En ny Rema 1000-kampanje i Danmark vekker oppsikt. Kampanjen tolkes av mange som en markering mot Donald Trump.
Artikkelen beskriver en ny kampanje fra Rema 1000 i Danmark som fokuserer sterkt på danske produkter. Kampanjen, med slagord som «Meget mere dansk! », tolkes av mange som en indirekte kritikk av USAs tidligere president Donald Trump og amerikanske varer.
Dette skjer i en tid med økende boikott av amerikanske produkter i Europa og Canada. Detaljehandelsekspert Bruno Christensen mener Rema 1000s initiativ har samme mål som konkurrenten Salling Groups stjernemerking av europeiske varer. Dansker som Jens Olsen og Michael Ramgil Stæhr uttrykker sterk misnøye med Trumps politikk og boikotter amerikanske varer.
Rema 1000 selv sier kampanjen handler om deres satsing på danske varer, selv om tilbudsavisen også inkluderer europeiske og noen amerikanske produkter. Rema 1000 Danmark opplever samtidig sterk vekst etter oppkjøpet av ALDI-butikkene.
Donald Trump
Bruno Christensen
Jens Olsen
Michael Ramgil Stæhr
Nicolaj Buchwald Kattrup
Rema 1000
B.T.
Salling Group
Reitan Retail
NTB
Danmark
USA
Europa
Canada
Grønland
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Misnøyen med Donald Trump og Elon Musk fører til økende boikott av amerikanske varer i Europa. Danske Ivan Hansen boikotter amerikanske produkter på grunn av Trumps uttalelser om Grønland og Musks støtte til AfD. En voksende bevegelse utveksler tips om alternativer til amerikanske produkter i Facebook-grupper. Tesla-salget har stupt, og et fransk selskap kansellerte en bestilling på 15 biler i protest. Danmarks største butikkjede merker europeiske varer for å møte forbrukernes krav om å unngå amerikanske produkter. Boikotten sprer seg også i Frankrike.
1 måned siden
Misnøyen med Donald Trump og Elon Musk fører til økende boikott av amerikanske varer i Europa. Danske Ivan Hansen boikotter amerikanske produkter på grunn av Trumps uttalelser om Grønland og Musks støtte til ytre høyre. En voksende bevegelse i Europa og Canada utveksler tips for å unngå amerikanske varer, spesielt i Norden. Tesla-salget har falt, og noen selskaper kansellerer bestillinger i protest. En butikkjede merker europeiske varer for å møte forbrukernes krav. Facebook-grupper for boikott har mange medlemmer, og folk avlyser reiser og slutter å kjøpe amerikanske produkter.
1 måned siden
Artikkelen omhandler en økende trend der forbrukere boikotter amerikanske varer som en reaksjon på politikk og handlinger fra USA. Dette inkluderer initiativer som Facebook-grupper for å identifisere og unngå amerikanske produkter, merking av europeiske varer i Danmark, og en nedgang i reiser til USA. Spesielt nevnes Tesla og Elon Musk, samt dagligvarekjeden Target, som selskaper som merker forbrukernes misnøye. Canada er et foregangsland i boikotten, der lokale produkter prioriteres og amerikanske varer fjernes fra hyllene som svar på amerikansk straffetoll og politiske utspill.
1 måned siden
Misnøyen med Donald Trump og Elon Musk fører til økende boikott av amerikanske varer i Europa. Danske Ivan Hansen boikotter amerikanske produkter på grunn av Trumps uttalelser og Musks handlinger. En voksende bevegelse i Europa og Canada oppfordrer til å finne alternativer til amerikanske varer. Tesla-salget har falt, og et fransk selskap kansellerte en stor bestilling. Butikkjeder merker nå europeiske varer for å møte forbrukernes ønske om å unngå amerikanske produkter. Facebook-grupper for boikott opplever stor vekst, og forbrukere bruker lommeboken som virkemiddel.
2 måneder siden
Artikkelen beskriver en økende trend i Europa og Canada der forbrukere foretrekker lokale varer fremfor amerikanske. Usikkerhet knyttet til politikk har ført til at flere ønsker å støtte lokale produkter. I Danmark har butikker merket en endring i kundeholdninger etter Donald Trumps andre innsettelse, og Salling Group innfører merking for å fremme europeiske varer. Canada opplever også økt fokus på lokale produkter, noe som fører til at USA-produserte varer sliter med å konkurrere.
2 måneder siden
Dagligvarekjeder i Danmark, som Netto, Føtex og Bilka, har innført merking av europeiske varer med en svart stjerne. Dette gjøres for å møte kundenes ønske om å handle europeisk etter Donald Trumps annonsering om mulig toll på varer fra EU, Mexico, Canada og Kina. Butikkene understreker at de fortsatt vil tilby varer fra hele verden, men ønsker å gjøre det enklere for kundene å velge europeiske produkter. Salling Groups direktør, Anders Hagh, uttaler at initiativet kommer som svar på mange henvendelser fra kunder som ønsker å støtte europeiske merkevarer.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for en boikott av USA som svar på Donald Trumps handelspolitikk og Elon Musks støtte til Trump. Den oppfordrer norske forbrukere til å slutte å kjøpe amerikansk olje, biler, ferier og alkohol, og heller velge europeiske alternativer. Artikkelen hevder at USA ikke lenger er ledende på kvalitet, og at det finnes bedre alternativer i Europa og andre land. Det advares om at en slik boikott kan ha økonomiske konsekvenser for Norge, da Oljefondet har store investeringer i USA.
28 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps gjentatte forsøk på å få Grønland, og hvordan dette budskapet rettes mot ulike målgrupper. En kommunikasjonsekspert mener Trump primært appellerer til amerikanske velgere ved å fremstille Danmark som en motstander. En USA-ekspert argumenterer derimot for at Trump også snakker direkte til Danmark og Grønland, som begge har vetorett i saken. Trump-administrasjonen beskyldes for å skape et falskt narrativ om Grønland for å manipulere opinionen. USAs visepresident har uttalt at Danmark ikke har gjort en god nok jobb med å sikre Grønland, mens Trump selv er overbevist om at USA vil overta øya. Grønlands regjeringssjef avviser bestemt Trumps påstander og understreker Grønlands selvbestemmelsesrett.
27 dager siden
Artikkelen omhandler mulige konsekvenser av Trumps tollgrep og EUs eventuelle mottiltak. Danske Coop planlegger å merke amerikanske varer for å informere kundene om prisøkninger som følge av toll. Finansministeren avviser påstander om at Norge har høye tollsatser på amerikanske varer, og understreker at Norge har differensierte tollsatser. Norske dagligvarekjeder følger situasjonen og understreker at de allerede har tydelig opprinnelsesmerking på sine varer, men vil vurdere ytterligere tiltak når konsekvensene av en eventuell mottoll er klarere. Frukt- og grøntavdelingen trekkes frem som et eksempel på god opprinnelsesmerking.
1 måned siden
USAs handelsunderskudd økte markant i januar, hovedsakelig drevet av en kraftig økning i importen. Som svar på Donald Trumps toll, fjerner flere canadiske provinser amerikansk alkohol fra butikkhyllene, noe som rammer amerikanske produsenter. Boikott av varer fra USA sprer seg også i Europa, med grupper i Danmark og Sverige som oppfordrer til boikott. I USA har en grasrotbevegelse erklært en 24-timers boikott av store butikkjeder i protest mot amerikansk politikk og store bedrifters behandling av befolkningen.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps vedvarende interesse for Grønland og de reaksjonene dette skaper, spesielt i Danmark. Trumps ønske om å kjøpe Grønland, først fremsatt i 2019, har blitt gjenopptatt etter presidentvalget, og hans families besøk på øya har skapt mistanker om skjulte motiver. Danske myndigheter er bekymret for en «snikende annektering» og forsøker å navigere situasjonen uten å eskalere konflikten. Samtidig utnytter USA et sårbart politisk øyeblikk i Grønland, der ulike partier har forskjellige syn på selvstendighet fra Danmark. Selv om USA har sikkerhetsinteresser i regionen, stilles det spørsmål ved om Trumps egentlige mål er å distansere seg fra Europa.
23 dager siden
Etter Trumps Grønland-trusler og handelskrig, debatteres det i Danmark om USAs president er en venn eller fiende. Venstrefløy-politiker Pelle Dragsted mener Trump har forrådt Danmark, mens EU-parlamentariker Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti mener bildet er mer komplekst. Nye meningsmålinger viser økende skepsis mot USA i Danmark, blant annet når det gjelder forsvarssamarbeid. Vistisen understreker at USA er en viktig alliert, men kritiserer Trumps retorikk og fremgangsmåte, spesielt rundt Grønland-saken. Han mener likevel det er viktig å opprettholde et sterkt forhold til USA, spesielt i Arktis.
19 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps ønske om å overta Grønland, noe som skaper spenning mellom USA, Danmark og Grønland. En amerikansk oberst ble avskjediget etter å ha motsagt visepresidentens påstander om Danmarks behandling av Grønland. Trump-administrasjonen vurderer flere strategier for å annektere Grønland, inkludert en PR-kampanje rettet mot grønlenderne. Grønlandske og danske ledere avviser ideen om amerikansk overtakelse og understreker viktigheten av samarbeid. Danmark og Grønland står sammen mot presset fra USA, samtidig som de inviterer til samarbeid om sikkerhet i Arktis basert på gjensidig respekt og eksisterende avtaler.
28 dager siden
Artikkelen gir en oversikt over USAs president Donald Trumps varslede og innførte tolltiltak, samt mottiltak fra andre land. Trump har varslet toll på en rekke varer, inkludert biler, databrikker og trelast, med mål om å redusere handelsunderskudd og flytte produksjon til USA. Tiltakene har møtt motstand fra blant annet EU, Kina og Canada, som har svart med egne tollsatser. Flere tollplaner er blitt utsatt for å gi rom for forhandlinger, men Trump truer med ytterligere tiltak dersom land samarbeider for å skade USAs økonomi.
26 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps innføring av høye tollsatser og de negative konsekvensene dette kan ha for verdenshandelen. Trumps likegyldighet til potensielle prisstigninger i USA blir kritisert, og hans handlinger sammenlignes med mellomkrigstidens proteksjonisme. Jonas Gahr Støre kritiserer Trump for å undergrave USAs rolle som et åpent samfunn. Støre forsikrer at Norge er forberedt og vil søke å unngå negative konsekvenser fra EUs mottiltak. Artikkelen antyder at situasjonen aktualiserer debatten om norsk EU-medlemskap.