Artikkelen belyser hvordan podkaster blir en stadig viktigere arena for politikere i valgkampen. Medieforsker Henrik G.
Bastiansen mener podkaster kan påvirke valgresultatet, og flere politikere, som Tina Bru (H) og Mímir Kristjánsson (Rødt), prioriterer å delta i ulike podkaster. Kristjánsson fremhever verdien av å delta i uavhengige podkaster for å snakke mer fritt.
Samtidig advarer Bru mot polarisering og feilinformasjon i noen podkaster. Flere partier og politikere har egne podkaster, og forskere mener disse kan forsterke lytternes overbevisning og påvirke stemmegivningen, slik man så under presidentvalget i USA 2024.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
26 dager siden
Artikkelen utforsker hvordan podkaster utfordrer tradisjonelle medier, og reiser bekymringer om fragmentering, polarisering og feilinformasjon. Forfatteren argumenterer for at tradisjonelle medier bør lære av podkastenes suksess ved å tilby lengre, mer dyptgående innhold. Dette kan bidra til å styrke tilliten og motvirke useriøse aktører. Politikere verdsetter podkaster for rommet de gir til refleksjon og lengre resonnementer, noe som tradisjonelle medier ofte mangler. Pressen bør ta lærdom av podkastenes popularitet og tilpasse seg nye trender.
3 måneder siden
Sigrid Bonde Tusvik kritiserte NRKs podkastundersøkelse for å være mannsdominert, og savner flere kvinnelige podkaster. Hans-Petter Nygård-Hansen støtter dette, og mener det er for få kvinner som leder podkaster om politikk og samfunn. Han påpeker at mange kvinnepodkaster omhandler helse og relasjoner. Malin Kulseth mener kvinner kan være mer utsatt for hets ved politisk engasjement, og at kvinner ofte lager podkast for kvinner. En undersøkelse viser at det ikke er store forskjeller i interesse for podkast mellom kjønnene, men noe forskjell i interesse for politikk. Nadina Bouhlou og Helena Brodtkorb mener innhold er viktigere enn kjønn på programleder.
1 måned siden
Artikkelen utforsker hvordan politikeres klesstil og utseende kan påvirke velgernes oppfatning og dermed valgkampen. Eksperter understreker at utseende er en form for ikke-verbal kommunikasjon som kan påvirke troverdigheten. Sylvi Listhaugs stilendring har fått mye oppmerksomhet, og Mímir Kristjánsson påpeker at kvinnelige politikeres utseende ofte diskuteres mer enn menns. Artikkelen belyser også hvordan klesvalg kan reflektere politiske skillelinjer, der partier som Høyre signaliserer næringslivsvennlighet gjennom formell bekledning, mens partier som Rødt velger en mer avslappet stil. Statsminister Støre er også trukket frem, hvor en skredder mener han ikke kler seg etter lommeboken.
2 dager siden
En ny episode av podkasten Penger, pølser og politikk er ute. Episoden tar for seg aktuelle temaer innen økonomi og politikk.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer hvordan høyresidens meninger og profiler har blitt mainstream. Elon Musk har fått stor politisk innflytelse i USA, mens Danby Choi har blitt en kjent person i Norge gjennom sin kamp mot kanselleringskultur. Ole Asbjørn Ness er en profilert podkastvert som tiltrekker seg oppmerksomhet fra politikere. Artikkelen hevder at holdninger som tidligere ble ansett som eksentriske, nå er akseptert. Den nevner også Öde Nerdrums kamp mot modernismen som et eksempel på en voksende trend. Artikkelen konkluderer med at den provokative høyresiden har blitt tidsåndens flaggskip.
1 måned siden
Denne episoden av «Penger, pølser og politikk» tar for seg flere aktuelle temaer. Podkasten diskuterer ettervirkningene av et skandalemøte i Det hvite hus og hvilke konsekvenser dette kan få for Norge. De analyserer også Trumps ambisjoner om å gjøre USA til en ledende kryptonasjon, og hvordan hans uttalelser påvirker kryptovalutamarkedet. Til slutt tar de for seg spekulasjonene rundt navnet på Elon Musks yngste barn. Podkasten er tilgjengelig på flere plattformer.
4 måneder siden
Podkasten 'Stopp verden', ledet av Torbjørn Røe Isaksen, oppsummerer siste halvår med fokus på politikk, samfunn og kultur. Blant temaene er høyresidens fremgang, 'Partiet's suksess, og kongehusets utfordringer. Podkasten har også diskutert skatteflyktninger, ungdommens verdier, og Abid Rajas tanker om islam. Forfattere som Erika Fatland og duoen bak 'Partiet' har deltatt, sammen med næringslivsledere som Anders Opedal. 'Stopp verden' tilbyr en roligere samtalearena i en polarisert offentlighet.
3 måneder siden
En ny episode av podkasten «Penger, pølser og politikk» er ute, med E24s børskommentator Roar Valderhaug som gjest. Episoden tar for seg flere aktuelle temaer, inkludert Donald Trumps mulige innvirkning på norske aksjer og rentesetting, samt TikTok. Det diskuteres også om det kommer nye signaler om rentekutt fra Ida Wolden Bache etter onsdagens rentemøte, og Sindre kommer med sine spådommer om antall rentekutt i år. Podkasten, som publiseres hver mandag, fokuserer på saker i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk, og er tilgjengelig på flere plattformer.
3 måneder siden
En artikkel belyser den sterke dominansen av menn i personlig drevne samfunnsrelaterte podkaster, noe som fører til at mange kvinnelige perspektiver og stemmer går tapt i samfunnsdebatten. Undersøkelser viser at lytterne ofte er menn og gutter, gjerne med en høyreorientert politisk tilhørighet. Artikkelen stiller spørsmål ved om det er en reell preferanse for mannlige stemmer, eller om det skyldes at det tradisjonelt har vært flere menn å lytte til. Forfatteren etterlyser en endring i medielandskapet, der kvinnelige duoer og trioer blir like vanlige som mannlige, og oppfordrer redaktørstyrte medier til å tenke nytt og utfordre tradisjonelle suksessformler.
3 måneder siden
En ny undersøkelse fra Norstat, utført for NRK, viser at flere av Norges mest populære podkaster har en overvekt av lyttere som stemmer på høyresiden. Podkaster som «Wolfgang Wee Uncut», «Ness» og «Papaya» har en tydelig overvekt av høyresidelyttere, spesielt blant mannlige lyttere. «Mímir & Marsdal» skiller seg ut med en overvekt av venstresidevelgere. Undersøkelsen viser også at podkastlyttere generelt er jevnt fordelt mellom høyre- og venstresiden, og at Norge foreløpig ikke er som USA når det gjelder politisk polarisering blant podkastlyttere. Wolfgang Wee sier han ikke tenker på hvem han lager podkast for, men opplever økt pågang fra venstresiden for å være gjest.
2 måneder siden
Arbeiderpartiets nestleder og arbeids- og inkluderingsminister, Tonje Brenna, deltar i E24s podkast 'Stopp verden'. I samtalen med politisk redaktør Torbjørn Røe Isaksen diskuteres Arbeiderpartiets strategi for å oppnå valgseier. Brenna reflekterer også over de siste ukers hendelser som har preget norsk politikk, samt Jonas Gahr Støres lederskap.
4 måneder siden
E24-podden oppsummerer en innholdsrik høstsesong med flere aktuelle temaer. En av episodene tar for seg NHOs årskonferanse, der mange ønsker å overta LO-lederens plass ved middagen. Podkasten har også sett på konsekvensene av renteøkninger og boligmarkedet, samt mulige effekter av Trumps politikk. I tillegg har de hatt en partilederduell om handelspolitikk, og diskutert jobbskifte og børsutvikling. Podkasten har også intervjuet finansministeren og lederen for Oljefondet i New York. De ser frem til et nytt år med nye episoder.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
1 måned siden
I denne ukens episode av "Penger, pølser og politikk" diskuteres det kommende rentemøtet og spekuleres i om Ida Wolden Bache vil sette ned renten. Podkasten tar også for seg dollarens nedgang og mulige politiske motiver fra Trump. Torbjørn Røe Isaksen reflekterer rundt Høyres landsmøte. Fra mai vil podkasten kun være tilgjengelig i egen feed. Podkasten kommer hver mandag og analyserer skjæringspunktet mellom økonomi og politikk med Ina Vedde-Fjærestad, Sindre Heyerdahl, Torbjørn Røe Isaksen og Erik Holm-Nyvold.
3 måneder siden
En ny episode av podkasten «Penger, pølser og politikk» er ute, og tar for seg aktuelle økonomiske og politiske temaer. Episoden ser nærmere på hvorfor europeiske selskaper ikke er like fremtredende som sine internasjonale konkurrenter, og diskuterer EU-kommisjonens planer for å styrke Europas konkurransekraft. I tillegg trekkes det paralleller til innsikten fra Martin Bech Holtes bok. Podkasten tar også for seg kommende inflasjonstall og ser fremover etter forrige ukes livepod på NHOs årskonferanse. Podkasten er tilgjengelig på flere plattformer.