Filmen «Elskling» har skapt stor oppmerksomhet og gjenkjennelse blant publikum. Den skildrer et par som sliter med vanlige problemer, og mange har sett seg selv i filmens konflikter.
Psykologer bekrefter at disse konfliktene er typiske for par som søker terapi, og filmen kan fungere som en inngang til parterapi. Responsen har vært overveldende, med folk som deler sterke følelser og opplevelser.
Regissøren understreker at filmen ikke er terapi, men en mulighet for refleksjon og forståelse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Filmen «Elskling», skrevet og regissert av Lilja Ingolfsdottir, har vunnet Filmkritikerprisen for beste film. Juryen fremhever filmens evne til å berøre publikum og det høye besøkstallet. Helga Guren mottok prisen for beste skuespiller for sin rolle som Maria i filmen. Fagprisen gikk til teamet bak de visuelle effektene i «Ibelin». Filmkritikerprisen deles ut av Norsk filmkritikerlag.
4 måneder siden
Romjulen byr på et variert kinotilbud, med den norske filmen «Kjærlighet» som den mest populære. Filmen er den siste i en trilogi av regissør Dag Johan Haugerud, og utforsker temaer som sex, håp og kjærlighet. Andre filmer som anmeldes er det biografiske dramaet «Team Havnaa», den bhutanske filmen «Munken og geværet», og det italienske dramaet «Vi har ennå i morgen». Animasjonsfilmen «Kvitebjørn» får derimot en lunken mottakelse. Anmelderne fremhever særlig «Kjærlighet» og «Team Havnaa» som sterke filmopplevelser.
25 dager siden
En parterapeut understreker viktigheten av å forstå 'kjærlighetsspråk' for å styrke parforhold. Kjærlighetsspråkene definerer hvordan individer foretrekker å uttrykke og motta kjærlighet. Problemer oppstår ofte fordi partnere ikke føler seg elsket eller anerkjent, selv om kjærligheten er til stede. Å identifisere og kommunisere egne og partnerens kjærlighetsspråk kan løse konflikter. De fem kjærlighetsspråkene er anerkjennende ord, kvalitetstid, gaver, tjenester og fysisk nærhet. Parterapeuten mener kunnskap om kjærlighetsspråk burde vært en del av barneskolepensum for å redusere bruddprosenten.
21 dager siden
Filmen «En Minecraft-film» har skapt en trend der publikum roper replikker og jubler under visninger, noe som har ført til delte meninger blant kinogjengere. Noen mener det ødelegger filmopplevelsen, mens andre synes det er en morsom og kollektiv opplevelse. Kinoansatte har bedt publikum om å oppføre seg, og i USA har politiet blitt tilkalt for å roe ned situasjonen. Filmen har hatt en svært god åpningshelg i Norge, og Nordisk Film Kino har økt bemanningen for å håndtere den livlige stemningen. De har tidligere opplevd lignende tendenser med filmen «Smile».
3 måneder siden
Hver januar opplever parterapeuter en økning i henvendelser fra par som vurderer brudd, ofte etter en vanskelig juleferie. Mange opplever at forventningene til julen ikke innfris, og at problemer som har bygget seg opp over tid, kommer til overflaten. Vanlige årsaker til brudd inkluderer tap av vennskap, ubalanse i ansvarsfordeling, spesielt knyttet til mentale oppgaver, kommunikasjonsproblemer og følelsen av å ha vokst fra hverandre. Parterapeuter understreker viktigheten av at begge parter er villige til å jobbe for å redde forholdet, og at manglende engasjement fra en av partene ofte er et tegn på at brudd er uunngåelig.
19 dager siden
«En Minecraft-film» har ført til uvanlig stort engasjement på norske kinoer, inspirert av en TikTok-trend der publikum jubler og reagerer under visningene. Kinoene melder om god stemning, men understreker at det ikke har tatt like av som i USA, hvor flere kinoer har advart mot forstyrrende oppførsel. Norske kinoer informerer publikum om at applaus og reaksjoner kan forekomme. Filmen har hatt en svært god start i Norge med over 132 000 besøkende den første uken, og har satt rekord i USA som den beste åpningen for en film basert på et spill noensinne.
4 måneder siden
I filmen 'Kjærlighet' avslutter Dag Johan Haugerud sin trilogi som også består av 'Sex' og 'Drømmer'. Filmene utforsker temaer som sex, drømmer og kjærlighet gjennom hverdagen til ulike karakterer i Oslo. 'Kjærlighet' følger legen Marianne og sykepleieren Frank, som jobber med menn som har prostatakreft. Filmen viser hvordan diagnosen og behandlingen påvirker menns selvbilde og seksualitet. Et uventet forhold utvikler seg mellom de to kollegene, og filmen utforsker irrasjonelle fantasier og seksuell praksis. Til tross for vanskelige temaer, formidler filmen håp og en ærlig fremstilling av livet. Haugerud etablerer seg med denne trilogien som en viktig norsk filmskaper.
3 måneder siden
Den norske dokumentaren «Ibelin» er en favoritt til å vinne en Oscar, og nevnes av stadig flere som en åpenbar kandidat. New York Times har trukket frem filmen som en kandidat til årets beste film, ikke bare beste dokumentar, og kaller den en «oppsiktsvekkende utforskning av hvordan vi påvirker hverandres liv». Filmen har også fått mye oppmerksomhet fra andre store medier som Variety, The Hollywood Reporter og IndieWire. «Ibelin» vant både publikumsprisen og regissørprisen under Sundance Film Festival. Dokumentaren handler om Mats Steen, som døde av Duchennes muskeldystrofi, og hans liv i spillet «World of Warcraft». Oscar-nominasjonene offentliggjøres 17. januar, og selve utdelingen er 2. mars.
22 dager siden
Den nye Minecraft-filmen har ført til uvanlig engasjement i kinosaler verden over, med tilrop og applaus under visningene. I utlandet har dette ført til utkastelser, mens norske kinoer melder om god stemning. Filmen har hatt en svært god premierehelg, og overgår besøkstallene til tidligere suksesser som Super Mario-filmen. Trenden med høylytte reaksjoner har spredd seg via TikTok, der folk deler videoer av hvordan man skal reagere på spesifikke scener. Selv om noen har klaget på støynivået, synes de fleste at det er gøy at filmen skaper så mye engasjement.
3 måneder siden
Dokumentarfilmen «De rettsløse», regissert av Nettavisen-journalist Lena-Christin Kalle, har hatt premiere på over 100 kinoer og mottatt svært positiv kritikk. Filmen, som omhandler en viktig tematikk som berører mange familier, har blitt beskrevet som sterk og avslørende. Kalle uttrykker stor takknemlighet og glede over den overveldende responsen, og ser på dette som en drøm som har gått i oppfyllelse. Hun håper filmen vil bidra til å åpne arkiver og gi anerkjennelse til de berørte kvinnene og deres familier. «De rettsløse» er den første filmen i en planlagt trilogi.
2 måneder siden
Første episode av dokumentarserien «Norge bak fasaden: Dødsenglene» har passert en million seere på TV 2 Play. TV 2s ledelse fremhever viktigheten av at serien setter dagsorden og skaper engasjement rundt et alvorlig tema. Seertallene har økt betraktelig siden publiseringen, og programredaktør Trygve Rønningen påpeker at det store engasjementet i sosiale medier viser at temaet berører mange.
1 måned siden
Emilie Blichfeldts debutfilm «Den stygge stesøsteren» er en kroppsskrekk-versjon av Askepott, inspirert av regissørens personlige kamp mot kroppspress og dysmorfofobi. Filmen viser stesøsterens desperate forsøk på å passe inn i skjønnhetsidealer på groteske måter. Blichfeldt, som selv slet med kroppsbilde i ungdommen, ønsker å rette søkelyset mot skjønnhetsindustriens skadelige påvirkning. Med et budsjett på over 60 millioner kroner har filmen fått stor internasjonal oppmerksomhet og er solgt til flere land, inkludert USA. Blichfeldt ser på filmens suksess som en stolt mor som sender sin «tenåringsdatter» til et anerkjent universitet.
2 måneder siden
En artikkel i Nettavisen undersøker hvorfor montering av IKEA Pax-skap kan skape konflikter i parforhold. Influenser Betina Claesson og kjæresten opplevde en krevende monteringsprosess som testet tålmodigheten deres. IKEA påpeker at man må følge bruksanvisningen, mens en samlivsekspert mener at konfliktene ofte handler om underliggende problemer i forholdet. Hun understreker viktigheten av planlegging og kommunikasjon for å unngå krangler. IKEA lanserer en ny versjon av Pax-skapet som skal være enklere å montere.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den økende populariteten til reality-serier om kjendisfamilier, og flere familier vurderer nå å lage sine egne serier. Medieforsker Gry Cecilie Rustad mener familieseriene har overtatt for såpeoperaer, og at det er viktig å finne de rette familiene, gjerne rike og kjente. NRK og TV 2 har hatt suksess med serier som «Familien Nerdrum» og «Alle elsker David». Flere kjendisfamilier, som Maurstad, Løke, Skolmen og Ringnes, har blitt kontaktet angående egne serier, men er usikre på om de ønsker å delta. Psykolog Inger-Johanne Borch Rove advarer mot de potensielle negative konsekvensene av offentlig eksponering, spesielt for barn.
3 måneder siden
I en ny Netflix-dokumentar forteller Durek Verrett at prinsesse Märtha Louise forelsket seg i ham først, noe som overrasket ham da han trodde han kom til å ende opp med en mann. Han beskriver seg selv som «soul sexual» og sier han ble tiltrukket av hennes sjel. Märtha var i utgangspunktet skeptisk til Dureks påstand om at deres møte var skjebnebestemt. Dokumentaren gir et innblikk i parets forhold, inkludert utfordringer med pressen og Dureks tilpasning til kongefamiliens regler. Durek føler seg misforstått av pressen og mener han fremstilles som en svindler. Filmskaperne fulgte paret i over ett år, og dokumentaren viser både oppturer og nedturer i deres forhold.