Flere restauranter i Oslo og Bergen opplever stor rift om bordreservasjoner for 17. mai, og mange er i ferd med å bli fullbooket.
Særlig uteserveringene er populære, og noen steder starter booking flere måneder i forveien. Prisene varierer, med flere restauranter som tilbyr pakketilbud inkludert mat og drikke.
Det anbefales å reservere bord tidlig for å sikre seg plass. Noen restauranter melder også om at de har mottatt bestillinger for neste års nasjonaldagsfeiring.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Til tross for svindyre priser, er lutefisk fortsatt en populær førjulstradisjon på restauranter i Oslo. Selv om få spiser lutefisk på selve julaften, strømmer folk til for å nyte retten i ukene før jul. Prisene har steget betydelig siden 2018, og en lutefiskmiddag koster nå over 700 kroner på de fleste restauranter. Likevel melder flere restauranter om rekordhøy etterspørsel og salg av lutefisk denne sesongen. Enkelte steder har allerede begynt å ta imot reservasjoner for neste år. Restauratører observerer også en endring i julebordskulturen, med mer fokus på mat og drikke og mindre fyll.
17 dager siden
Artikkelen undersøker nordmenns betalingsvillighet for bordreservasjoner på 17. mai, der priser kan nå 60.000 kroner på populære utesteder som Taket i Oslo. Daglig leder argumenterer for at prisen reflekterer en eksklusiv opplevelse, mens en forbrukerøkonom advarer mot å overskride egne økonomiske grenser for en Instagram-vennlig feiring. I Bergen ser man en økende trend med bordreservasjoner for å sikre komfort og unngå kø. Artikkelen fremhever spenningen mellom de som prioriterer en kostbar feiring og de som søker rimeligere alternativer, samt viktigheten av å ta hensyn til andres økonomiske situasjon i feiringen.
1 måned siden
Mange venter til siste liten med å tilpasse bunaden før 17. mai, men flere systuer begynner å fylles opp allerede i februar. Enkelte systuer melder om fulle lister for utlegging av bunader før nasjonaldagen. Bunadeksperter anbefaler å prøve bunaden i god tid, gjerne allerede på høsten, og å kontakte systuer for å sjekke kapasitet. Selv om mange systuer er fullbooket, kan det være mulig å komme på venteliste. Prisen for tilpasning varierer, men det er viktig å få et kostnadsoverslag på forhånd. Husk at den dyreste bunaden er den som ikke blir brukt.
2 måneder siden
Mange Oslo-restauranter er fullbooket i forkant av valentinsdagen, men noen har ventelister. Brasserie Blanche satser på sin vanlige romantiske atmosfære, mens Campo de' Fiori byr på treretters meny med trøfler, roser og italiensk bossanova. Erik Fosnes Hansen anbefaler å utforske nabolagsrestauranter. Hjemleveringsselskaper som Foodora og Wolt forbereder seg på økt etterspørsel, spesielt på sushi, sjokolade og blomster.
1 måned siden
Flere DNT-hytter melder om stor interesse og mange bestillinger for påsken 2025. Med sen påske og gode snøforhold ligger alt til rette for flotte forhold på fjellet. Både Fondsbu og Leirvassbu i Jotunheimen er populære destinasjoner, og Trondheim Turistforening ser en økning i bestillinger sammenlignet med fjoråret. DNT Oslo og Omegn forventer også økt pågang, og minner om at man kan dukke opp uten å bestille i forkant.
2 måneder siden
Stadig flere Oslo-folk har oppdaget at man ikke trenger å bo på hotell for å spise frokost der, og hotellfrokoster har blitt en populær trend. Flere hoteller melder om økt interesse, både fra privatpersoner og bedrifter som bruker frokosten som en sosial møteplass. Hotellsjefene forklarer at frokost er en rimelig måte å oppleve luksus i hverdagen, og at det er et godt alternativ til kafébesøk. I helgene er det rift om plassene, og hotellene anbefaler å reservere bord eller komme tidlig for å sikre seg en plass.
21 dager siden
Til tross for meldinger om lite snø, er det gode muligheter for skiforhold i påsken, spesielt i Jotunheimen og de store alpinanleggene. Turisthytter fylles raskt opp, så det lønner seg å bestille overnatting snarest. NHO Reiseliv rapporterer om en økning i nordmenn som planlegger påskeferie, hvorav de fleste skal på hytta. For de som blir i byen, anbefales det å nyte de roligere forholdene, besøke restauranter og museer, samt utforske byens natur. Både fjelldestinasjoner og byer er klare for påsken.
1 måned siden
Artikkelen belyser den store etterspørselen etter billetter til 17. mai-feiringer på serveringssteder, der prisen for bordreservasjoner kan være svært høy. Til tross for kostnadene er dette en populær måte å feire nasjonaldagen på, særlig blant unge. Forbrukerøkonom Linda Tofteng Eliassen forklarer at nordmenns høye disponible inntekt og press fra sosiale medier bidrar til et ønske om en perfekt feiring. Hun oppfordrer til åpenhet rundt økonomi og mer økonomisk ansvarlige feiringer, da forbruksgjelden øker, spesielt blant de under 30 år.
2 måneder siden
Osloboere feiret vårens ankomst med årets første utepils i solskinnet. Restauranter rapporterte om godt besøk på uteserveringene. Selv om det er meldt kaldere vær, forventer utestedene fortsatt gjester så lenge solen skinner. For de som ønsker en rimelig pils, viser Pilsguiden.no at Rett inn Bar på St. Hanshaugen tilbyr en halvliter for 54 kroner, mens andre barer som Döner Bros og Heidi’s Bier Bar også tilbyr rimelige alternativer.
2 måneder siden
Hotellprisene i Trondheim har økt betraktelig i forbindelse med ski-VM, med enkelte hoteller som tredobler prisene. Etterspørselen er størst i den siste konkurranseuken, spesielt rundt populære øvelser som sprint og femmil. Hoteller som Scandic og Britannia melder om stor pågang og betydelige prisøkninger. Private utleiere forsøker også å kapitalisere på arrangementet ved å leie ut boliger for store summer. Reiselivseksperter påpeker at dette er vanlig under store arrangementer og understreker ski-VMs store verdi for reiselivet i regionen, større enn cruiseanløp. Det anbefales å lete etter restplasser og avbestillinger for å finne rimeligere alternativer.
3 måneder siden
Mens skiforholdene er perfekte og afterskistedene forbereder seg på storinnrykk, er det få muligheter for utepils i Oslo. Hovedårsaken er at det er for kaldt, og at utestedene må betale kommunen for å ha uteservering. På fjellet derimot, forventes det rekordomsetning. Steder som Gaiastova på Hafjell og Stavkroa i Hemsedal forventer tusenvis av gjester og et stort salg av øl. I Oslo finnes det likevel noen få unntak, som Parkteatret på Grünerløkka, som har noen få sitteplasser ute. Utestedene i Bergen er åpne, men eieren foretrekker solfylte dager i mai.
1 måned siden
Mange venter på å nyte utepils i sola, men høye leiekostnader hindrer restauranter i å åpne uteservering tidlig. Trattoria Popolare på Grünerløkka opplever stor etterspørsel, men det lønner seg ikke på grunn av kommunens priser. Næringsbyråd Anita Leirvik North (H) ønsker endring og jobber for rettferdigere priser. Bymiljøetaten kartlegger nå kommunens utleiepraksis, inkludert en gjennomgang av prisingen.
2 måneder siden
Norske skisentre opplever stor popularitet og melder om «full kok» i fjellet. Hemsedal, Hafjell og Kvitfjell rapporterer om solid vekst og mange besøkende, både fra inn- og utland. Spesielt trekker den svake norske kronen og stabile vinterforhold utenlandske turister. Skisentrene anbefaler alle som planlegger vinterferie i skibakken om å booke opphold og skiskole snarest, da det begynner å bli fullbooket, spesielt i ukene åtte og ni.
18 dager siden
Artikkelen undersøker priser på afterski-pils og VIP-bord i påsken. Prisene varierer betydelig, med halvliterpriser fra 131 til 161,25 kroner. VIP-bord kan koste opp mot 20 000 kroner. Utestedene forventer storinnrykk og god stemning, og forbereder seg med konserter og underholdning. Flere steder tar også inngangspenger. Koia Afterski i Kvitfjell frakter øl med snøscooter og selger mest øl per kvadratmeter.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den tidlige starten på uteserveringssesongen i Oslo, spesielt på Grünerløkka, hvor folk strømmer til for å nyte sol og utepils. Grünerhagen åpnet dørene allerede i februar og har hatt mange besøkende. En gruppe studenter fra Fredrikstad feirer årets første utepils, selv om de synes prisen på 110 kroner for en halvliter er stiv. Restauranten har mange sesongarbeidere fra inn- og utland som kommer tilbake år etter år. Været i Oslo er svært bra sammenlignet med resten av landet.