Tidligere sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, kommenterer draktskandalen der norske hoppere ble diskvalifisert i VM. Bråthen uttrykker at han er lei seg for situasjonen, men unngår å spekulere i om det finnes en ukultur i hoppsporten.
Han avviser at lignende juks har forekommet under hans ledelse og understreker at han nå er utenfor miljøet. Bråthen uttrykker medfølelse med de suspenderte trenerne og understreker at det er en vanskelig situasjon for dem.
Han ønsker ikke å mene noe om hvorvidt de involverte kan fortsette i sine stillinger. Skiforbundet har startet en granskning av saken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Flere norske hoppere ble suspendert etter hoppskandalen under VM i Trondheim, og sesongen er over. Sportssjef Jan-Erik Aalbu uttrykker forståelse for utøvernes skuffelse over å miste konkurranser etter VM. Aalbu vet ikke hvor lenge utestengelsen vil vare, men understreker at granskningen må gå sin gang. Han forteller at utøverne opplever situasjonen som vanskelig fordi de ikke får utøve yrket sitt. Aalbu opplyser at de ikke har mottatt informasjon fra FIS om granskningen.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) gransker alle norske hoppmedaljer fra ski-VM etter at flere hoppere ble diskvalifisert for manipulering av dressene. Hopplegenden Bjørn Wirkola kaller saken en fillesak og uttrykker bekymring for at strenge utstyrskontroller ødelegger idrettsgleden. Hopplandslaget har innrømmet å ha jukset med dressene til Marius Lindvik og Johann André Forfang for å gi dem en fordel. Wirkola, som fulgte VM på TV, er skuffet over utviklingen, men mener likevel Norge bør være stolte over arrangementet i Trondheim.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter VM, preget av suspensjoner grunnet dressjuks. Hovedtrener Magnus Brevig og flere profilerte hoppere er suspendert, noe som resulterer i markant dårligere resultater i verdenscupen. Anders Fannemel har tatt over som fungerende trener, med fokus på å gi erfaring til nye utøvere i en turbulent tid. Internasjonalt møtes situasjonen med både sympati og mistenksomhet, og det uttrykkes bekymring for fremtiden til norsk hoppsport og mulige konsekvenser for arrangementer.
1 måned siden
En skandale har rammet norsk hoppsport etter at flere hoppere ble diskvalifisert i VM på hjemmebane for bruk av ulovlige hoppdresser. Hendelsen overskygger tidligere suksesser og reiser tvil om troverdigheten til sporten. Lederne i hoppleiren insisterer på at det kun er et regelbrudd, men kritikere sammenligner det med juks og doping, og stiller spørsmål ved om det er en prinsipiell forskjell. Det er avgjørende å avdekke sannheten og ansvarliggjøre de involverte for å redde norsk hoppsports omdømme og fremtid.
1 måned siden
Frode Moen, tidligere regionleder i Olympiatoppen, uttrykte bekymring for juks med hoppdresser for ett år siden. Bakgrunnen var at Norge var nasjonen som oftest ble disket for brudd på dressreglementet. Varselet ble sendt til Olympiatoppen og videreformidlet til kombinertledelsen. Etter at flere norske hoppere ble disket i VM, er nå flere utøvere og støtteapparat suspendert mens saken granskes. Kombinertsjefen avviser at det foregår juks, mens hoppsjefen sier han ikke var kjent med Moens bekymringsmelding.
1 måned siden
Hoppkomiteens leder, Stine Korsen, uttrykker stor skuffelse etter at det ble avslørt juks med hoppdressene under VM i Trondheim. Marius Lindvik og Johann André Forfang ble diskvalifisert, og trener Magnus Brevik samt servicetekniker Adrian Livelten har innrømmet å ha manipulert draktene. De involverte er suspendert, og Korsen beskriver situasjonen som de tristeste dagene i hennes liv. Hun understreker at omdømmet til norsk hoppsport må bygges opp igjen og ønsker en granskning av alle nasjoner for å redusere utstyrsfokus. Korsen legger til at det ikke er noen indikasjoner på at jentenes dresser er berørt, men at de vil gjøre grundige undersøkelser.
1 måned siden
Clas Brede Bråthen Aalbu fortsetter som hoppsjef til tross for at ytterligere tre hoppere er suspendert for juks med hoppdressene. Aalbu innrømmer at situasjonen er alvorlig og sjokkerende, og erkjenner at han har et lederansvar i saken. Han beklager at han ikke tidligere har forstått omfanget av juks og manipulasjon, og innser at dette er en svikt i hans lederskap.
1 måned siden
Isak Andreas Langmo ble diskvalifisert i kvalifiseringen til skiflygingsrennet i Planica på grunn av en for stor dress. Det norske laget er preget av reserver, ettersom flere av de beste hopperne er suspendert etter en hoppskandale under VM i Trondheim. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at det ble jukset med draktene til Johann Andre Forfang og Marius Lindvik. Det internasjonale skiforbundet (FIS) etterforsker saken, og renndirektør Sandro Pertile har indikert at det kan komme ytterligere konsekvenser for de norske hopperne. Aalbu beklager situasjonen for de utøverne som er rammet.
1 måned siden
En oversikt viser at Norge har hatt flest diskvalifikasjoner i skihopping de siste 10 årene, hovedsakelig på grunn av ureglementerte hoppdresser. En nylig skandale med manipulerte VM-dresser har ført til utestengelser. Tidligere sportssjef Clas Brede Bråthen kommenterer at selv om Norge har mange starter, er det viktig å jobbe systematisk med utstyr. Per Bergerud, tidligere verdensmester, uttrykker bekymring for at de mange diskvalifikasjonene skader sporten.
1 måned siden
Hoppskandalen i norsk hoppsport fortsetter med utestengelse av Marius Lindvik og Johann André Forfang etter juks under VM, i tillegg til Truls Johansen i kombinert. Flere tidligere hoppere, deriblant Daniel-André Tande, Johan Remen Evensen og Anders Jakobsen, har innrømmet systematisk juks med ulovlig utstyr. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har blitt konfrontert med påstandene om ukultur, men uttrykker overraskelse. Kommentatorer krever nå full åpenhet fra utøverne for å gjenopprette tilliten til sporten, mens FIS gransker saken.
1 måned siden
Norges Skiforbund har suspendert Magnus Brevig og Adrian Livelten fra sine stillinger etter avsløringen om juks med hoppdressene til Marius Lindvik og Johann Forfang. Hoppkomiteen anmodet om suspensjon etter at det ble oppdaget manipulering av utstyr i strid med FIS sitt regelverk. Sportssjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at de bevisst forsøkte å lure systemet. Brevig og Livelten har samtykket til suspensjonene og er inntil videre fritatt fra sine arbeidsoppgaver. Skiforbundet understreker at de vil ivareta de ansatte i denne vanskelige situasjonen, samtidig som FIS har startet sin granskning av saken.
1 måned siden
Hopplandslagstrener Magnus Brevig beklager hendelsene under ski-VM i Trondheim, etter at det norske laget ble tatt for juks. Uttalelsen kommer etter at hopp-leder Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene, noe som førte til diskvalifikasjon av Johann Andre Forfang og Marius Lindvik. Brevig ønsker å gi en mer utfyllende forklaring, men vil først diskutere saken med sin arbeidsgiver. Jukset ble avslørt da renndirektør Sandro Pertile bekreftet at det var funnet ureglementerte elementer i sømmene på dressene.
1 måned siden
Hopptrener Magnus Brevig og servicetekniker Adrian Livelten er suspendert fra sine stillinger i Norges Skiforbund etter hoppdress-skandalen under VM i Trondheim. Suspensjonen kommer etter at det ble avdekket at de to skal ha manipulert hoppdressene til Marius Lindvik og Johann André Forfang, noe som førte til diskvalifikasjon. Skiforbundet har fordømt handlingen, og sportssjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet et bevisst forsøk på å omgå regelverket. Lindvik og Forfang har uttalt at de var uvitende om manipuleringen og er knust over situasjonen.
1 måned siden
En tidligere servicemann anklager Clas Brede Bråthen for å ha løyet om juks i hoppsporten. Fredrik Bjerkeengen hevder at Bråthen var til stede da utstyr ble manipulert, blant annet ved å putte ting i skoene og bruke trelim på hoppdresser. Polens landslagstrener uttrykker sjokk over påstandene og understreker behovet for åpenhet og strengere kontroller i sporten. Flere norske hoppere og støtteapparat er suspendert, og FIS gransker saken. Tidligere profiler som Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen og Daniel-André Tande har innrømmet bevisst juks.
1 måned siden
Tidligere hoppskredder Fredrik Bjerkeengen anklager eks-hoppsjef Clas Brede Bråthen for å lyve om sin kjennskap til juks med hoppdressene. Bjerkeengen hevder at Bråthen var til stede ved flere tilfeller av utstyrsmanipulering. Blant annet under et renn i Zakopane i 2021 der det ble smurt trelim på dressene. Bjerkeengen beskriver også hvordan leggerbeskyttere ble plassert i skoene for å flate ut skien. Bråthen har foreløpig ikke kommentert anklagene direkte, men uttaler at han ser med tristhet på utviklingen i hoppsporten. Bjerkeengen mener det er viktig at ledere erkjenner fortidens praksis for å endre kulturen i hoppsporten.