Artikkelen kritiserer skipresident Tove Moe Dyrhaug for manglende synlighet og lederskap i forbindelse med den pågående hoppskandalen, og hevder at hun ikke tar nok ansvar i krisen. Det trekkes en parallell til tidligere president Erik Røste, som var mer til stede i vanskelige tider.
Skandalen, som har ført til suspensjon av flere personer, truer norsk hoppsports omdømme og overskygger store arrangementer som RAW Air.
Artikkelen etterlyser en grundigere granskning av saken, eventuelt med ekstern hjelp, for å redde norsk hoppsport fra å "råtne på rot".
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
Skipresident Tove Moe Dyrhaug møtte pressen etter at tre nye hoppere ble suspendert for draktsmanipulasjon. Dyrhaug understreker at jukset er uakseptabelt og uttrykker tillit til Jan-Erik Aalbu. Dette skjer etter at Johann André Forfang og Marius Lindvik tidligere ble utestengt, og trenerteamet har innrømmet bevisst manipulasjon av draktene før VM. Skipresidenten har fått kritikk for å være for lite synlig i håndteringen av skandalen, og forklarer nå situasjonen sammen med konstituert generalsekretær Ola Keul.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg krisen i norsk hoppsport etter avsløringen av juks under VM, og stiller spørsmål ved troverdigheten til forklaringene fra ledere og utøvere. Konsekvensene internt i organisasjonen er usikre, men det spekuleres i hvem som vil miste jobben. Sponsorer vurderer sine avtaler, og Help har allerede trukket seg som sponsor. FIS har startet sin egen gransking av saken. Artikkelforfatteren uttrykker sterk tvil om at utøverne var uvitende om jukset, og understreker viktigheten av åpenhet for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
1 måned siden
Skipresident Tove Moe Dyrhaug og konstituert generalsekretær Ola Keul har uttalt seg om hoppskandalen under VM i Trondheim. De fordømmer juks og krever full åpenhet fra de involverte for å gjenoppbygge tilliten til hoppsporten og fjerne mistanker fra uskyldige. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene. Skistyret forventer at saken får konsekvenser og ønsker FIS sine undersøkelser velkommen. Samtidig understreker de viktigheten av å ivareta alle involverte i saken.
1 måned siden
Etter avsløringer om juks under ski-VM i Trondheim, kreves det konsekvenser for ledere i FIS. Tidligere storhoppere beskriver en juksekultur der regelbrudd aksepteres. De kritiserer mangelfull utstyrskontroll og hevder FIS kan manipulere resultatlister. Det stilles spørsmål ved FIS' evne til å granske seg selv, og det foreslås en uavhengig etterforskning. Skandalen har overskygget helgens hopprenn i Holmenkollen.
1 måned siden
En skandale har rammet norsk hoppsport etter at flere hoppere ble diskvalifisert i VM på hjemmebane for bruk av ulovlige hoppdresser. Hendelsen overskygger tidligere suksesser og reiser tvil om troverdigheten til sporten. Lederne i hoppleiren insisterer på at det kun er et regelbrudd, men kritikere sammenligner det med juks og doping, og stiller spørsmål ved om det er en prinsipiell forskjell. Det er avgjørende å avdekke sannheten og ansvarliggjøre de involverte for å redde norsk hoppsports omdømme og fremtid.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter avsløringer om juks under VM i Trondheim, der fem utøvere er utestengt og flere i støtteapparatet risikerer å miste jobben. Hoppkomitélederen har trukket seg, og sponsorer vurderer å trekke seg, noe som kan true sportens økonomiske grunnlag. Det er stor usikkerhet om norsk hoppsport kan reise seg igjen etter denne skandalen, og det stilles spørsmål om hvem som visste hva og hvem som har gjort hva.
2 dager siden
Norsk kvinnelangrenn sliter med mangel på toppløpere ifølge en analyse. Landslaget for kommende sesong presenterer utfordringer.
1 måned siden
Vikersund krever et møte med Norges Skiforbund etter et økonomisk tap under Raw Air arrangementet. Arrangøren mener at den nylige hoppskandalen, hvor flere utøvere ble suspendert, førte til en betydelig publikumssvikt, noe som resulterte i store økonomiske tap. Lederen for organisasjonskomiteen i Vikersund, Leif Arne Berget, ønsker at Skiforbundet tar ansvar for situasjonen og diskuterer mulige kompensasjonsordninger. Skipresident Tove Moe Dyrhaug har bekreftet at Skiforbundet er åpen for et møte og dialog med Vikersund for å diskutere fremtiden for arrangementet.
1 måned siden
Artikkelen belyser den markante nedgangen i antall skihoppere i Norge de siste tiårene. Fra over 3000 lisensierte utøvere i 1987 har tallet falt til kun 212 i 2025. Skihistoriker Thor Gotaas beskriver utviklingen som en overgang fra nasjonalsport til nisjeidrett, og antyder at tidligere popularitet var overdreven. Samtidig peker en lokal ildsjel på mangelen av mellomstore hoppbakker som en mulig årsak til rekrutteringsproblemene. OL-vinner Espen Bredesen mener derimot at hoppsporten ikke er i krise. Sviktende billettsalg ved skiflygingsrenn i Vikersund knyttes til negativ medieomtale av sporten.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter VM, preget av suspensjoner grunnet dressjuks. Hovedtrener Magnus Brevig og flere profilerte hoppere er suspendert, noe som resulterer i markant dårligere resultater i verdenscupen. Anders Fannemel har tatt over som fungerende trener, med fokus på å gi erfaring til nye utøvere i en turbulent tid. Internasjonalt møtes situasjonen med både sympati og mistenksomhet, og det uttrykkes bekymring for fremtiden til norsk hoppsport og mulige konsekvenser for arrangementer.
1 måned siden
Vikersund har bedt om et krisemøte med Norges Skiforbund for å diskutere fremtiden for skiflygingsrenn etter et økonomisk tap på tre millioner kroner. Tapet skyldes sviktende billettsalg etter at norske hoppere ble utestengt grunnet hoppdress-juks under VM. Arrangøren mener Skiforbundet må ta ansvar for tapet, da de mener bråket rundt landslaget førte til publikumssvikt. Vikersund understreker at de har penger til å dekke årets underskudd, men at de ikke kan fortsette å tape penger. Uten større trygghet for driften, kan det i verste fall være slutten på skiflyging i Vikersund. Skipresidenten har uttalt at de er åpne for møter og evalueringer.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppskandalen der Johann André Forfang og Marius Lindvik er utestengt på grunn av påstått involvering i juks. Det stilles spørsmål ved om utøverne var uvitende om jukset, og hvorfor de ikke har reagert sterkere dersom de er uskyldige. Mangelen på kommunikasjon fra utøverne selv svekker deres troverdighet. Samtidig understrekes det at utøverne har et selvstendig ansvar for eget utstyr. Tidligere skihoppere har innrømmet at juks har forekommet, noe som setter saken i en større kontekst og øker presset på Forfang og Lindvik for å bevise sin uskyld.
2 måneder siden
Norsk langrenn sliter økonomisk og har de siste tre årene hatt et underskudd på 11 millioner kroner. Dette fører til at junior- og rekruttlandslag legges ned. Både Pål Golberg og Petter Northug kritiserer skiforbundets ledelse for dårlig administrasjon og manglende profesjonalitet. Det er også usikkert om Johannes Høsflot Klæbo vil fortsette på landslaget etter VM. Artikkelen påpeker at langrenn mangler profiler med markedsverdi utenom Klæbo, Johaug og Northug, noe som kan gjøre det vanskelig å tiltrekke seg sponsorer. Tiden etter VM ser derfor utfordrende ut for norsk langrenn.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.