Vikersund krever et møte med Norges Skiforbund etter et økonomisk tap under Raw Air arrangementet. Arrangøren mener at den nylige hoppskandalen, hvor flere utøvere ble suspendert, førte til en betydelig publikumssvikt, noe som resulterte i store økonomiske tap.
Lederen for organisasjonskomiteen i Vikersund, Leif Arne Berget, ønsker at Skiforbundet tar ansvar for situasjonen og diskuterer mulige kompensasjonsordninger.
Skipresident Tove Moe Dyrhaug har bekreftet at Skiforbundet er åpen for et møte og dialog med Vikersund for å diskutere fremtiden for arrangementet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Vikersund har bedt om et krisemøte med Norges Skiforbund for å diskutere fremtiden for skiflygingsrenn etter et økonomisk tap på tre millioner kroner. Tapet skyldes sviktende billettsalg etter at norske hoppere ble utestengt grunnet hoppdress-juks under VM. Arrangøren mener Skiforbundet må ta ansvar for tapet, da de mener bråket rundt landslaget førte til publikumssvikt. Vikersund understreker at de har penger til å dekke årets underskudd, men at de ikke kan fortsette å tape penger. Uten større trygghet for driften, kan det i verste fall være slutten på skiflyging i Vikersund. Skipresidenten har uttalt at de er åpne for møter og evalueringer.
15 dager siden
Vikersund Hoppsenter opplever et økonomisk tap på 3,8 millioner kroner etter årets Raw Air arrangement. Lavt publikumsbesøk kombinert med høye kostnader for snølegging og vedlikehold av anlegget er hovedårsakene. Arrangøren jobber med å redusere kostnader og har hatt møte med Norges Skiforbund for å diskutere fremtidige løsninger. Samtidig viser en meningsmåling i USA at tilliten til president Donald Trump stuper, hovedsakelig på grunn av hans økonomiske politikk og innføring av tollsatser, som et flertall av amerikanere er imot.
1 måned siden
Arrangørene av Vikersund-rennet melder om bråstopp i billettsalget etter NRKs Debatten om hoppskandalen. Med kun 6278 solgte billetter sliter de med å nå målet om 11 000 for å unngå økonomisk tap. De uttrykker stor skuffelse og mener medieomtalen om juks og utstyrskontroverser har skadet arrangementet. De frykter økonomisk underskudd, som i fjor da fire ansatte mistet jobben, og beskriver situasjonen som "veldig alvorlig".
15 dager siden
Raw Air-arrangementet i Vikersund endte med et underskudd på nesten fire millioner kroner på grunn av sviktende publikumstall. Kun 6000 tilskuere møtte opp, omtrent halvparten av det arrangøren hadde budsjettert med. FTV Flying Team Vikersund understreker at de har tilstrekkelig egenkapital til å dekke underskuddet og vil innfri sine forpliktelser overfor kreditorer. Selv om kostnadene ble redusert med fire millioner kroner fra året før, erkjenner arrangøren at det er nødvendig med ytterligere tiltak for å sikre økonomisk bærekraft i fremtiden.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer skipresident Tove Moe Dyrhaug for manglende synlighet og lederskap i forbindelse med den pågående hoppskandalen, og hevder at hun ikke tar nok ansvar i krisen. Det trekkes en parallell til tidligere president Erik Røste, som var mer til stede i vanskelige tider. Skandalen, som har ført til suspensjon av flere personer, truer norsk hoppsports omdømme og overskygger store arrangementer som RAW Air. Artikkelen etterlyser en grundigere granskning av saken, eventuelt med ekstern hjelp, for å redde norsk hoppsport fra å "råtne på rot".
1 måned siden
Skipresident Tove Moe Dyrhaug krever konsekvenser etter avsløringen om juks med hoppdressene under VM i Trondheim. Marius Lindvik ble diskvalifisert, og hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at Norge jukset. Det internasjonale skiforbundet (FIS) starter gransking av saken, noe Olympiatoppen støtter. Toppidrettssjef Tore Øvrebø varsler møter med Norges Skiforbund og understreker viktigheten av ærlighet og fair play i norsk idrett. Olympiatoppen har gitt betydelig økonomisk støtte til hopplandslaget, inkludert forskningsprosjekter fokusert på aerodynamikk og tekstiler.
1 måned siden
Polens Skiforbund krever at Johann Forfang og Marius Lindvik suspenderes mens hoppskandalen etterforskes. Bakgrunnen er diskvalifikasjonen av norske hoppere i ski-VM på grunn av regelbrudd med hoppdressene. Det polske forbundet mener det er uakseptabelt at anklagede utøvere får konkurrere. Sportssjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet bevisst juks, men hevder hopperne var uvitende. Hovedtrener Magnus Brevig og to andre i støtteapparatet er suspendert. Andreas Wellinger ønsker ikke å se de norske hopperne konkurrere og etterlyser konsekvenser. Forfang og Lindvik planlegger å delta i Raw Air i Holmenkollen.
1 måned siden
Birgit Skarstein kritiserer Norges Skiforbund for manglende rekruttering av parautøvere, spesielt etter det omdiskuterte VM-uttaket i Trondheim. Hun påpeker den lave deltakelsen i VM-sprinten og savner nye fjes i troppen. Skiforbundet, ved Anne Ragnhild Kroken og Ulf Morten Aune, ønsker velkommen en åpen diskusjon om prioriteringer og krav, og understreker behovet for å balansere ulike perspektiver. Isabell Valen uttrykker skuffelse over manglende uttak, mens Vilde Nilsen tror ikke dette vil skade rekrutteringen til paralangrenn. Skarstein fremhever viktigheten av mesterskap for rekruttering og motivasjon.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter avsløringer om juks under VM i Trondheim, der fem utøvere er utestengt og flere i støtteapparatet risikerer å miste jobben. Hoppkomitélederen har trukket seg, og sponsorer vurderer å trekke seg, noe som kan true sportens økonomiske grunnlag. Det er stor usikkerhet om norsk hoppsport kan reise seg igjen etter denne skandalen, og det stilles spørsmål om hvem som visste hva og hvem som har gjort hva.
1 måned siden
Skipresident Tove Moe Dyrhaug og konstituert generalsekretær Ola Keul har uttalt seg om hoppskandalen under VM i Trondheim. De fordømmer juks og krever full åpenhet fra de involverte for å gjenoppbygge tilliten til hoppsporten og fjerne mistanker fra uskyldige. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene. Skistyret forventer at saken får konsekvenser og ønsker FIS sine undersøkelser velkommen. Samtidig understreker de viktigheten av å ivareta alle involverte i saken.
1 måned siden
Norges Skiforbund har presentert støtteapparatet for Raw Air-konkurransene i Holmenkollen og Vikersund, etter suspensjoner og sykdomsforfall i kjølvannet av hoppskandalen i VM. Ståle Villumstad og Jan-Erik Aalbu i Skiforbundet uttrykker takknemlighet for at Hopp-Norge stiller opp. Christian Meyer leder kvinnene, mens Bine Norcic er midlertidig hovedtrener for herrene. Tore Sneli, Espen Røe og Anders Fannemel fra USA bidrar ved behov.
2 måneder siden
Petter Northug retter sterk kritikk mot Norges Skiforbund, spesielt administrasjonen, som han mener er ineffektiv og full av ansatte som ikke gjør en god nok jobb. Han reagerer på at rekrutt- og juniorlandslagene legges ned grunnet økonomiske problemer og tap av store sponsorer. Northug mener markedsavdelingen er den dårligste i forbundets historie og oppfordrer til raske endringer. Skiforbundets daglige leder, Cathrine Instebø, svarer med å invitere Northug til en samtale for å diskutere hans bekymringer og erfaringer.
1 måned siden
Til tross for den pågående hoppkrisen og suspensjonen av to utøvere, opplever Holmenkollen Skifestival økt interesse for Raw Air-rennene. Markedssjefen antyder at publikum ønsker å vise sin støtte til utøverne midt i skandalen. Konkurransene starter torsdag i Holmenkollen, før de flytter til Vikersund. Marius Lindvik og Johann Forfang er suspendert etter dressjukset i VM, der landslagsledelsen har erkjent forsøk på å manipulere systemet.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at Norge bør trekke seg fra alle internasjonale renn for menn i hopp, som en konsekvens av den nylige jukseskandalen. Forfatteren mener at Skiforbundet må vise handlekraft og ta ansvar, uavhengig av hva den internasjonale granskningen konkluderer med. Ved å trekke seg, kan Norge signalisere at de tar juks på alvor og jobber med å gjenoppbygge tilliten. Kvinnelige hoppere bør få representere Norge inntil videre. Forfatteren oppfordrer også de involverte hopperne til å bekjenne sannheten og be om tilgivelse for å bidra til å gjenreise norsk hoppsport.
1 måned siden
Etter en rekke diskvalifikasjoner i skihopping grunnet utstyrsjuks, krever tidligere verdenscupvinner Severin Freund et nytt og strengere straffesystem. Han mener dagens system tillater en risikokultur. Flere støtter Freund, deriblant Manuel Fettner, som påpeker at straffene for utstyrsjuks burde stå mer i stil med dopingstraffer. FIS' rennsjef, Sandro Pertile, har åpnet for å diskutere nye forslag og regelendringer, og det er planlagt møter for å se på saken.