprioriterer kulturen, og at dette påvirker folks holdninger. TV 2s reklamekampanje, som tullet med smalere kulturtilbud, har utløst sterke reaksjoner fra kulturlivet. Kunstner Ingrid Johanne Hagen har oppfordret til å 'pisse på TV 2-sjefen' som reaksjon på kampanjen. Kulturdirektør Kristin Danielsen mener TV 2 sparker nedover mot kunst- og kulturfeltet. En forskningsrapport fra 2024 viser at norske dagsaviser har halvert antall kulturartikler siden 2014, men artikkelen understreker at det fortsatt skrives om kultur.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
1 måned siden
Artikkelforfatteren uttrykker uenighet med Kong Haralds syn på norsk dominans i skisport, der kongen mener at dette ikke vil skade sporten og sammenligner med tidligere dominans i andre idretter som skøyter. Forfatteren argumenterer for at skøytesportens popularitet har falt til tross for gode resultater, og at norsk dominans i langrenn kan redusere internasjonal rekruttering og interesse. Han mener at idrettens popularitet avhenger av profiler, mediedekning og samfunnstrender, og at nye idretter konkurrerer om oppmerksomheten, samt at TV-seing er synkende blant de yngre generasjoner.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer NRK for endringene i «Stjernekamp», som har ført til et betydelig fall i seertall. Skribenten mener programmet har mistet sin sjel og blitt et «dommersirkus» istedenfor et stjerneshow. Kritikken går ut på at NRK forsøker å «TikTok-ifisere» konseptet i jakten på et yngre publikum, noe som går på bekostning av det opprinnelige formatet og de trofaste seerne. Forfatteren oppfordrer NRK til å våkne opp og la «Stjernekamp» være det programmet seerne elsket.