Artikkelen uttrykker sterk mistillit til norsk hoppsport etter at det ble avslørt juks under ski-VM. Manipulering av hoppdresser har skapt tvil om omfanget av jukset og hvorvidt dette er et enkelttilfelle.
Spørsmål reises om utøvernes involvering og hoppsjefens ansvar. Granskning er iverksatt av FIS, og artikkelen krever en omfattende oppvask for å avdekke sannheten.
Den manglende tilliten gjør det vanskelig å stole på informasjonen som er gitt, og det kommende hopprennet i Holmenkollen vil foregå i en merkelig atmosfære.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen tar for seg krisen i norsk hoppsport etter avsløringen av juks under VM, og stiller spørsmål ved troverdigheten til forklaringene fra ledere og utøvere. Konsekvensene internt i organisasjonen er usikre, men det spekuleres i hvem som vil miste jobben. Sponsorer vurderer sine avtaler, og Help har allerede trukket seg som sponsor. FIS har startet sin egen gransking av saken. Artikkelforfatteren uttrykker sterk tvil om at utøverne var uvitende om jukset, og understreker viktigheten av åpenhet for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
1 måned siden
En alvorlig hoppskandale har rammet norsk idrett under ski-VM i Trondheim, hvor juks med skidresser er avslørt og en trener er suspendert. Artikkelforfatteren uttrykker skepsis til forklaringene som er gitt, og antyder at jukset kan være mer omfattende enn først antatt, og at flere kan være involvert. Skandalen får store konsekvenser for norsk idretts omdømme og økonomi, og overskygger andre sportslige prestasjoner under mesterskapet. Mistilliten øker på grunn av manglende innrømmelser og spørsmål rundt sannhetsgehalten i forklaringene.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppskandalen der Johann André Forfang og Marius Lindvik er utestengt på grunn av påstått involvering i juks. Det stilles spørsmål ved om utøverne var uvitende om jukset, og hvorfor de ikke har reagert sterkere dersom de er uskyldige. Mangelen på kommunikasjon fra utøverne selv svekker deres troverdighet. Samtidig understrekes det at utøverne har et selvstendig ansvar for eget utstyr. Tidligere skihoppere har innrømmet at juks har forekommet, noe som setter saken i en større kontekst og øker presset på Forfang og Lindvik for å bevise sin uskyld.
1 måned siden
Etter avsløringer om juks under ski-VM i Trondheim, kreves det konsekvenser for ledere i FIS. Tidligere storhoppere beskriver en juksekultur der regelbrudd aksepteres. De kritiserer mangelfull utstyrskontroll og hevder FIS kan manipulere resultatlister. Det stilles spørsmål ved FIS' evne til å granske seg selv, og det foreslås en uavhengig etterforskning. Skandalen har overskygget helgens hopprenn i Holmenkollen.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg påstander om juks i norsk hoppsport, der tidligere hoppere hevder at dette skjedde systematisk under Clas Brede Bråthens ledelse. Bråthen selv avviser at han hadde kjennskap til juks i sin periode som hoppsjef, noe som skaper en konflikt mellom hans uttalelser og hoppernes innrømmelser. Artikkelen stiller spørsmål ved om Bråthen har endret seg fra å være åpen og tydelig til å bli mer unnvikende i sin kommunikasjon. Forfatteren oppfordrer Bråthen til å dele sin versjon av sannheten for å bidra til å oppklare situasjonen og unngå ytterligere spekulasjoner.
1 måned siden
En skandale har rammet norsk hoppsport etter at flere hoppere ble diskvalifisert i VM på hjemmebane for bruk av ulovlige hoppdresser. Hendelsen overskygger tidligere suksesser og reiser tvil om troverdigheten til sporten. Lederne i hoppleiren insisterer på at det kun er et regelbrudd, men kritikere sammenligner det med juks og doping, og stiller spørsmål ved om det er en prinsipiell forskjell. Det er avgjørende å avdekke sannheten og ansvarliggjøre de involverte for å redde norsk hoppsports omdømme og fremtid.
1 måned siden
Etter hoppskandalen i VM preges Raw Air av mistenkeliggjøring av utøvere. Anna Odine Strøm og Ingvild Synnøve Midtskogen opplever avstand og mistro fra konkurrenter. Nye drakregler er innført for å hindre juks, der utøvere kun kan bruke én tidligere godkjent dress. Maren Lundby avviser juks, men bekrefter at hun har tøyd reglene. Samtidig avviser FIS-sjefen anklager om manipulasjon, men er åpen for å evaluere regelverket.
1 måned siden
Hoppskandalen i norsk hoppsport fortsetter med utestengelse av Marius Lindvik og Johann André Forfang etter juks under VM, i tillegg til Truls Johansen i kombinert. Flere tidligere hoppere, deriblant Daniel-André Tande, Johan Remen Evensen og Anders Jakobsen, har innrømmet systematisk juks med ulovlig utstyr. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har blitt konfrontert med påstandene om ukultur, men uttrykker overraskelse. Kommentatorer krever nå full åpenhet fra utøverne for å gjenopprette tilliten til sporten, mens FIS gransker saken.
1 måned siden
Artikkelen omhandler avsløringen av juks i norsk hoppsport og de negative konsekvensene dette har for landets anseelse. Mens herrehopperne er under mistanke, fremstår kvinnene som de eneste med et rent rulleblad, og de ønsker nå å distansere seg fra mennene. Forfatteren antyder at skandalen kan sees som en slags feministisk «hevn» for manglende likestilling i sporten. Det argumenteres for at hoppsporten preges av en ukultur der juks tolereres og belønnes, og at en taushetskultur hindrer nødvendig endring. Avslutningsvis understrekes viktigheten av åpenhet, ansvarlighet og en vilje til å konfrontere de underliggende problemene for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
1 måned siden
Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) mistenker Norge for juks i forbindelse med hoppskandalen under VM i Granåsen. Innledende undersøkelser antyder at hoppdressene til Robert Johansson, Robin Pedersen og Kristoffer Eriksen Sundal kan være manipulert. Norges Skiforbunds advokat stiller seg uenig i vurderingen og understreker behovet for grundigere undersøkelser. Dressene er nå sendt til Sveits for videre analyse. Flere tidligere hoppstjerner har innrømmet juks, og FIS' etiske komité vil vurdere om det er grunnlag for disiplinærsak etter granskingen.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter avsløringer om juks under VM i Trondheim, der fem utøvere er utestengt og flere i støtteapparatet risikerer å miste jobben. Hoppkomitélederen har trukket seg, og sponsorer vurderer å trekke seg, noe som kan true sportens økonomiske grunnlag. Det er stor usikkerhet om norsk hoppsport kan reise seg igjen etter denne skandalen, og det stilles spørsmål om hvem som visste hva og hvem som har gjort hva.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppdress-skandalen under ski-VM, der Norge innrømmet å ha tuklet med dressene til utøverne Marius Lindvik og Johann André Forfang. Dette førte til at Lindvik mistet sin sølvmedalje. Hoppsjefen beklaget, men artikkelen uttrykker skepsis til at dette er første gangen det har skjedd. Jan-Erik Aalbu vurderer konsekvenser for landslagstrener Magnus Brevig, som først nektet for juks. FIS har startet gransking av norsk hopp og kombinert, og utenlandske nasjoner mistenker nå at norsk suksess skyldes ulovligheter. Artikkelen kritiserer også fokuset på utstyr i hoppsporten, der nasjoner spionerer på hverandre.
29 dager siden
Etter avsløringen av hoppjuks under VM i Trondheim, har de involverte hopperne valgt å ikke kommentere saken offentlig, og henviser til den pågående FIS-granskingen. Deres advokat understreker at de vil uttale seg når granskingen er ferdig. Denne tausheten kritiseres av kommentatorer, som mener den svekker hoppernes troverdighet. Johann André Forfang og Marius Lindvik oppfordres spesielt til å forklare seg, da deres stillhet skaper mistanker. Kritikere mener det er viktig for dem å renvaske seg dersom de ikke var klar over jukset.
1 måned siden
Tre nye norske hoppere, Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, er suspendert av FIS etter mistanke om juks med utstyret under et arrangement i Holmenkollen. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu uttrykker overraskelse over de nye suspensjonene, da han kun var kjent med manipulering av to drakter. Han forklarer at FIS sitter på de aktuelle draktene, noe som vanskeliggjør Norges egne undersøkelser. Aalbu håper det ikke er snakk om systematisk juks og understreker at han har tillit til både støtteapparat og utøvere, men innrømmer at han muligens er for naiv.