Treningsinfluencer Espen Berg, kjent som «Muskelbunt1», har møtt kritikk etter å ha publisert en video der han konfronterer to menn på et treningssenter angående deres kroppslukt. I videoen, som har fått stor oppmerksomhet, gir Berg de to beskjed om å dusje oftere, noe han mener er til deres eget beste og for de andre på treningssenteret.
Kritikere, inkludert ungdomsskolelærer Marius Sæther Flå, mener Berg burde ha tatt en privat samtale med mennene istedenfor å publisere videoen. Flå påpeker også at Bergs handlinger har ført til rasistiske kommentarer i kommentarfeltet, noe Berg avviser.
Jurist Jon Wessel-Aas mener videoen er innenfor lovens rammer, da de involverte er vanskelig å identifisere for de fleste.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg publiserte en video der han konfronterte to unge gutter på et treningssenter på grunn av deres hygiene, noe som resulterte i sterk kritikk og utestengelse fra senteret. Berg forklarer at han lot videoen være tilgjengelig for å generere oppmerksomhet rundt hygiene, selv om han følte dårlig samvittighet overfor guttene. En av guttene forteller at han hadde dusjet like før hendelsen og opplevde det som ubehagelig å bli filmet. Berg beklager nå metoden han brukte, men fastholder at han ønsket å rette søkelyset mot et viktig tema.
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg er utestengt fra et treningssenter etter å ha publisert en video der han henger ut to unge gutter for angivelig dårlig lukt. Videoen fikk raskt mange visninger, og viser Berg som konfronterer guttene. Guttene og deres familier har bedt Berg om å slette videoen, da de opplever situasjonen som ubehagelig. Treningssenteret har utestengt Berg inntil han fjerner videoen, og begrunner dette med brudd på senterets trivselsregler. Berg har beklaget hendelsen, men har ikke slettet videoen. En av guttene gruer seg til å gå på skolen på grunn av hendelsen.
1 måned siden
Influencer Camilla Lorentzen kritiserer Espen Berg for å ha filmet og tilsynelatende irettesatt to ungdommer på et treningsstudio for manglende hygiene. Lorentzen mener Bergs handlinger handler mer om å generere oppmerksomhet enn å løse et reelt problem, og frykter at slike uthengelser kan skade treningsgleden, spesielt for de som allerede er usikre. Hun får støtte fra Emmeli Bang, som også er treningsinfluenser. Lorentzen understreker at det finnes mer respektfulle måter å ta opp temaet hygiene på, uten å filme og henge ut andre.
3 måneder siden
Pål Golberg er overrasket over de sterke reaksjonene på en reklame med Johannes Høsflot Klæbo i bar overkropp. Reklamen ble fjernet etter kritikk fra blant annet Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS). Golberg, som er tillitsvalgt for herrelandslaget, forstår ikke kritikken og mener reklamen er humoristisk. ROS mener reklamen er smakløs og ignorerer kroppspress blant gutter. Amundsens manager, Rune Brynhildsen, avviser kritikken som meningsløs og mener Orkla lot seg presse for lett. Han viser til flere eksempler på lignende reklamer med andre idrettsutøvere og mener langrennsgutta blir kritisert uansett hva de gjør.
1 måned siden
Online coach Majen Tvedt-Røhmer, kjent som «Coach Majen», har fått kritikk for en video der hun hevder å prestere bedre etter å ha gått ned i vekt. Personlig trener Siren Bjerkli reagerer på uttalelsen og mener den skaper en usunn kobling mellom kroppsstørrelse og treningsprestasjon, noe som i verste fall kan føre til spiseforstyrrelser. Tvedt-Røhmer innrømmer at hun kunne formulert seg annerledes, men understreker at hun kun refererer til sin egen opplevelse. Bjerkli har mottatt positiv respons på sin motvideo, spesielt fra foreldre som er bekymret for unges forhold til kropp og trening i sosiale medier.
3 måneder siden
En reklamefilm med Johannes Høsflot Klæbo i bar overkropp har skapt debatt om kroppspress og seksualisering. PR-profil Rune Brynhildsen mener kritikken er overdrevet og at reklamen er ment som humor, mens Forbrukertilsynet advarer mot kroppsfokus i reklame, spesielt rettet mot barn. Sunn idrett påpeker at det kan være lavere terskel for å spille på kropp i reklame med menn enn kvinner, og Reform uttrykker bekymring for en utvikling der unge menns kropper seksualiseres. Nidar valgte å trekke reklamen etter kritikken.
3 måneder siden
Orkla har trukket en reklamefilm for Nidar med langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo etter kritikk for seksualisering og kroppspress. PR-sjef Rune Brynhildsen reagerer sterkt på avgjørelsen og mener kritikken er oppkonstruert. Han får støtte fra sportskommentator Sverre Krogh Sundby, som ser på reklamen som humoristisk. Redd Barnas ungdomsorganisasjon mener derimot at reklamen bidrar til økt kroppspress, mens politisk kommentator Astrid Mæland kaller den harry. Brynhildsen mener det er blitt for lett å bli krenket og stiller spørsmål ved hvorfor akkurat denne reklamen får så mye oppmerksomhet, og foreslår en sladdet versjon.
2 måneder siden
Flere unge kvinner reagerer negativt på direktemeldinger fra online coach «Coach Majen» om fettprosent og kroppsforming. Amalie Gjeråker (25) følte meldingen var personlig og ubehagelig, spesielt siden hun slet med overspising. Journalisten Ingeborg Senneset (39) kritiserer meldingene som umoralske og egosentriske. Tvedt-Røhmer forsvarte seg først i en video, men publiserte senere en beklagelsesvideo der hun lover å tenke seg bedre om før hun poster noe. Gjeråker har sett videoen og håper at Tvedt-Røhmer mener det hun sier.
1 måned siden
Martine Halvorsen, kjent for kroppspositivisme, møter kritikk etter å ha promotert et treningskonsept for vektnedgang. Influenser Mikela Beck anklager Halvorsen for dobbeltmoral og kynisk markedsføring, en kritikk som støttes av flere profiler. Halvorsen beklager, forklarer at hun uttrykte seg klønete, og understreker at treningsappen fokuserer på helse og velvære, ikke kroppsidealer. Hun understreker at hun tar kritikken på alvor og vil forbedre seg.
27 dager siden
Influenser Grunde Myhrer filmet en episode der en bilist brøt vikeplikten rett foran ham under en sykkeltur i Holmenkollen. Videoen ble publisert på TikTok og har skapt debatt rundt bruk av mobiltelefon under sykling. Mange mener Myhrer selv var skyld i situasjonen, mens andre påpeker at bilisten brøt vikeplikten. Myhrer understreker at han hadde kontroll og syklet forsiktig, men reagerer på hatefulle kommentarer i etterkant. Trygg Trafikk bekrefter at det i utgangspunktet er lov å bruke mobiltelefon på sykkel, men at uaktsomhet kan straffes. Myhrer forteller avslutningsvis at han snakket med bilisten, som beklaget hendelsen.
3 måneder siden
En ny reklamekampanje fra Nidar, der langrennsløpere viser frem sine definerte kropper, har skapt sterke reaksjoner. Eksperter kritiserer reklamen for å være smakløs, seksualiserende og potensielt i strid med markedsføringsloven. Det hevdes at reklamen kan bidra til kroppspress, spesielt blant unge gutter som ser opp til idrettsutøverne. En advokat påpeker at reklamen kan bryte med lovens bestemmelser om kroppspress, særlig siden den markedsfører godteri. Nidar, på sin side, hevder at reklamen er ment som en humoristisk parodi og avviser at de har hatt til hensikt å bidra til kroppspress. De understreker at de lytter til innspill og tar det med seg videre.
2 måneder siden
Fredrik Solvang, programleder for «Debatten» på NRK, har mottatt kritikk etter å ha spurt statsråd Lene Vågslid om hvordan hun kombinerer jobb og småbarnsliv. Samfunnsdebattant Alma Tokle (Unge Høyre) kalte spørsmålet «flaut og gammeldags». Solvang svarer på kritikken via Instagram, hvor han påpeker at menn også får spørsmål om tidsklemma. Han argumenterer med at kritikken er feilaktig og at det ville fremstått som politisk korrekt om spørsmålet var rettet mot en mannlig politiker.
3 måneder siden
Influenser Martine Halvorsen publiserte et før- og etterbilde på Instagram 1. juledag, noe som utløste blandede reaksjoner. Noen følgere kritiserte innlegget for å fremme slanking og være i strid med hennes tidligere budskap om kroppspositivitet, mens andre roste henne for åpenheten. Halvorsen forklarer at innlegget var knyttet til lanseringen av en ny treningsapp 6. januar, og at hun ønsket å dele sin personlige reise. Hun understreker at hun er stolt av sin endring og mener det handler om å ta vare på seg selv, samtidig som hun respekterer at folk har ulike meninger. Halvorsen sier hun har mindre fokus på kropp nå enn før hun tok tak i helsen sin, og at hun synes det er fint at folk diskuterer og viser engasjement.
23 dager siden
Narve Gilje Nordås kritiserer VG for angivelig å ha brukt et upublisert intervju med ham i en «byttehandel» for å sikre seg en kronikk fra Ingebrigtsen-brødrene. Nordås hevder at intervjuet, som presenterte hans versjon av historier og ikke nødvendigvis fremstilte brødrene positivt, ble droppet etter publiseringen av kronikken. VG avviser på det sterkeste påstanden om en byttehandel og understreker at publiseringen av kronikken var uten bindinger. Sportssjef i VG, Frode Buanes, bekrefter at intervjuet med Nordås ble gjennomført, men avviser at det har noen sammenheng med publiseringen av kronikken. Medierådgiver Espen Skoland, som forfattet kronikken sammen med brødrene, avviser også Nordås' påstander.
3 måneder siden
En konflikt mellom influenserne Vita og Wanda Mashadi og restauranten Grotto har skapt debatt om influenseres oppførsel og rolle i offentligheten. Konflikten startet da influenserne klaget over dårlig behandling etter å ha brukt blits under fotografering av maten. Mange har støttet restauranten og kritisert influensernes oppførsel, noe som bekrefter et negativt syn på influensere. Samtidig har influensere blitt en viktig del av matoffentligheten, og mange restauranter samarbeider med dem. Det er imidlertid uklart hva som er influensernes egne meninger og hva de er betalt for å si. Hendelsen har også avdekket en underliggende debatt om normer og hensyn i offentligheten, og noen influensere har fått trusler, inkludert rasistiske.