
Nettavisen
Follo-brannen: Lær ledere å kommunisere i krise
En bussbrann i Follo har belyst viktigheten av god krisekommunikasjon fra offentlige etater. Artikkelen argumenterer for at ledere med direkte ansvar bør få opplæring i å møte mediene, fremfor å skjerme seg bak informasjonsmedarbeidere.
4 dager siden
1 min lesetid
Kort oppsummert
- Bussbrannen i Follo viste verdien av direkte og profesjonell kommunikasjon fra politi og helsepersonell i krisesituasjoner.
En bussbrann i Follo trekkes frem som et eksempel på god krisekommunikasjon, hvor politi og medisinsk personell svarte profesjonelt og direkte til mediene. Forfatteren, en erfaren journalist og redaktør, roser verdien av det uredigerte møtet mellom de direkte ansvarlige og mediene.
Dette står i kontrast til en utvikling der både offentlig og privat virksomhet bygger opp store staber av informasjonsfolk og jurister. Disse stabene danner en mur mellom mediene og de som sitter på relevant informasjon, spesielt ledere med reelt ansvar.
Resultatet er ofte at informasjonen handler om å begrense omdømmetap, ikke å gi nødvendig innsyn. Artikkelen foreslår derfor å gi ledere opplæring i å håndtere krevende situasjoner og mediekontakt direkte, fremfor å stole på informasjonsmedarbeidere som mangler førstehåndskunnskap.
Politi
Medisinsk personal
Offentlig virksomhet
Privat virksomhet
TV-mediene
Follo